Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

25sep/150

GeenPeil

Vandaag maar weer eens een mening........ dit keer over GEENPEIL

Waarom ik niet teken...................

Geen peil is een groep van mensen die meer democratie willen en dat willen bereiken door een adviserend referendum aan te vragen zodat onze mening telt.

1. Probleem een is dat zo'n referendum alleen adviserend is en niet bindend, dus  kan men het zo naast zich neer leggen.

2. Probleem twee is dat ze het doen over het associatieverdrag tussen de Oekraïne en de EU.  Een verdrag dat op 1 januari 2016 van kracht gaat en reeds door 28 EU leiders werd getekend op 21 maart 2014. Het zou oorspronkelijk al getekend worden in november 2013. Dus hoezo wil je nu een adviserend referendum  over iets dat al reeds besloten is?

3. Probleem drie wat ik ermee heb is de kosten  en het werk dat het met zich mee brengt, je weet bij voorbaat al dat je dit verdrag niet ongedaan kan maken en toch wil je dat er in deze moeilijke tijd miljoenen  wordt uitgegeven om een punt te maken, ik vraag me af was er geen beter onderwerp om dan een adviserend referendum over te doen? Neem bijvoorbeeld de politie CAO, bezuinigingen TTIP verdrag, pensioenstelsel  maar in ieder geval iets waar nog wat aan te veranderen is.

Dan nog het feit dat de laatste jaren steeds minder mensen naar de stembus gaan, maar wel klagen over de politiek, dat er een kloof is tussen beide is een feit maar die kan je oplossen als je beide een stap doet, voor de burger houdt dat in ga stemmen en voor de politici wees zichtbaar, eerlijk en luister ook eens naar de burger.

Nu hebben ze de benodigde  300.000 handtekeningen dus er zal nu een adviserend referendum gaan komen en ik vraag me nu al af wat de opkomst zal zij 20, 30 of misschien net 40%.
Ergens dit voorjaar zal men dus nu een adviserend referendum houden, over iets wat dan  al van kracht is en ik ben erg benieuwd, hoeveel mensen er gaan stemmen dan en wat de uitkomst zal zijn. Verder verwacht ik dat  men in Den Haag dit zo naast zich neer zal leggen.

Ook kijk ik uit naar hoe de referendum plannen van 50plus gaan worden uitgewerkt over het pensioenstelsel.

Meer info Referendum Platform
Voor alle duidelijkheid ik ben blij dat dit sinds 1 juli 2015 kan, dat we in de mogelijkheid worden gesteld als burger om onze mening te geven bij belangrijke zaken.

EDIT UPDATE  26-9
Via GeenPeil kreeg ik de volgende tekst en dat zou inhouden dat mijn punt dat het echt zinloos is niet klopt, want men kan dus nog wel veranderen als men dat zou willen in Den Haag.

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.