Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

7sep/150

Onze politie

Het speelt natuurlijk al lang, maar het begint me steeds meer te storen. Tijdens de verkiezingen hoor ik de VVD niets anders dan meer blauw op straat, meer veiligheid, meer dit  meer dat.......ondertussen wordt het enkel minder minder minder.

Nou VVD jullie hebben gewonnen en in mijn ogen wel ten koste van Nederland. Als het gaat om de politie tja ik hoor er maar weinig over in mijn kringen. En dan gaan ze actie voeren en worden voetbal wedstrijden afgelast en opeens  WOW iedereen heeft het erover, maar niet over wat de politie wil bereiken, maar over wat zij moeten missen. Voetbal is een kostenpost en zorgt voor veel werk  als he tom veiligheid gaat. De rellen en het vandalisme ongelofelijk en wij allemaal hebben er last van en het kost bergen met geld.  En toch wordt men boos en roept men van alles omdat de politie er voor zorgt dat het nu niet door gaat. Men schreeuwt omdat het hun plezier raakt....hun sport en hun hobby, maar men vergeet dat er een kleine groep si die het zelf verpest, want als voetbal zo gezellig zou zijn was de politie er niet eens nodig en maakt het niet uit als men staakt maar ja  dat zien ze dus niet echt.

De wereld is hard en mensen worden steeds harder, minder respect en minder sociaal. De politie is er voor ons en een kleine groep denkt daar anders over en uit dat door  schelden, agressief gedrag tegen voer hun en onbeschoft gedrag. Men overtreed regels en wordt boos als men dan een boete krijgt of de gevolgen onder ogen krijgt.

De CAO onderhandelingen zijn een groot probleem en dus nu  na allerlei acties die niet hielpen en op  best wel veel verzet  stuitte gaan ze minder boetes uit schrijven en  kijk daar zijn ze weer.....de mensen en nu wel positief want nu kunnen ze doen wat ze willen zonder gevolgen.  Nieuws sites publiceren alles wat je nu kan doe zonder gevolgen en het lijkt af en toe wel of ze je willen oproepen om het juist te gaan doen. Ik snap dat de politie dit doet, het raakt de staat in de portemonnee en dat ia altijd overal erg gevoelig.....maar ik zie ook een gevaar van de mensen die nu denken alles maar te kunnen gaan doen.  Ik hoop dat de politie krijgt waar ze recht op hebben ene goed salaris, goede arbeidsvoorwaarden en respect.

Ik baal dat mensen altijd  in eigen belang denken, maar denk dan hier eens over na als men de politie niet tegemoet komt zullen er straks nog minder zijn en wie gaat dan de voetbalwedstrijden begeleiden, zodat niet de halve stad erna in puin ligt? Wie komt u helpen als u in nood bent? Wie zorgt ervoor dat u rechten en plichten heeft in het verkeer?

De politie is er voor ons  en ja er zullen tussen al die agenten best agenten zitten die op een verkeerde manier een besluit nemen zoals huidskleur en achtergrond, maar dit is een kleine groep en die dient te worden aangepakt. Politiemensen zijn ook mensen en die maken fouten en dienen daarop door de mensen boven hun te worden aangepast, maar over het grote geheel zijn zij onze dienders, die onze zooi oplossen, veilig proberen te maken en daarbij hebben ze ons als mensen nodig. Wij zullen hun respect dienen te geven waar zij recht op hebben en zij zullen ons het respect dienen te geven waar wij recht op hebben. Het is een twee richtingsweg en nu op  de kruising  zit onze regering .... zij zullen hun eerst een goed aanbod moeten geven met goed salaris,  goede arbeidsvoorwaarden en betere opleidingen begeleiding.

Hetzelfde verhaal geld voor brandweer, ambulance personeel  zij komen ook steeds weer in actie om ons te helpen, levens te redden van dierbare ze verdienen respect en aandacht en niet alleen wanneer de acties in je voordeel uitpakken zodat je  fijn kunt doen en alten wat je wil, dus wees allemaal wijs en houd je aan de regels en toon respect voor deze mensen!~Mopper niet alleen wanneer ze iets doen waar je eigenlijk zelf naar solliciteert door je eigengedrag of wanneer een actie je belemmert als je iets wilt gaan doen zoals een voetbalwedstrijd kijken.

Ik wens de politie  en andere hulpverleners sterkte en wijsheid toe in dit zware gevecht om rechtvaardigheid en respect.

 

 

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.