Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

6sep/150

Dagje Lianno

Vannacht als een blok geslapen, heerlijk dat doet wel goed. Nek en rug gaan maar moet goed opletten  geen onverwachte bewegingen en krachtinspanningen. Na de koffie en broodje gaan we naar de Glind Lianno ophalen, hij is vrolijk en heeft er zin in. Heeft de zomer in zijn hoofd korte broek, slippers geen sokken en t-shirt maar goed als hij het maar niet koud heeft.  Onderweg kletsen we gezellig en thuis gaan we eerst lunchen hun eten poffertjes en ik broodje. Dan gaat Lianno op de Wii en wij willen een doos oude papieren uitzoeken. In de garage staan nog veel dozen  van de verhuizing en van de ouders van Johannes. Het is geen leuk werk om dat uit te zoeken en dus lieten we het steeds staan.  Lianno vroeg of hij in plaats van spelen op Wii mocht helpen en dat mocht. We ploften met zijn allen in de garage neer en  hebben daar de radio aangezet (mobiel van Lianno) en hadden de grootste lol, ik zat op mijn speciale stoel, Lianno op een stoel uit de kamer en  daar begonnen we. De eerste doos was oud papier....en kon zo de container in, de tweede doos moest versnipperd worden en dat deed Lianno en vond hij erg leuk. De derde doos die we hebben gedaan was er een vol oude floppy's en 3.5 diskettes  van de pc, niet meer bruikbaar. Dus deze hebben we  allemaal uit elkaar gehaald, plastic  en metaal apart  en het schijfje wat erin zit met  de data door versnipperaar en daarna in plastic zak voor container.  We hadden wat drinken erbij gepakt, de deur lekker open want de zon was er ook, muziekje en veel lol en zo hebben we alles uit gezocht en gesorteerd. Resultaat 3 verhuisdozen minder, 1,5 vuilniszak vol  plastic, doos vol metaal en oud papier container Bijna vol. Tussen alle spullen zat ook een oude kist vol met spullen van Johannes zijn ouders, overgrootouders uit de tijd van voor de oorlog en tijdens de oorlog. Lianno vond dit mooie en interessant en leverde een serieus gesprek op en hij bekeek alles, vooral de voedselbonnen en distributie kaarten vond hij vreemd, bonnen om eten te halen. Zo wordt opruimen ook nog leerzaam.

2015-09-06 15.25.44 2015-09-06 15.26.00 2015-09-06 15.26.12 2015-09-06 15.34.48 IMG_0127

 

 

 

 

 

 

 

Daarna lekker relazen in de woonkamer, samen lekker quiche gegeten met  ijs toe en nog wat spelletjes gedaan op de pc, toen was het weer tijd om Lianno terug te brengen. Onderweg post posten,  plastic meteen in container gedaan en  op naar de Glind. Daarna weer naar Lelystad nog wat koffie en toen douchen en bed in. Erg moe mar zeer voldaan na dit drukke weekend.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.