Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

5sep/150

Met Leefbaar Lelystad op Stadhuisplein en veel regio taxi ellende!

Vanmorgen op tijd op en eindelijk weer eens  goed geslapen gelukkig. De taxi zou om 10 uur komen  maar zoals vaker loopt dat weer helemaal mis. Ik wordt uiteindelijk rond 10.30 uur  gebeld door planner dat ze  pas na 10.45 uur gaan komen met de eerst vrije bus, want en dan volgt er een verhaal  over een vrouw  die terminaal si en nog een keer haar kleinkind wil zien voor ze morgen euthanasie laat plegen.....en dus door die situatie blijft de enige rolstoelbus die er is in Lelystad (erg weinig maar ok) bij die mevrouw zodat zij wanneer ze wil weer terug kan. OK wat moet je daar nu op zeggen.....is het mijn probleem dat er maar een bus is in deze stad vol gebruikers van rolstoelen? Kan ik wat veranderen aan de situatie van die mevrouw ik  weet het niet weet alleen dat ik te laat kom en dat ik de taxi ruim een dag van te voren heb gepland en nu maar moet afwachten wanneer ik weer gehaald en dat was dus om 11.10 uur een dik uur te laat door een taxi bus die uit kampen kwam.  Terwijl ik in taxi zit spreek ik nog iemand van centrale en  die zegt U kunt zich toch wel inleven..........euh sorry  ja in die mevrouw wel maar niet in hoe jullie dit aanpakken, er zijn zoveel gebruikers met rolstoelen en die staan nu allemaal te wachten op een taxi omdat er maar 1 bus is en die is  nu  voor joost mag weten hoe lang bezet voor 1 klant. Goed het is gesubsidieerd vervoer en je mag niet klagen moet blij  zijn dat het er is maar je wordt echt af en toe  gek van die afhankelijkheid, BAH.

Goed samen met Wouter even naar winkel en dan de kraam opbouwen met zijn allen. We staan hier om de mening van inwoners te krijgen en nee er komen geen verkiezingen we willen er altijd zijn., De reacties zijn leuk en we hebben nu een kaart vol post its, waar we mee aan de slag kunnen. Veel dezelfde opmerkingen en die deel ik zelf ook wel, dus nu kijken wat we ermee kunnen. Het was  gelukkig droog en de zon kwam er ook nog bij en dat maakte het helemaal lekker.  Jos gaat het rustiger aan doen ivm gezondheid en dus regelen wij een super grote bos bloemen  als bedankje voor haar  inzet.  De middag vliegt om en ik  mag de taxi weer bellen.......ik bestel hem om 15.30 uur en wil opgepikt worden bij Duurzaamheidswinkel, nou vergeet het maar dat kan niet er komt chauffeur uit andere stad met bus en  dus moet ik verplicht naar de Hema. Ik wil niet naar de Hema al is dat maar een straat verder ik wil  bij de groep blijven staan tot die komt,  nou ja wil ook geen discussie meer dus stem dan maar in. Worst dan nadrukkelijk gewezen op het feit dat ik 15 minuten van te voren klaar dien te staan en dat de taxi 15 minuten te laat mag komen....ja ja ik weet het. Vanwaar ik ben zie ik om 14.45 uur al een bus het plein opgaan.......en die blijft staan dus om 15.00 uur gaan Jos en ik eens vragen of die voor mij komt en jaar hoor  tjonge 45 minuten te vroeg.....goed ik  ga er maar in en vertrek dan. In de bus discussie want ik ziet op drie punten vast en dat hoort op 4 punten te zijn, maar blijft 3. Dan komt er nog iemand bij met scootmobiel die op de lift gaat en  dan op scootmobiel blijft zitten op de lift, wat dus niet mag, als ze naar binnen rijd  gaat er van alles mis en rijd ze ook nog eens tegen mij aan....hemeltje lief.........vervolgens wordt ze vast gezet en blijft ze op de scootmobiel zitten, wat ook niet mag en ze kan ook nog eens  geen gordel om krijgen want har wiel staat op de aansluiting en dus rijd ze los mee is maar klein stukje. IK vraag de chauffeur of hij de regels wel kent en meld hem dat ik dit niet prettig vind. Dan rijden we naar Bovenover dar moet de mevrouw eruit en die wil perse afgezet worden in haar achtertuin , maar die grote bus kan daar nooit draaien maar ze staat erop ik  zeg maar niets en denk we zien wel hoe we hier weer uit komen, maar de chauffeur staakt zijn pogingen en zegt u  moet mar even met uw scootmobiel om de bus heen rijden want draaien lukt niet met de geparkeerde auto's nou de mevrouw stemt met veel gemopper in, ik denk dan alleen maar 40 meter rijden met je scootmobiel  extra wat is het probleem...... goed ze is eruit na veel gedoe want de scootmobiel stottert en zij weet niet precies hoe en wat en ik hou mijn hart vast dat ze straks van de lift af rijd maar gelukkig gaat het goed, wel weer een regel gebroken door chauffeur. Dan staan wij daar met extra lange bus  2 geparkeerde autos en een chauffeur die zegt: "Ik krijg hem nooit achteruit eruit , dus laten we hopen zonder schade hieruit te komen" Fijn weer na heel veel heen en weer steken  kunnen we dan verder zonder schade. IK spreek op weg naar ons huis de chauffeur aan op zijn gedrag en fouten maar daar wort over heen gekletst. Hij zegt ik was vrij maar collega melde zich om 7 uur ziek toen hij had moeten beginnen, de andere collega  vertrok ook niet lekker naar huis om 8 uur en dus werd hij  gevraagd direct te beginnen en baalt dat er geen bus is, want zijn bus staat dus bij een collega die nu ziek is......en dan zwijg ik maar  en denk het is gewoon zo, het moet zo goedkoop en snel mogelijk maar de veiligheid en  gemak voor gehandicapten passen daar dus niet in. Het is dat de politie nu staken en minder doen voor een betere CAO en dat vind ik helemaal terecht, maar volgende keer bel ik 112 en dan zullen we zien wat oom agent vindt van deze overtredingen, want afhankelijk moeten zijn is een, dankbaar zijn is twee maar ik wil wel graag veilig  vervoerd worden.

Thuis gekomen nog even wat eten, warme douchen en direct mijn bed in ben helemaal op, moe maar wel voldaan.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.