Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

21jun/150

Uitje Amsterdam

De ochtend bleef ik op bed, om energie sparen en goed uitgerust zijn voor ons uitje. We gaan naar Amsterdam om gezellig te dineren met 2 collega's van Johannes en hun partners. De een komt uit Amsterdam en de ander uit Amerika. We spreken af bij het hotel de Rode Leeuw, we parkeren in Q-Park bij de bijenkorf.

Ik hou niet van drukke steden zoals Amsterdam te veel van alles te onoverzichtelijk. Veel stoepen zonder af of oprit en als je een dubbele weg over moet kan je er wel af en op maar niet over midden stoep kortom  chaos. De klinkers hobbelen hel erg en een aangepaste wc vinden is ook vaak probleem dus ik was best wel nerveus.

Als we bij het hotel zijn ga ik eerst naar invaliden wc daar in de hoop da tik de rest va de avond niet hoef, lachen hoor 1 beugel en een hokje van 2 bij 2 maar goed  beetje wilskracht en het lukt. Dan komen Jim en Nancy, Mart en Petra en gaan we aan de wandel van Damrak naar  Spuistraat, waar het Restaurant d'Vijff Vlieghen. Daar hebben we heel gezellig en heerlijk gegeten. We hebben een vier gangen menu genomen en het was echt heerlijk...ik heb een gang overgeslagen dat was rood vlees  en te rauw, ze hebben het toen nog  meer gebakken voor me, maar evengoed heb ik het vlees  laten liggen en de rest ervan wel opgegeten. Verder heerlijk hieronder de foto's en uitleg wat het was van wat we verder kregen.

ZWAARDVIS KORT GEBAKKEN
crème van artisjok, krokante chips, couscous van wortel, dressing van Australische abrikozen en salade van Hollandse bladspinazie

20150620_192949

MAKREEL GEGRILD
salsa van Westlandse tomaat, krokante kappertjes, dun geschaafde venkel en saus van pijpjeskruid

20150620_195719

RUNDERSTAARTSTUK
op lage temperatuur gegaard, groene kruiden mousseline, bietjes en een saus van pruimen en balsamico

CHEESECAKE
Hollandse frambozen panna cotta, witte chocolade roomijs en een crumble van jan hagel

20150620_211907

Einde van de avond moest ik naar de wc, maart dat was super geregeld de  ober  liep mee naar de steeg er naast en daar belde we aan bij achter ingang van hotel en daar mocht ik een heel fijn zomaar gebruik maken van een goed aangepast wc. Super.  Vervolgens zijn we terug gelopen naar Damraqk en hebben nog een tijdje zitten kletsen op terras van Majestic tegenover het Paleis op de Dam. Om 00.15 uur was het  klaar en zijn we naar hotel gelopen en daar bleven Jim en Nancy en Petra met Mart vertrokken met de fiets en wij gingen verder naar Qpark, waar we een dikke rekening kregen voor parkeren 42 euro, hemeltje en dan klaagt men in Lelystad over 1,30 euro per uur!  Hier dok je dus 2 euro per 21  minuten., maar ok is hartje centrum Amsterdam kan ook niet anders. Goed betaald en terug naar huis we waren tegen half 2 thuis, moe en voldaan. Het was een hele leuke ervaring en erg gezellig en uiteraard heel de avond Engels gepraat.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.