Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

29dec/142

Serious Request, eigen volk of Vuurwerk

In december komen mensen vaak tot elkaar en helpen we elkaar, wensen we vrede en denken aan hen die we missen of het minder goed hebben.

Serious Request, het glazen huis komt elk jaar terug. De 3 dj's gaan 7 dagen geld ophalen door het glazen huis muziek te draaien en niet te eten. Het geld gaat naar doelen die vaak onzichtbaar zijn en grote gevolgen hebben. Dit jaar naar Hands of our girls, meisje/vrouwen die seksueel misbruikt worden in conflict gebieden.  Het leidde tot wederom een recordbedrag, €12.480.438. Dit jaar geen  gefeliciteerd voor hun de sociale media heeft andere mening...mijn tijdlijn en twitter staat vol met  teksten waarin het gevoel van eigen volk eerst sterk wordt aangemoedigd, een gevoel wat ik niet wil voelen. De doelen van SR raken ons ook als we niet helpen, de wereld si een spinnenweb waarin wij maar heel klein draadje zijn, maar als we niets doen valt het web in elkaar en kunnen we opnieuw beginnen. Hier een paar voorbeelden van de teksten eigen volk eerst........klik p[ de afbeelding voor originele grote

 

Uiteraard zijn er in Nederland problemen en ja 1,5 miljoen mensen leven onder armoede grens. Maar dat staat los van wat SR doet. Daarnaast zie ik bij deze mensen ook geen gefeliciteerd berichten voor  Leger des Heils, Jumbo, Ouderenfonds, kerken en vele lokale acties die juist voor deze groep dit jaar ook records braken aan kerstdiners, pakket en spullen. Wel zie ik bij vele nu vuurwerk berichten......ja  dat weer wel. Vuurwerk een stukje traditie om met oud en nieuw voor vele miljoenen in een paar uur  letterlijk in lucht te laten opgaan. Vandaag start de verkoop en de afgelopen jaren gaven wij Nederlanders die zo begaan zijn met de 1,5 miljoen armen maar liefst meer dan 60 miljoen per jaarwisseling uit en de verwachting is dat we dat nu weer doen. Een traditie die veel slachtoffers maakt, milieu ernstig aantast en weinig leuks heeft voor huisdieren. Zo tegenovergesteld van wat SR en al die andere acties deden, helpen!

Ik stel voor als u nu vuurwerk koopt om bij de kassa een deel terug te geven en dat geld aan de voedselbank in uw regio te geven en als we dat allemaal nou doen dan breken we een groot record, groter dan SR van 3fm. Omzet vuurwerk is ruim 60 miljoen als we een derde nu niet afsteken, sparen milieu, minder slachtoffers, minder schade,  minder bange dieren en mensen en een potje met geld van ongeveer 20 miljoen voor de groep die het hardst nodig heeft!

Ik wens iedereen een fijne jaarwisseling en maak zelf uw keuze hoe goed u 2015 wilt beginnen!

 

 

Reacties (2) Trackbacks (0)
  1. Dit dus! Mooi geschreven Moon!

  2. helemaal mee eens Monique en Sas !!


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.