Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

12okt/140

Super gezellige gourmetavond

Zondagmorgen lekker uitslapen douchen en koffie. Beetje rommelen in huis, de prijsvragen van de dag doen, mail lezen en we moeten de bakken leeghalen van terrarium. Ik ben beetje aan het rommelen met WordPress en mijn site ........dat lukt nu precies zoals ik het wil hebben, mooi ben ik weer blij mee.

Vandaag ingeschreven voor een nieuwe opleiding en daar heb ik wel zin in. MBO Basisopleiding Sociaal maatschappelijk dienstverlener, klinkt spannend toch? Er is wel een verschil naast je huiswerk en toetsen nu ook 4 keer een examen en alle cijfers moeten aan het eind een minimaal gemiddelde hebben van uiteraard 5.5.

MBO Basisopleiding Sociaal maatschappelijk dienstverlener
Een sociaal maatschappelijk dienstverlener helpt mensen (jong en oud) die problemen hebben met sociale voorzieningen, huisvesting, werk, uitkering, discriminatie, mishandeling, reclassering enzovoort. Je vangt ze op en helpt ze met hun problemen om te gaan en daar waar mogelijk deze problemen op te lossen. Ook ouderen, vluchtelingen en weggelopen jongeren kunnen in veel gevallen rekenen op de hulp van een sociaal maatschappelijk dienstverlener.

Sociaal maatschappelijk dienstverleners werken vaak bij instellingen voor de thuiszorg, ouderenzorg, jongeren adviescentra, dienstencentra of vrijwilligersorganisaties. Cliënten hebben je steun en advies hard nodig. Als sociaal maatschappelijk dienstverlener heb je een sterke verantwoordelijkheid. Jouw bijdrage kan een alles bepalende impuls voor iemand betekenen om het leven weer stabiel op de rails te kunnen zetten.

Studieprogramma
In de Basisopleiding Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener komen de volgende onderdelen aan bod:

De totale opleiding bestaat uit 1 periode:
- Inzicht krijgen in de doelgroep waarmee je gaat werken.
- Inzicht krijgen in observeren en begeleiden.
- Planmatig werken.
- Verlenen van zorg.
- Communicatie en organisatie.
- Werken met de sociaal maatschappelijk dienstverlenende cliënt.
- Ondersteunen bij wonen, werken en vrije tijd.
- Vragen en competenties in beeld krijgen.

Johannes en ik bereide toen het gourmet voor, brood bakken, rauwkost snijden en toen kwam Camiel. Heel gezellig de avond  doorgebracht kletsend, heerlijk etend, lachend het was ene superleuke avond. Eind van de avond opgeruimd met zijn allen, vaatwasser aan en nog even gezellig wat drinken en dan gaat Camiel naar huis. Wij drinken nog wat, spelen even op pc en dan douchen en bed. Camiel bedankt voor de gezellige avond.
10612759_830271920340915_2520731303919265722_n

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.