Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

6okt/140

Nieuwe terrariumstelling besteld

Vandaag zit ik slecht in mijn vel er is veel emotie maar ik wil er niet over schrijven, mede omdat dit niet uit te leggen valt en er ook andere bij betrokken zijn en ik hun privacy den te waarborgen. Kortom dit zal met de tijd wel overgaan en esen die mij echt kenen weten het wel denk ik.

Sjoerd is terug en daar ben ik heel blij mee en hij komt langs en ik herstel zijn telefoon deels morgen doe ik de rest als hij de boel schoonmaakt. I krijg een heerlijke fles champagne en een  pak heerlijke pompoensoep. We kletsen even gezellig bij met een heerlijke koffie.

Mijn arm maakt me gek en ik besluit op internet nu toch maar opzoek te gaan naar Voltaren 2% en 4% die zijn er maar in Nederland bijna niet te krijgen en na lang googelen vind ik dan toch een online apotheek die het heeft en daar bestel ik gel 2% grote tube en een spray  met 4% en tot slot een doos pleisters voor de nacht. Morgen komt alles binnen en ben benieuwd of dit beter gaat  dan de gel die ik nu gebruik van 1.16%.

Johannes en ik zijn al lang aan het kijken wat we nu verder willen met de terraria, we hebben nu eens telling met 5 bakken, maar willen eigenlijk  minder en ook andere dieren. Deze dieren zijn oud en uitgedund, en deel is na kweek die nog weg zal gaan. We willen namelijk heel graag Dag gekko's, maar ja die hebben natuurlijk wel weer een andere soort bak nodig, ipv lang en laag willen die een smalle hoge bak.  In 2008 begonnen we met de stelling  en toen hadden we onderin 3 kleine bakken, die zijn in 2010 omgeruild voor 2 iets grotere bakken. Zie tekening hieronder en de foto is van hoe het nu is. klik op de afbeeldingen voor grotere weergave.

EERSTE STELLING HUIDIGE STELLINGterrariumstelling

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu gaan we dus een nieuwe stelling laten bouwen en nu met dichte zijkanten zoals op de foto hieronder, deze is al reeds door Terrariumhuis gebouwd voor ander, wij willen dus andere indeling. zie tekening ernaast. Nu is onze huidige stelling open aan de zijkanten  en straks is het mooi strak dicht en wel met zwarte platen.  Achter de schuifpanelen kunnen we de snoeren wegwerken en makkelijk bij de lampen fitting. Het wordt een mooie stelling en we kijken erna uit, de levertijd is ongeveer 14 - 20 dagen. Dus dat is best wel snel. Zij komen hem brengen en plaatsen en dat houdt in dat wij nu gaan beginnen om de oude af te breken zodat er plek is voor de nieuwe. Spannend hoor en nu aftellen en de boel klaar maken.

NIEUWE STELLINGP9260016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We gaan dus van 5 terug naar 3 bakken, maar het glasoppervlakte blijft gelijk. wel is er tijdelijk een losse bak zodat daar  Luipaardgekko rustig oud kan worden. Het aantal dieren wordt iets afgebouwd, maar evengoed hebben we nog steeds een dierentuintje. Een groot aquarium (350 liter), een bak met tropische kikkers, 2 katten, Vlaamse reus, 2 Degu's, 1 Gerbil en een vijver vol vissen.
Daarna al lekker zitten bedenken hoe we de bakken gaan inrichten en we hebben veel leuke ideeën en dat komt goed en tegen die tijd zal ik er zeker weer over schrijven en foto's plaatsen. Toen nog hele even met Camiel op chat gezeten en als alles goed gaat komt die zondag gezellig langs. Nu snel douchen en bed in.

 

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.