Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

18sep/140

UPDATE Nieuwe soap OHRA & Kunstgebit

Na het telefonisch overleg met tandarts, mailde ik hem nog even de link naar dit blog. En na het lezen heeft hij  direct door waar het misgaat, juist ja omdat het zo simpel is. Ik heb telefonisch contact gehad met Ohra na bijwerken  met laagje van dit tijdelijke gebit en ik noemde het toen een tijdelijk gebit, dat zeg ik altijd als ik het erover heb en de dame van Ohra melde mij dat heet noodprothese en dus nam ik dat over in de post en lees nu maar wat de tandarts meld:

 

Hallo Monique,

Leuk met humor geschreven blog.

Uit de correspondentie met Ohra, denk ik ook de oorzaak van het misverstand te hebben gevonden.  Jij hebt aangegeven dat het om een noodprothese gaat.  Voor de verzekeraar is dit echter heel iets anders dan wat er geplaatst is:

vorig jaar hebben we bij jou een immediaatprothese geplaatst, dat is een volwaardige prothese direct over de wonden van de verwijderde elementen geplaatst.
Doordat de wonden genezen, slinkt het tandvlees en daarnaast groeien de holtes in de kaak dicht, waardoor er een afvlakking van de kaak ontstaat. Door dit proces mag een immediaat geplaatste prothese na een bepaalde periode ( bij de ene verzekering na 6 maanden, bij de andere na 1 jaar) vervangen worden voor een tweede volwaardige prothese. Hiermee moet je dan wel 4 á 5 jaar doen.
Een noodprothese is een prothese waarin alleen de voortanden geplaatst zijn om de patient in staat te stellen een periode van genezing te overbruggen totdat bijvoorbeeld implantaten geplaatst kunnen worden.
Door de term “noodprothese” is de verzekeraar op het verkeerde been gezet. Jij bedoelde er iets heel anders mee dan wat er in de officiële verrichtingenlijst mee wordt bedoeld.
Ik vind het van de verzekeraar echter niet slim, dat er niet nauwkeuriger naar de declaratie is gekeken. Dan had hij direct kunnen zien wat er is geplaatst omdat daar ook de toeslag voor de immediaat vervangen elementen bij staat.  Niet erg consument vriendelijk en kort door de bocht.

Maar de aanvraag voor de totaal overbodige machtiging ligt klaar. Krijg je straks de opmerking “waarom vraagt u dit aan, dit zit als normale voorziening (voor ...%) in uw pakket .........”

Fijn weekend,
R.

Zo volgen jullie het nog? Er komen twee mooie slogans in mij op, niet van Ohra maar wel toepasselijk! 🙂

Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker'

Let’s make things better!

Ohra zijn hoofdslogan is:  Direct geregeld!
Slogan Ohra zorgverzekering 2014: Rekening, foto, geld terug!
imagesDOXDB2UN

 

 

 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.