Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

26aug/140

The Ice Bucket Challange

Vandaag ook weer goed op tijd uit bed, het wordt moeilijker en dat is normaal het wordt kouder en donkere dagen komen eraan, ik hoop nog zo op een lekkere nazomer. zeker nu eindelijk mijn rolstoel klaar is en dan gaan we weer periode in dat het te nat, koud, glad is buiten en we  lekker binnen blijven.

AH wam mooi op tijd zoals altijd en tjee hamsteren is leuk en het staat zo in je keuken, maar dan moet alles ook weer de kast in pfff hele klus en veel werk maar ok gebeurt. Als lunch heerlijk warm kaasbroodje.

In de middag spelletje, prijsvragen en weer wat leeswerk voor studie. Ik ben erg moe en mijn linkerkant doet erg moeilijk en ik merk dat mijn concentratie daardoor slechter is, maar geen probleem ik heb alle tijd en de studie blijven we gewoon doen in tempo dat ik aan kan.

Twil belt en dat is gezellig we kletsen lekker bij en ook Nienke heb ik weer gesproken, even snel plannen voor bezoek hier en als het lukt in het weekend dat Lianno er is zodat Ilja en Lianno weer eens leuk samen kunnen spelen.

Ik maak een lekkere Tzatziki salade en een mozzarella-tomaat quiche voor het avond eten, lekker en dan kijken we de andere series. unfogetable en the gifted man. Ook de bold and the Beuatifull zap ik doorheen, heb even geen zin om serieus te kijken want  na de trio Brook, Ridge en Taylor doen ze nu weer hetzelfde weken lang met Hope, Steffy en Liam en eerlijk gezegd irriteert me dat gedoe  nu dus kijken we minder…..maar wie weet kijken we straks weer serieus of stoppen we er gewoon weer maanden mee tot ik het mis en weer ga kijken. Ik blijf as the wordl turns erg missen, maar ja die is na jaren echt gestopt en ik volgde dat al sinds mijn tienerjaren en geen soap tipt hieraan.

Dan is de dag bijna om en  op facebook is een hype ontstaan die heet The Ice Bucket Challange. Een patiënt met ALS in USA is die gestart . Je wordt genomineerd en hebt dan 24 uur om een emmer ijskoud water over je heen te gooien of 75 (elk  bedrag lijkt me ok) te doneren aan de stichting ALS. Het levert heel veel filmpjes op en heel veel extra donaties en dat is goed want ALS is slopend en dodelijk.  Ik hoop dan ook dat veel mensen mee doen en doneren zodat er meer onderzoek gedaan kan worden en wie weet komt er ooit een medicijn. Fokko vriend van de familie verloor deze strijd ook en ik dat deze ziekte ook  te genezen of af te remmen valt. In ieder geval zag ik vandaag ook mijn eigen familie  een douche nemen op internet tante Cockey en haar twee kinderen Bob en Judith en klasse hoor.
Iedereen die wat geld kan missen  kan een leuk bedrag over te maken naar NL50INGB 0000 1000 00 t.n.v. ALS Stichting Nederland.
klik op het plaatje hieronder voor meer info over ALS en de stichting ALS Nederland.

Knipsel

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.