Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

22aug/140

Manager Welzorg belt……………

Vandaag  weer op tijd op, gaar en beroerd maar dat hoort erbij. Stress is echt slecht voor de mens. Sjoerd komt en dat is gezellig we kletsen, hij maakt schoon en dan gaat hij weer naar huis en nemen voor zeker 2 maanden afscheid. Hij gaat naar zijn dochter in Frankrijk die wordt geopereerd en heeft een veehouderij te runnen dus hij wordt tijdelijk een soort boer. Ik hoop dat de operatie en alles goed zal gaan.

ik doe mijn dagelijkse dingen, dieren verzorgen, spelletje en prijsvragen.  surf wat rond op internet. Heb veel last van mijn linker kant van boven naar beneden en de conclusie dat dat mijn slechte kant si is nu wel even duidelijk.

Dan belt de manager van Welzorg Flevoland (Lelystad) dat wordt een lang gesprek. Het is een aardige man zo te horen hij is duidelijk en heeft nog humor ook tot mijn verbazing. het gesprek is ook wel zoals je verwacht  veel toegeven en excuses maar of het werkelijk anders wordt zal de toekomst ons leren. Zijn bedoelingen zijn duidelijk. Uiteraard komen we ook op  het hele proces uit  en ja  het is ingewikkeld en er zijn vele partijen betrokken bij een hulpmiddel aanvraag en het wordt er niet simpelere van. In het geval van deze rolstoel alleen al MO Zaak, Welzorg, Gemeente Lelystad, Balder en ikzelf en uiteindelijk de grote club uit Den haag die maar denkt dat alles beter wordt met minder geld. Communicatie is een probleem en alle partijen hebben fouten gemaakt en dan bedoel ik dus ook alle en dat heeft tot deze chaos hier geleid. Doordat de grote club in Den Haag alles decentraliseert komen er taken bij mensen te liggen die dat niet kunnen, gevolg is uitbestedingen en vele contracten en afspraken wat het nog moeilijker maakt en dan de kern alles moet zo goedkoop mogelijk en dat sluit goed maatwerk dus uit. En Matwerk is wat onze regering ons beloofd en bedenk goed dat de echte decentralisatie pas volgend jaar begint op vele fronten, dat is zorgelijk. Iedereen wordt uitgemolken door de bezuinigingen en dienen ons als klant wel tevreden en goed te helpen  maar ik besef dan ook dat al die partijen vechten en met de rug tegen de muur staan. zou dus beter zijn als ze niet altijd bij aanbestedingen de laagte prijs vragen maar ook zij  meer op kwaliteit gericht gaan zijn, want uiteindelijk als  zaken in een keer goed gaan is dat veel goedkoper en met minder verspilling. Verspilling is hoog in de zorg alleen  is dat niet de schuld van de gebruikers zoals ik maar van de leveranciers en alle partijen ertussen. Goed de manager hoopt mij nog te kunnen overtuigen van het feit dat ze beter kunnen en hun best doen, dus  een oude klacht die is blijven liggen omdat al mijn tijd in deze rolstoel ging zitten is nu  opgepakt en hij gaat  het melden en ik ga zien wat er gebeurt. Er zit een slag in mijn wiel van de duwrolstoel. Daarom hobbel ik altijd als we ermee weg gaan, maar geloof het of niet er was opgehangen en half uur later belde er een medewerker en  plande mij in. Het begin is er nu de rest nog……..
Hoe rot deze situatie ook is geweest ik heb nu een goede rolstoel met alle functies die ik nodig heb en ja ik heb ook een goede gordel zelf gekocht op internet  en het heeft idioot lang geduurd met alle drama en fouten, 12 juli 2011 en  20 augustus 2014. Eerlijkheid gebied mij om te melden dat alle partijen in dit verhaal  anders hadden kunnen handelen wat ook de beweegredenen zijn. Nu is het wachten dus op een goede nazomer zonder  al die regen en dan kunnen we eindelijk gaan doen wat we willen, zelfstandig  weg en ook buiten de stad en donderdag is de eerste afspraak met ziekenhuis Rotterdam, dat is gene leuk uitje maar wel noodzaak.

Lianno belde nog even en die wil graag zijn radio  en cd speler (mini stereo) op de groep hebben en dat mag. We kletsen gezellig en dan hangen we op  we zien elkaar morgen. Ik ben moe drink nog wat koffie en ga dan douchen en bed in.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.