Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

13apr/141

Weekendje Resort Arcen met Nienke

Vrijdag 11 april
Op tijd op want Sjoerd komt en heel gezellig want Johannes is ook vrij dus lekker aan de koffie en appeltaart. Als huisje schoon is gaat Sjoerd weer weg en wij pakken onze spullen en gaan op reis naar Utrecht. Maar net als we weg gaan worden we gebeld door Inge en Gerben ze is bevallen! Ze is spontaan bevallen terwijl ze pas 34 weken en 2 dagen zwanger was, maar gelukkig alles goed de kleine Feline Hermanna ziet het levenslicht, gefeliciteerd Inge en Gerben en heel veel geluk samen! Inge moet nog wel even in ziekenhuis blijven en de kleine ligt in couveuse, maar ademt zelf en heeft ook al iets gedronken dus gaat allemaal goed. We spreken af na het weekend te bellen.  In Utrecht even kop koffie en broodje en dan gaan we met Nienke samen op weg naar Arcen. Het is mooi ruim huisje en wij slapen op begane vloer en hebben daar ook douche en wc. Nienke slaapt boven en kan kiezen uit kamers en heeft eigen badkamer met ligbad. Het huisje ligt aan het water leuk met  veel kikkers en het is schitterend weer. Onze zithoek binnen.
20140411_155318
We ruimen spullen in en het is schitterend weer dus we drinken buiten koffie en dan even rondje op het park meteen wat boodschappen doen en daarna eten we buiten. In de avond lekker kletsen en tv aan, Johannes en ik zitten sinds lange tijd weer eens samen op een bank. Vaak kan dit niet maar nu ging het goed , heerlijk!
20140411_204203
Eind van de avond douchen en rond 2300 uur gaan we moe en voldaan slapen.

Zaterdag 12 April
De wekker gaat om half 10 en we staan op, mooi weer en de deuren open en buiten aan de koffie en ontbijt. Heerlijk rustig en stil op het park je hoort de kikkers en allerlei vogels. We gaan na het ontbijt naar de kasteeltuinen in Arcen Het is mooi weer en zonnig en  het is er veel groter en mooier dan we dachten. We lopen lekker rond zien mooie planten en natuur, veel watertuinen en flamingo’s, ooievaars en we genieten volop. Het is een lang pad buitenom tussen bomen en al van ver zie je de mooie fontein. Tussendoor ploffen we op bankje om even te genieten van jonge ganzen familie en koffie. Dit is echt aan te raden en het as er nu al erg mooi omdat de temperaturen zo hoog zijn is er al veel ontwaakt. He tis heerlijk en de middag is zo om. Het kasteel is ook open en je kan er in, er iz zelfs een lift. Hier wat foto’s. Ik heb een mooie bedankkart gekregen van Nienke die ze heir kocht, erg lief. Zelf heb ik twee dozen bloemen goed gekocht,m eenjarig goed voor vlinders en bijen, dus die gaan we snel inzaaien on de voortuin en hopen op mooie bloemen later in dit jaar.
20140412_122133 20140412_122202 20140412_12231220140412_124205 20140412_124406 20140412_12541120140412_134532 20140412_144512 20140412_15110220140412_141117 20140412_14113220140412_145120 20140412_14521920140412_150640 20140412_150753
Dan gaan we met ommetje terug naar Resort Arcen en onderweg nog wat boodschapjes doen. Die zetten we in het huisje en dan gaan we direct weer weg. we gaan wokken in een restaurant in Kessel, heerlijk en goed toegankelijk, fijne sfeer en veel te veel lekkere dingen. we vermaken ons prima en na bijna 3 uur gaan we naar huis, vol gegeten en heerlijk genoten.  Thuis nog even wat tv en dan is het hoogste tijd om te gaan slapen. De bedden zijn perfect in dit huis en we slapen allemaal goed.

Zondag 13 April
Ook vandaag gaat de wekker om half 10 en het is weer prima weer e dus eten we wederom buiten. Na koffie en ontbijt kleden we ons om en gaan we naar het Thermaalbad in Arcen Hier heb ik naar uitgekeken en had ik zoveel zin in, maar het was lekker en toch ook dikke tegenvaller. Mijn laatste keer hier was in 2004 en 2006 en ben dus nu wel echt veel slechter merken we. De druk en warmte van water maken me erg benauwd en ik heb geen controle over mijn onderlijf. Dus terug naar binnen en op de trap gaan zitten  bovenlijf boven het water om bij te komen,  als mensen me zien vragen ze of alles wel goed is wat mij dan emotioneel maakt en dan besef ik dat dit dus de laatste keer is dat dit kan. Ondanks deze tegenvaller is het wel fijn dat warme water. Ik blijf de rest van de tijd op de trap hangen en Johannes zwemt af en toe wat rond, Nienke gaat lekker de sauna in. En al met al hebben we een heerlijke middag. Terug naar het huisje en lekker uitgebreid eten en na praten. Het was een super leuk weekend, maar ook leuke dingen kunnen moeilijk zijn en kosten veel energie. We gaan opruimen en pakken in en dan is de dag ook om en gaan we richting Utrecht. Onderweg vla ik al bijna in slaap. we zetten Nienke thuis af en rijden dan ook direct door, niet gezellig maar ik ben op en er is ook geen parkeerplaats in de buurt. Eenmaal thuis bellen we ngo even om elkaar te bedanken voor heerlijk weekend. Nu even spullen opruimen en dan  douchen en bed in. IK ben blij er weer eens uit te zijn geweest, maar het kost allemaal erg veel energie en de emotie van niet meer kunnen zwemmen (lees dobberen) omdat de druk van water te  moeilijk is op borstkas is toch wel tegenvaller daar had ik niet op gerekend. Nu weet ik wel dat ik ook niet verder hoef te gaan met aanvraag warmwater zwemmen want dat lukt dus niet meer, zelf s niet als ik gewoon wil dobberen en in het water zitten tja da tis niet wat ik zou willen. Nu lekker bijkomen en nagenieten.

Reacties (1) Trackbacks (0)
  1. Lieve Moon & Jo een mooi maar ook confronterend weekend. Heel dubbel. Ik weet hoe je altijd van de baden genoot. Moeilijk dat het niet meer kan. De foto’s zijn prachtig! Vooral die van jullie samen op de bank. Die is om in te lijsten. X


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.