Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

24mrt/140

Informatie avond WMO jeugdwet bezocht

Vanmorgen op tijd op  want Johannes gaat naar Amsterdam en omdat hij me dan dient te helpen als mantelzorger moet ik er dus vroeg uit of ik heb geen schoenen aan. Dus er vroeg uit. Ik doe de dingen die ik kan in huis zoals was en vaatwasser en de dieren. San belt en dat is fijn en we kletsen weer even bij in April ga ik naar haar toe met nog wat anderen tegelijk een meeting , maar die zie ik dan voor het eerst in het echt. Heb er wel erg veel zin in. De boodschappen komen en ik ruim ze op ja dat gaat goed want die tassen kan ik optillen met steun en de kratten kon ik dat niet dus weer een stukje meer zelfredzaamheid. Ik ben verder weer veel in ons prijsvragen-freaks forum bezig wan tik liep mega achter en dat wil ik nu weer inhalen en dus veel opruimen, invullen en uitslagen zoeken. Johannes komt thuis tijd om te eten. Na het eten gaan we samen naar informatie avond in de Atolplaza over de decentralisatie van WMO en jeugdwet. De wedhouder Meta Jacobs legt alles uit en nadien praten we na met  wat mensen en uiteindelijk gaan wij als laatste weg van de groep mensen. Er waren ongeveer 60 mensen schat ik zo in. Meteen even een van de ambtenaren aangesproken over de rolstoel want als ik het zelf niet rond krijg met Welzorg dan maar zo toch? De elektrische rolstoel kiept te veel tot het dode punt en ik ben als de dood dat ik er vandaag of morgen onder kom te liggen , maar welzorg is geweest en zegt dat ik dan niet geschikte stoel heb en anders is het enkel een gevoel, ja  zal allemaal wel maar ik moet er wel dagelijks in rijden en hoop dat het nu opgelost gaat worden. Dan nog even nagepraat met een echtpaar over hoe dingen gaan worden zoals  gehandicapte die dingen bij buren dienen te vragen……….meer vragen van je familie en  ik heb daar hard hoofd in want een keer zal geen probleem zijn maar ik blijf heir wonen en ben nog jong dus dat zal dan heel veel vragen gaan worden. Goed gesprek met deze mensen. Ook Jos K van Leefbaar Lelystad is er ook even kletsen en dan hoogste tijd om te gaan. Thuis even koffie en helaas nu wel te moe voor de vragen  van de studenten dus die maak ik morgen dan even af. De vragen zijn best confronterend en ingewikkeld  zeker omdat ik niet weet wat zij werkelijk  weten van de ziekte en gevolgen.

1896973_1452394031661636_1454098359_n

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.