Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

14mrt/141

Waarom LOKAAL online shoppen beter is!

Vanmorgen kwamen de boodschappen weer via internet besteld en lekker tot in de keuken bezorgd. Ik deed dit altijd bij de AH Landelijk, maar sinds 23 februari jl. doet een plaatselijke ondernemer het ook en wel mijn oude buurt AH Voorhof.   Vandaag kwam Andrew Vosselman weer zelf ze afgeven en dat is gezellig en toen hij alle 9 tassen had neergezet en weg ging begon ik na te denken. Want we hebben een verjaardag dit weekend dus veel spullen en vooral zware spullen en toch stonden er nu mooi 9 tassen vol en netjes geordend ingepakt in mijn keuken. Als ik dit zelf moet doen ben ik echt vele uren bezig of beter gezegd ik krijg het niet eens af, want ik kan op scootmobiel maar 1 tas meenemen. Daarnaast kot het bergen energie om alles bij elkaar te zoeken, uit schap in wagentje te doen om het vervolgens bij de kassa weer uit het wagentje op de band te leggen en na betaling weer van de band in tas in wagentje naar scootmobiel of welk voertuig dan ook.  Boodschappen doen is erg intensief voor mij en om het Johannes elke keer te laten doen naast zijn vaste (40 uur) werkweek en vaak reistijden is ook niet zo fijn, dn blijft er naast de huishoudelijke taken die hij als mantelzorger ook heeft weinig  tijd over voor leuke dingen zoals ontspanning. Ik zou natuurlijk mijn hulp het kunnen alten doen, maar dan is of mijn huis half schoon wan tik heb hem 2 X 2 uur  en dan zou hij op zijn minst nu de helft hieraan kwijt zijn geweest of ik vraag hem 2 uur extra en das ook weer kostbaar en helemaal als je het zelf zo simpel kan oplossen. Bezorgen is  voor mij 2,50 das heel wat minder dan iemand het laten doen. Dan ben ik ook nog iemand die graag zelf kiest wat er wordt gekocht en zo houd je toch ook meer regie over je eigen boodschappen kortom allemaal pluspunten om  online te shoppen.

Maar nu iets dieper want online shoppen is duidelijk, maar ik wil LOKAAL online shoppen! Ik wild e economie van Lelystad laten varen en indirect helpen aan werk gelegenheid. Want boodschappen doen is  intensief en tijdrovend, dus hoe meer mensen bij AH Voorhof gaan bestellen hoe meer  tijd het kost en uiteindelijk gaat en kan dat dus banen opleveren. Banen die veel inwoners hard nodig hebben en dat maakt dit  dus een dubbel mooie oplossing. Juist door mijn handicap en deze oplossing participeer ik meer en help ik mee om anderen aan het werk te houden, wat wil je nu nog meer. En dit alles op mijn tijd, in mijn eigen fijne stoel voor de pc.

Waarom LOKAAL is duidelijk  maar toch wat verschillen tussen AH Voorhof en Landelijke AH.
* Bezorgkosten landelijk vanaf 3,95 (onder 100 euro 1 euro meer)  bij de vooraf vanaf 2,50
* Landelijk gebruikt kratten iets waarvoor je statiegeld betaald en die ik persoonlijk onhandig vind en te zwaar, AH Voorhof levert in big shoppers, deze zijn gratis en mag je houden of je kunt net als ik ze terug geven voor hergebruik.
* Landelijk bezorgd vanuit Almere en dus de economie en werkgelegenheid heeft er in Lelystad zelf geen baat bij en dat is in deze tijd erg jammer  en voor mij belangrijk.
* Landelijke AH heeft veel verschillende mensen elke keer iemand anders en bij lokaal zijn het de mensen die je ook ziet  in de Winkel op Voorhof en dat vind ik erg fijn.
* Landelijk moet je met pin betalen aan de deur bij AH Voorhof betaal je met Ideal online vooraf.
* Als landelijke Ah iets niet meer heeft betaal je dus gewoon minder maar he je dus ook geen producten, zelfs geen vervangend  als dit bij AH Voorhof gebeurt  wordt je gebeld en overleg je en ligt de regie  bij jezelf zoals het hoort.

Natuurlijk zijn er mensen die de AH  niet fijn vinden of te duur en dan is er ook een optie namelijk Plus Postma in de Botter. Dit is ook een lokale ondernemer die boodschappen binnen de stad bezorgd, ik heb hier geen ervaring mee, mar als ik mensen erover hoor is het altijd positief.

Kortom mijn advies online shoppen is gemak en zelf regie houden, maar LOKAAL online shoppen is deels participeren in je eigen stad (dorp) en meehelpen de economie te  laten groeien en werkgelegenheid te creëren  al is dit op kleine schaal natuurlijk, maar elk beetje helpt en alle beetjes samen is opeens wel veel!

Dus als u online u boodschappen nu doet bij AH.NL of Boni.nl probeert u eens  een winkel die lokaal is!
Klik op de afbeeldingen voor de site van AH Voorhof en de Plus Postma.
1964804_628283513912179_226864544_n          Knipsel

Reacties (1) Trackbacks (0)
  1. Ik ga vanaf volgende week ook lokaal appie bestellen 🙂


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.