Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

8mrt/140

Participeren doe je samen, ZIEN evenement doet het het!

Vandaag was voor mij extreem druk, maar veel voldoening. Na het opstaan dieren doen en dan al direct naar de Tjalk om te flyeren voor Leefbaar Lelystad. Het weer is perfect, zon zon en nog meer zon. Je merkt het direct aan de mensen een soort ontspanning straalt eruit net of ze nu opeens niet zoveel haast hebben als de week ervoor. Er ontstaan leuke gesprekken en  bij een gaan we samen in de discussie helemaal terug naar de tijd van Colijn. Na een paar uur reizen we door naar Stadshart en daar eerst een wc zoeken, nou ja zoeken er is maar een wc waar je met rolstoel heen kunt in centrum en die zit in de bibliotheek. Vervolgens lekker op terras bij Monica en Winston en daar komen ook de andere Leefbare er gezellig bij om samen wat te drinken en te lunchen. Het is gezellig druk op de terrasjes in de stad. De opening van de duurzaamheids winkel si druk bezocht en veel te druk om  voor mij even een kijkje te nemen met de rolstoel dus flyeren we door. Langs de Jamin oops foutje om naar binnen te gaan want nu kom ik met super zak met allemaal heerlijke dingen weer buiten…..das minder gezond en slim maar ach wel lekker voor een keer. Dan naar huis even uurtje niets en dan op naar Omroep Flevoland voor de tv uitzending van Flevoland Kiest, erg leuk en gezellig om daar bij te zijn. Na afloop krijgt iedereen een leuke goodiebag en daar zitten leuke dingen in. Thuis even kop soep en broodje en dan gaan we naar het evenement ZIEN, allemaal dames die zichzelf promoten en hun werk. Het is er heel druk. Het gebouw is  3 etages en heeft geen lift end at houdt in dat ik dus beneden blijf en een groot deel niet zal zien. Toch kom ik veel mensen tegen die ik ken en we praten wat, ik geniet van 2 dames die gitaar spelen en zingen. Veel mensen komen uit zichzelf naar mij toe omdat ik niet bij hun kan komen en geven informatie, dat waardeer ik erg. Eind van de avond oe ik mee met workshop over Blog schrijven, dat is erg leuk en interessant. Was me niet bewust dat er zoveel denkwerk achter zou kunnen zitten en ik doe het zelf dus al 10 jaar. Dan is de avond om. Ik wil de organisatie wel even bedanken want ik was de enige in rolstoel (lees met lichamelijke beperking) en toen ik het melde werd de boel gewoon omgegooid zodat ik de workshop die ik wilde volgen ook kon volgen en dat is bijzonder. Participeren doe je samen en deze organisatie heeft laten zien dat dat ook echt kan als beide het willen, bedankt voor deze kans! Naast het omgooien was een ding maar ook het stukje hup en zorg wat ze gaven door mensen op mij te wijzen was fijn. Dus nogmaals heel erg bedankt daarvoor. Ik hoop dat vele in Lelystad jullie voorbeeld zullen volgen zodat ook mensen met beperking meer  kunnen meedoen en de toegankelijkheid in deze stad voor mensen zoals ik beter wordt. Als ik dan thuis kom ben ik werkelijk op, leeg en ook alle reserves zijn gebruikt, maar de voldoening en het plezier van deze dag maken dat wel weer goed. Natuurlijk moet ik dit niet te vaak gaan doen want dat trekt dit lijf echt niet.  Voor nu slaap lekker allemaal en ik ga mijn lijf laten opladen, welterusten.
1655726_634494569957580_117117499_o

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.