Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

30nov/130

Kijkoperatie verwijdering galblaas goed gelukt

Woensdag 27 november
Redelijk op tijd opgestaan, koffie gedronken en wat gerommeld en toen mijn tijdelijke bed voor na de ingreep. Al snel kwam de taxi en ging ik naar Utrecht. Inchecken in UMC en door naar C$ Acute Interne Geneeskunde, Medium Care. Jop volgde snel en infuus verliep prima. Johannes kwam en gezellig samen koffie gedronken en na het bezoek ging hij naar huis ne had ik allemaal gesp[rekken, bloedonderzoek en metingen. Vroeg lag ik al plat  want ik was al vroeg aan de beurt de volgende dag. Ik lig op een zaal met 6 plekken die veel wisselen van mensen en erg onrustig is maar goed is maar tijdelijk denk ik dan maar.

Donderdag 28 november
Ik wordt al vroeg wakker gemaakt en heb redelijk geslapen, veel wakker geweest maar nieuwe beademingsapparaat werkt prima.  Dan wassen en klaar zijn voor OK, he tis half 7 en ik ga even 8 uur naar beneden. In de OK wordt ngo een het ander uitgelegd en dan val ik weg……..als ik bijkom is het goed gegaan via kijkoperatie duurde wel iets langer dan hij had verwacht maar goed daar heb ik niets van gemerkt. De stenen trof hij niet meer aan maar de verbinding van Galblaas naar darmen/maag was beschadigd. Nu is het geheel eruit. Na een paar uur op de uitslaapkamer van IC maag ik naar de afdeling. Moe en steeds slapend lig ik daar en dan is Johannes er en Nienke. Zelfs tijdens bezoek val ik steeds in slaap en af en toe kletsen we wat de pijn is nog goed te doen. Ik eet een boterham maar kan niet zitten en liggend met dit te grote tijdelijke gebit is eten ramp, dus gebit uit en brood sabbelen. Bezoek gaat weg en ik slaap verder.

Vrijdag 29 november
De nacht was drama veel pijn en zere stuit, onderrug van verkeerd liggen op verkeerd bed, ik krijg eind van de nacht flinke injectie morfine en val dan weer in slaap tot een uur of 11. Daarna kan ik gaan zitten en wordt ik gewassen en ik eet brood met thee. De koffie is niet te drinken dus die laat ik staan. Wederom is nacht beademing goed gegaan alleen had ik vanmorgen wel hoge koorts waarschijnlijk door de pijn. De longarts denkt dat ik wel weg mag als het van chirurg mag, maar ik moet nog even blijven. Verwarring heir en daar aar goed na een gesprek moet ik dus nog een nacht blijven. Tijdens bezoek kan ik weer de afdeling af en  even naar beneden echte koffie drinken en de hele middag zit ik vrij en blij in rolstoel.  Mijn bips, stuitje is compleet beurs maar  dat moet slijten maakt zitten we erg pijnlijk en liggen dus ook.  Na het bezoek ga ik weer wat kletsen met kamer genoot het is nu rustig 4 man waarvan 2 continue slapen. Nog een gesprek gehad, wat bloed onderzoek en blaastesten en dan op tijd gaan slapen. Ik heb wel ander bed gekregen gelukkig en hopelijk minder pijn vannacht en ga plat met wederom morfine.

Zaterdag 30 november 
Vanmorgen wederom al vroeg een dame die komt prikken en ook deze uitslag is perfect, klinkt goed. Wondcontrole alles droog en vanavond mogen de pleisters eraf en mag ik douchen. De nachtmetingen zijn in orde en ik mag dus vandaag naar huis en dan komt er van de week verpleegkundige kijken of alles ok gaat thuis met nieuwe apparaat.  Ontbijt  laat ik deels staan ik eet nooit zo vroeg en het is dan net half 8. Het liggen ging veel beter  en slapen dus ook. Om 9 uur bel ik Johannes en hij komt hierheen en dan mag ik ook weg. Als Johannes er is bel ik taxi en regelen we ngo wat dingen en dan rijdt hij vast naar huis met de spullen. Alle testjes vanmorgen waren in orde en dus mag ik weg heerlijk, lekker in eigen huis slapen.  De rit naar huis is hobbelig en dat doet wel zeer, maar eindelijk thuis rustig aan de echte koffie en Johannes heeft alles opgeruimd al dus helemaal perfect. Even wat mail opruimen,  spelletje doen en douchen…ik vind de wonden eng maar ze zien er wel goed uit dus pleisters eraf. Ik heb een redelijke bij navel, onder middenrif de grootste en twee gaten in rechterzij. Alle wonden zijn mooi dicht en droog zegt Johannes dus klinkt goed, wel erg gevoelig en ik heb het idee of er flink  gerommeld is in mijn buik en dat is ook zo. Mijn achterwerk doet nu erg heel zeer en is echt helemaal beurs van het te lang liggen erop, maar dat zal tijd kosten. Ik ben erg blij dat alles zo vlotjes is gegaan en nu thuis rustig herstellen en in alle rust alles weer op zijn plek krijgen. Nu lekker wat eten en Johannes maakt thuismaaltijden klaar en dan wat tv en vroeg naar bed want ik ben erg moe. Ik wil wel iedereen bedanken voor de kaarten (11 stuks!) en de vele sms'jes, wa berichten, reacties op fb en noem maar op, dit doet een mens echt heel veel goeds.

20120918132705_1_OostWest_kaart_vk

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.