Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

19okt/130

Gemeente Lelystad speelt Mens erger je niet met me in de WMO soap

Vanmorgen stonden we rond 10 uur op en lekker aan de koffie. De dieren gedaan, spelletje op FB, wat prijsvragen en toen lekker voor de tv gaan zitten voor leuke films Sister Act 1 en 2. Lekker al breiend genoten van de films. Ondertussen kwam de post en zoals al vele weekenden hiervoor  een brief op zaterdag van de Gemeente Lelystad. Open gemaakt en jawel daar gaan we weer…moet toch niet gekker worden nu  krijg ik te horen dat ik me niet aan de wettelijke regels houd van reageren binnen 6 weken zoals hoort bij een bezwaarschrift. Mijn hemel nu moet ik een verklaring gaan invullen en ook nog eens gaan uitleggen waarom ik niet binnen de wettelijke termijn heb gehandeld, onmogelijk want ik heb wel degelijk binnen de wettelijke termijn gehandeld. Ik baal er inmiddels  wel van dit gedoe en hoppa de tranen stromen weer …bedankt gemeente Lelystad weer een weekend weg en besteed aan jullie. De brief waarin ik vernam wat ik nu weer moest betalen is van 27 september 2013 en de als ik 6 weken doortel kom ik op 8 november 2013 en  dat is het dus nog steeds niet, maar ondertussen liggen er al 2 bezwaarschriften en is dit weer en actie die ik wederom niet begrijp. De gemeente maakt kosten voor mij  in verband met een WMO voorziening als men dat een bedrag opvoert dat tenminste 8 keer hoger is dan wat ik op specificatie heb staan van leverancier is er iets goed mis! Logisch dat ik dan kom met een brief vol bezwaar en vraag om specificatie. Als een gemeente dan antwoord met de zin hier is de door u gevraagde informatie en  ik enkel wederom het 8 keer zo hoge bedrag zie  dien ik wederom een bezwaar in. Ook weer een logische stap en volgens ombudsman was mijn brief prima en voldeed die aan alle voorwaarden. Zal blij zijn als mijn advocaat deze week weer belt om te overleggen want ik ben niet zo goed in dit soort Mens erger je niet spelletjes. Daarbij komt nog dat de aanvraag is gedaan 12 juli  2012 en ik pas een reactie kreeg op 16 januari 2013 zonder excuus of opgaaf van reden waarom hier de 6 weken opeens veranderde in 6 maanden. Dan de periode april 2013 tot augustus 2013 diverse gesprekken, telefoontjes en ik blijf maar aangeven dat het via mail of post moet gaan want ze  komen steeds met andere zaken, als ik dan sociaal media ga gebruiken krijg ik nog een vreemder telefoontje met de mededeling als dit niet ophoudt ik niet kan uitgaan van een goede oplossing. Als ik dan meld dat ik me nu bedreigd voel krijg ik als antwoord het is een goede bedoeld advies doe er mee wat u wilt en dan bellen ze weer om een concept brief door mij te laten goedkeuren. Ja lekker he ik mag de brieven aan mij van de gemeente  zelf goedkeuren voor ik hem krijg. Nou euh niet dus en dan komt eindelijk de communicatie via de post op gang zo gaan we langzaam ooit naar een finish die vrees ik bij een rechter zal gaan plaats vinden. Ik ben gehandicapt, chronisch ziek heb weinig energie en ik verspil dit aan een gevecht met een gemeente afdeling WMO, waarom? Nou omdat men de WMO in de jaren 90 naar de gemeentes heeft gedecentraliseerd en dat zou burger en gemeente dichterbij elkaar brengen en de zorg  zou komen in beter maatwerk. Niets is minder waar en de ellende groeit en de afstand naar de gemeente groeit nog harder. Ik zou natuurlijk kunnen stoppen en denken bekijk het maar, maar ja  zou u dat doen? Het is namelijk hetzelfde als u naar de bakker gaat op de hoek en 1 brood koopt en er wel 8 moet betalen, dan wilt u ook geen brood van die bakker meer. Pech is alleen dat de WMO nou eenmaal bij de gemeente zit en men wel dingen toezegt maar niet uitvoert. Ik heb nu zelfs zwart op wit de erkenning van de fouten, het niet volgen van de WMO wetgeving en vele toezeggingen hoe dat opgelost wordt, maar ik zie nog geen oplossing komen. Er is maar een ding wat je kan doen en dat is blijven antwoorden en schrijven. Na een flinke huilbui samen met Johannes weer een duidelijke brief opgesteld en concept is er nu, morgen nog eens rustig nalezen en zien of het is wat ik wil sturen. Zo blijf je dus bezig en weer een heel weekend bezig omdat mensen hun werk niet naar behoren uitvoeren en ik geloof dat het bij de gemeente Lelystad niemand interesseert dat ik hier langzaam aan kapot ga, maatschappelijk werk is ingeschakeld om mij bij te staan met alle emoties die hierdoor zijn ontstaan, advocaat om mij juridisch te voorzien van advies, een lokale politieke partij voor een luisterend oor en advies en tot slot de Ombudsman die zelf de gemeente gaat benaderen. De WMO soap gaat dus gewoon door, helaas wordt vervolgd. Verder niets meer gedaan, alle stress en spanningen  en energie zit in de brief en ik ben op ga douchen en bed in.

images
Wie is blauw? Die wil ik nu ontmoeten die heeft namelijk het stukje dat de puzzel compleet maakt en oplost!

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.