Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

11okt/130

Dagje vol nieuwe zaken.

Vanmorgen was ik alweer vroeg op, Johannes werkt deels thuis en Sjoerd is er. Sjoerd doet de boel, we genieten van koffie en kletsen over van alles en het is altijd erg gezellig en daarna erg schoon. Sjoerd komt nu al bijna 10 jaar als hulp ik zou ook niet anders willen. Goed Sjoerd ging naar huis en Johannes naar Amsterdam en opeens leeg huis wel schoon. Ik zet was aan, doe de dieren en rommel even op pc spelletje,  prijsvragen en dan begin ik met de WMO Soap ik moet weer in de pen euh nee op mijn toetsenbord en maar weer eens een brief sturen met wat harde feiten, want ondanks dat ze niet gereageerd hebben weet ik denk ik wel wat men wil gaan zeggen, maar ik ga daar niet aan meebetalen. Maar goed dit zijn oude dingen en de titel meld ik nieuwe dingen dus als eerste heb ik besloten een thuis studie te gaan doen via NHA politiek en bestuur voor beginners. De studie duurt  ongeveer 4 maanden als je gemiddeld studeert, het kan langzamer of sneller maar dat zien we vanzelf en als ik over al mijn huiswerk instuur kan ik een officieel getuigschrift  aanvragen. Bij de studie krijg ik een  tablet pc (klein 7 inch) met een gratis complete time management cursus dus die gaan we ook doen. Ik ben erg benieuwd en kijk nu dus uit naar mijn studie spullen. Vervolgens ben ik lid geworden van de lokale politieke partij Leefbaar Lelystad. Jaren geleden was ik lid en actief bij de lokale SP maar dat beviel me niet dus stopte ik en nu ben ik dus lid van een andere partij na jaren. Johannes kwam weer thuis en werkte weer verder. We aten wat simpels en toen Lianno halen in Hoenderloo. Samen naar Lelystad door de regen en in het donker, thuis lekker zitten kletsen met elkaar en uiteraard TVOH gekeken en er was gebeld en dat bleek Leefbaar  Lelystad al te zijn en ik ben uitgenodigd voor de volgende vergadering als ik dat wilde en ik ga er dus ook heen, dat vind ik wel erg spannend. Tijdens de tv kwam er opeens extra nieuws  mijn mobiel gaf van diverse nieuws aps een nieuws alarm en jawel er is een begrotingsakkoord voor 2014 en  een aantal zaken loopt door tot ergens in 2017. Ok ze zijn er uit deze circus sessie van politiek Den Haag is over en klaar. De 2 grote met 3 kleintjes. We gaan het beleven. Ik ben van mening dat gezinnen nu erg worden ontzien maar ja dat kan niet anders CU en SGP. Ben wel erg benieuwd naar de uitwerking van groen belasting belasting voor water, auto's en noem maar op, want geld moet ergens vandaan komen. Op dit moment proef ik alleen zoet en zuur moet nu volgen....en zuur vind ik altijd minder prettig! Maar goed als ik het allemaal goed begrijp kan men nu eindelijk eens gaan regeren, want daar worden ze voor betaald geloof ik. Lianno ging uit zichzelf naa rbed hijwas erg moe en wij keken nog wat nieuws en kletsten wat en nu ga ik zo douchen en lekker slapen.
1381401_1403730263191889_972706190_n

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.