Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

26aug/133

WMO Soap ik ben verdomd naïef geweest!

De dag begon goed hoor, ik stond om half 8 vol goede zin op en begon met koffie. Spelletje doen op FB, mensen fijne dag wensen, prijsvragen invullen. Moest de apotheek even bellen want ik krijg mijn kauwtabletten niet door met kunstgebit en maanden langer zonder is niet goed voor mijn botten dus vroeg ik om  oplos tabletten en ja hoor daar moet je weer je HA voor bellen om een speciale verklaring te halen pfff maar goed is gelukt geloof ik . Daarna kwam fysio en we liepen stukje het ging redelijk en we spraken over van alles en toen ik weer thuis kwam sloeg de bom in een bom die al lang op klappen stond….precies WMO soap gemeente Lelystad. In tranen post ik op fb:

Nou het is weer echt een maandag gevoel hier niet gek hoor ben weer bezig met de WMO soap. Privacy schending van mijn medische gegevens en werkelijk waar dovenmans oren aan alle kanten wordt er gek van, als ik de wet niet handteer krijg ik boet, rechtszaak of weet ik wat maar als ambtenaar zeg je gewoon ja klopt en zodra we anders kunnen werken zullen we dat doen. Het zogenaamde maatwerk waarmee de staat alles afscheept naar gemeente is dram en hou dan ook mijn hart vast als ze ook nog eens verantwoordelijk gaan woorden over Jeugdzorg en de reclassering. Mijn hemel de WMO krijgen ze al niet eens onder controle. Maar weer bellen met advocaat heb op Twitter de wethouder maar weer eens gevraagd hoe het kan dat ze van alles beloven maar nooit iets doen dus weer niet terug komen erop en wat denk je een tweet terug dat ze hun om uitleg vraagt en meld dat ze contact moeten opnemen...hemeltje ze zei toen al bij gesprek op 29 juli ik neem contact op en ik heb haar mail gestuurd en nergens komt iets op terug nee ambtenaren van Lelystad hou je aan hun werk en beloftes via twitter moet niet gekker worden. Wordt inmiddels knap depressief ervan en weet even niet meer hoe ik hier mee verder moet nu. Elke Nederlander wordt geacht de wet te kennen, ik ken de dingen waarmee ik rekening moet houden maar ik ben ook een Nederlander die nu de gemeente Lelystad op diverse vlakken wijs dat ze de wet niet handhaven maar niemand helpt, niemand luistert en deze Nederlander staat er alleen voor en is heel verdrietig dat dit kan in dit land. Ik betaal die verdomde 4500 euro wel in termijnen want de gemeente mag je besodemieteren en fouten maken zonder consequenties die zijn voor de slachtoffers. Dus net weer termijn betaald maar ik baal want het is gewoon niet eerlijk maar als gehandicapte inwoner van Lelystad ben je gewoon niet meer dan een kostenpost. Mijn medische gegevens reizen gezellig zonder mijn toestemming over 3-4 afdelingen niemand grijpt in . Nou goed hoe dan ook ik baal sta met mijn rug tegen de muur en de ambtenaren kunnen vrij hun gang gaan en dat ik eraan kapot ga ja ach dat is denk ik de volgende bezuinigingsregel! Goed nou ben ik weer tranen voor de zoveelste keer en het gevoel van machteloosheid, ongewenst inwoner zijn groeit.
IK ga eten en dan stuk rijden om hoofd leeg te maken ik wordt zo ziek van dit gezeik!

Laat duidelijk zijn dat ik best wat kan hebben maar dit slaat echt nergens meer op een gemeente waarbij diverse ambtenaren gewoon  tegen je zeggen ja we overtreden de wet maar we kunnen niet anders, nou sorry je zal anders moeten want je moet de wet handhaven en elke keer nieuwe mensen die de kans willen om je te helpen en dan niets meer doen, ze komen langs praten en zeggen het met je eens te zijn en gaan weg…..volgende klant op gesprek bij gemeente en wederom de vraag of ze twee weken extra mogen na een gesprek van 1,5 uur en op het eind nog even melden dat ze je feitenrelaas wel hebben jawel hier in de map maar ik heb het niet gelezen…lekker dan in een flits komt handreiking na handreiking van mijn kant door mijn hoofd en ik kan er niets aan doen….ik donder naar beneden de put is glad van mos en ik zal er wel weer uit kruipen want ik zal wel moeten en ik zal er mee moeten leven dat je als ambtenaar gewoon kan doen en alten wat je wilt niemand die je wat doet ………. nee gek he als je behandeld wordt als ik sta je met de rug tegen de muur en dat hou je maanden vol tot een wethouder die muur omver slaat met wederom losse beloftes en dan komt er een moment dat je niet meer kunt…mijn goed waaraan heb ik deze behandeling van leugens, onzin, valse beloftes en hoge rekeningen om hun fouten te dekken toch verdiend? Nu contact gelegd met de ombudsman en eens kijken hoever die kunnen komen, want ik trek dit echt niet meer ik ben gewoon ongewenst en niet welkom in Lelystad, ik ben te duur en ik wijs de mensen teveel op hun fouten maar die fouten kosten mij bergen geld, schenden mijn privacy en geloof me als ik wil dat heel Nederland weet wat ik allemaal mankeer en wie me behandeld dan post ik het wel hier of in de krant. Maar duidelijk is me nu wel wat een van de spelletjes is die men speelde want nu blijkt dat mijn bezwaar termijn is verlopen ja …hoe dom en naïef kan je zijn al die gesprekken al die mensen die vragen om weken om alles op een rij te krijgen si leuk  en je wilt het netjes oplossen maar puntje bij paaltje is nu de  termijn van bezwaar wel verlopen …slim gespeeld afdeling WMO  heel dom van mij dat ik zo graag een goede oplossing wilde in goede samenwerking er is namelijk niet samen te werken met ambtenaren van de Gemeente Lelystad op een enkeling na. Na het gesprek met coördinator  WMO op 29 juli zou ze uiterlijk binnen 14 dagen contact opnemen omdat ze ook nog weekje vrij is maar  nies, ik heb een mail gestuurd geen reactie nou  ik weet niet wat ze denken maar ik verdwijn niet en blijf dus naar manieren zoeken dat men actie onderneemt tegen de gemeente Lelystad of zij uit zichzelf besluiten de wet te handhaven en  mensen  hun privacy niet langer te schenden. Ik heb op Twitter maar de wethouder weer eens geconfronteerd en zij  zet de “poppenkast” weer in actie zal navraag doen en ze melden weer contact op te nemen……..de soap loopt door zomerpauze is voorbij zo blijkt of toch niet helemaal…………………………wordt vervolgd.

Uiteraard riep dit de nodige reacties van ongeloof op en het is inderdaad ongelofelijk dat je als burger verplicht wordt je aan de wet te houden en de regels zo niet proces verbaal, rechtszaak, boetes, straf maar dat is alleen voor de burger en het is ook alleen voor de burger verplicht op korte termijn te reageren op dit soort zaken, dit geld niet voor ambtenaren die mogen zonder enige consequentie de tijd rekken tot in eeuwigheid….kijk alleen even naar beslissing of ik wel weer lift kreeg 6 maanden! dat hoort binnen 6 weken maar ja ze zeggen o dat is vervelend en daarbij blijft het.

Na dit gebeuren ben ik naar buiten gegaan stukje rijden, boodschap doen en toen weer naar huis. Ik rommel wat en voel me beroerd, heb geen trek in eten maar eet toch maar wat. Huilbuien tja horen er ook bij en een zeer naar gevoel van ongewenst persoon zijn. Maar bij de tv gaan zitten en breien……..kijk naar de ontwikkelingen in Syrië en denk bij mezelf  tja dat is pas erg wat die mensen doormaken en als men ingrijpt wordt het eerst nog erger  voordat het beter wordt……ik besef dat het heir zo slecht nog niet is. Ik ga verder met prijsvragen doen ik wil meer spullen winnen om weg te kunnen geven in december en brei verder voor de ouderen. Lianno belt en dat was ook niet echt leuk hij  heeft erg slechte week. Even met moeders gebeld, niet lang mijn humeur is niet  geschikt vanavond. Nu ga ik douchen en bed in slapen, als je slaapt is er rust dat heeft mijn lijf nu echt nodig.

Reacties (3) Trackbacks (0)
  1. Heel veel sterkte moppie!!Xxx
    Hou je taai al is dat heel moeilijk op dit moment….

    Xxx Bianca

  2. Veel sterkte en dikke knuffel x

  3. Heel veel sterkte, wat moeilijk allemaal XX


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.