Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

14aug/132

Precies 1 jaar zonnepanelen op ons dak

Vanmorgen op tijd op en het is woensdag dus Johannes werkt thuis en dat vind ik gezellig en de eerste week si wel druk maar goed te doen. Vandaag gewoon zoals altijd wat  op internet gedaan, prijsvragen weer eens flink druk mee geweest, was gedaan, dieren verzorgd en speeltje gespeeld. Ok breien kwam aan de beurt. Ik wacht nog op reactie van gemeente Lelystad 17 augustus niets gehoord dan stemt men dus in met de mail die wij stuurde en dat is over paar dagen.  Ik vind het wel lekker rustig nu ik niets hoor maar ook dubbel een gemeente die zo de regels en wetten overtreed zou toch echt harde in actie moeten komen, maar in ons land nee hoor daar kan het allemaal. Ik luister ondertussen naar de cijfers over Nederland en de economie en Meneer Rutte breekt alle records maar wel in negatieve zin, economie daalt verder, 150 duizend mensen hun baan kwijt in het laatste jaar, huizenmarkt daalt, schulden Nederland toch nog te hoog en dan maar roepen dat wij Nederlanders op ons geld zitten en meer moeten uitgeven. Nou dat kan niet want jullie roepen spaar voor je ziektekosten en oude dag, geef uit voor nu  wat wil men nu toch….nou Meneer Rutte tijd om het roer om te gooien want als je nog eens een pakket voor 6 miljard gaat doen is dat de ondergang en ga je de boeken in als sloper van Nederland.
Goed ik maak de administratie p orde, schrijf wat brieven die ik dan meteen ga posten, heerlijk de scootmobiel. Dan maak ik een lekkere ovenschotel met champignons, gehakt, mozzarella en penne (pasta), die was goed gelukt. Na het eten is het zover we hebben vandaag een jaar lang zonnepanelen en de voorspelling is dat we tussen de 1800 en 2000 KW moeten kunnen maken en men schatte voor ons huis 1880 KW.  We nemen de stand op en kijk eens wat een goed resultaat 1805 KW. Die hoef ik niet te betalen aan de NUON, helemaal blij want op zich waren er dit jaar wel veel minder zonuren, dus wie weet volgend jaar nog meer. In ieder geval zijn we nog steeds erg blij met de panelen op ons dak. In de avond brei ik nog 2 mutsen en dan wat tv en nu ga ik weer douchen en slapen.

Reacties (2) Trackbacks (0)
  1. Hoeveel zonnepanelen hebben jullie?

  2. Moniek wij hebben er 8


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.