Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

31mei/130

Laatste dag van mei

Vanmorgen op tijd op. koffie en toen naar het gemeentehuis. Dit keer niet vergeten een parkeerkaartje te kopen. Eerst naar het WMO loket voor de invalidenparkeerkaart, dat ging snel. Toen door naar burgerzaken om Johannes zijn rijbewijs op te halen. Daar is het weer erg druk, er zijn 10 balies en een kassa. De helft is  onbemand en van de bemande zit er een mevrouw uitgebreid een koek of zo te eten en die helpt dus ook niemand. We hebben maar liefst 53 mensen voor ons. We gaan zitten en kletsen wat, gaan buiten even roken en weer wachten en ja hoor eindelijk na dik een uur zijn we aan de beurt. Daarna snel naar huis. Het is lekker zonnig  met harde wind maar deur lekker open. Dan na een kop koffie bel ik weer gemeente en wederom is meneer er niet, mevrouw  ook niet en dus weer een vreemde en weer alles uitleggen en weer krijg ik als antwoord ik ga overleggen en bel u terug, u hoort van ons. Ik hang op denk ja hoor fijn weekend. Ik verzorg de dieren en rommel wat op pc, brei weer wat. Dan belt de mevrouw van donderdag terug en ze wil een gesprek ik wil weten waarover en waarom, want ik heb het nu in 3 dagen al een keer of 4 vertelt maar goed ze wil dus alles op een rij zetten. In gedachte denk ik lees het dossier dan even, maar goed iks tem in en maandagmiddag komt ze met haar collega (die loste rolstoel probleem op) op de koffie en gaan we alles nog eens goed en uitgebreid bespreken. CAK laat via twitter weten me duidelijkheid te willen geven dus die bel ik nog eens, maar hun deel is duidelijk. Salaris boven 28.000 op jaarbasis 15% belast, spaargeld 8% en dan een korting en dan het totaal delen door 13 en zie u maandbedrag. U heeft een betalingsverplichting van 36 termijnen en een termijn is eens in de 4 weken. Tja leuk  als ik dit bedrag 36 keer betaal heb ik 4 liften betaald en 1 in bezit. Kortom het wordt alleen maar erger, want ik dacht na 13 termijnen klaar te zijn maar dat blijkt dus ook niet zo te zijn, want volgend jaar krijg je nieuwe beslissing met als peildatum 2012. Nou ja ik probeer het maar te laten rusten en wacht maandag af.Dan is het etenstijd en ik maak ovenpasta met mozzarella en tomaat. Nooit eerder gemaakt ik zag het op de site van albert, he tis goedkoop, snel en heerlijk!
970196_577449725623137_1288119747_nWe aten lekker bij de tv en het was erg smakelijk en gezond. Na de tv nog even kletsen en wat op de pc en nu duik ik onder de douche en snel bed in. Morgen is het juni ….tijd gaat snel. Dag mei volgend jaar weer en hopelijk dan warmer dan dit jaar.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.