Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

13mei/130

De 13e drama dag en het is niet eens vrijdag!

Goed vannacht was het weer feest, druk in mijn hoofd en als ik dan eindelijk in slaap val Kuifje mauwen, spugen en doodziek die kat.  Tegen de morgen wil ik mijn bed niet uit teveel moeite, te moe geen zin teveel dingen die niet gaan zoals ik wil. Ik blijf liggen tot na 10 uur. Nienke belt en we praten dat scheelt weer een hoop, gelukkig komt zij met haar gezin dit komende weekend daar heb ik zin in. Ik begin met koffie en dan na het bellen met Nienke de dierenarts, Kuifje is echt weer doodziek en ik ben bang dat die weer een verstopping heeft, hij spuugt ne dat stinkt bah! Kuifje eet niet en drinkt sinds gisterenavond ook niet meer dus dierenarts gebeld en Johannes mocht hem direct brengen voor opname en onderzoek. Dan begint het lange wachten op duidelijkheid. Johannes werkt thuis en he tis zoals vaak erg druk. Ik moet een moeilijke brief schrijven pfff ook dat lukt uiteindelijk wel. San komt met goed nieuws en dan ben ik blij ze mag weer naar huis, eindelijk kan ze nu aan het herstel beginnen en het verwerken van alles en dat alles is erg veel. Lunchen gene trek hebben toch eten 2 boterhammen. Dan de tandarts ik ben bang voor het oordeel en dat bleek wel terecht ik had zelf de foto’s al gezien en de conclusie die ik trok was goed. ernstig hoe het eruit ziet en dus nu duidelijkheid, donderdag terug en happen voor kunstgebit dan direct kaakchirurg in Utrecht benaderen om het bovengebit onder narcose te laten verwijderen. Dan krijg ik kunstgebit aan bovenzijde van tandarts. Mijn kaak trekt terug en de kiezen hebben geen houvast meer nou ja technisch verhaal maar duidelijk te zien op foto, mijn onderkaak ziet er nog redelijk goed uit maar ook de tandarts baalde hiervan net als ik maar de pijn en irritatie van de laatste weken zal ik niet missen hoor. Daarna nar huis en wachten op telefoon van de dierenarts en die kwam uiteraard. Kuifje was inderdaad net als op 28 maart en 2 jaar eerder weer verstopt en dit keer nog erger dan de vorige keer. Het is niet haren maar puur ontlasting die hard wordt omdat hij spastische darmen heeft en er te weinig vocht komt. Ondanks dat we Kuifje vocht geven bij vlees en met  3 keer per week laxeermiddel. Nu is hij dus onder narcose weer geholpen, zijn darmen zijn weer leeg. De dierenarts heeft ander laxeer middel gegeven en andere brokken die moeten verandering gaan brengen. Kuifje is aparte kat en eet moeilijk, dus wat we hiervoor al probeerde is allemaal niet geslaagd dat bleek dus wel weer. Nu moet dit wel gaan werken want we kunnen niet elke 4-6 weken Kuifje onder narcose brengen om zijn darmen te legen, dat is slecht en niet te doen. Dus we hopen dat dit nieuwe laxeermiddel en brokken gaan helpen. Het zijn speciale brokkend ie je natuurlijk alleen bij dierenarts kan halen , maar goed we gaan ervoor Kuifje is op 20 maart 4 jaar geworden dus nog veel te jong voor dit soort ongein. We zijn gek op het ras Maine Coon, maar wat kan je veel ellende hebben met een ras kat die kapot gefokt is en wordt. we hebben al twee hele jongen moeten laten inslapen vanwege FIP en nu hebben we dus weer een kat met ernstige darmproblemen en gedrags stoornissen. Smockey ook Maine Coon is nu 5 jaar en die si echt op en top Maine Coon lief, gek op water, mooi uiterlijk en gelukkig kern gezond. Voor ons is wel duidelijk er komt nooit meer een Maine Coon hier in huis. We kunnen er slecht tegen als een van onze dieren ziek zijn, het is moeilijk op te lossen te begrijpen enzovoort. Goed we zijn positief en Kuifje is opgehaald en slaapt nu zijn roes uit op Lianno zijn bed. Na het eten belde Lianno nog even gezellig en alles ging goed gelukkig en komende weekend wordt hij alweer 12 jaar! Dat wordt feest hier natuurlijk. Verder niet veel te melden ik zit slecht in mijn vel vandaag en hoop vannacht beter te slapen en morgen zien we wel weer…….
big-school-1205_5

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.