Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

8mei/130

Dagje Utrecht UMC

Vanmorgen vroeg op en Johannes vertrok naar Amsterdam. Ik dronk wat koffie, verzorgde de wakkere dieren, las mijn mail en toen was mijn tijd ook om. Nienke belde nog even snel en toen zou mijn taxi komen, 11.15 uur. Hij kwam ruim een half uur later, ze mogen 15 minuten eerder of later komen dus dit was wel weer erg veel later. Dan zit er een aardig mevrouw in en moeten we nog meer ophalen en afzetten in Lelystad zelf, dus leuk rondje stad en pas tegen half 1 rijden we dan naar Almee aardige mevrouw eruit en door naar Utrecht waar ik dan 13.25 uur aankom. Tja snel naar binnen bloed prikken en als ik dan naar buiten kom komt ook Nienke aan. We roken samen een sigaret en dan naar boven. Het laatste bezoek kwam ik behoorlijk in aanvaring met de arts over zaken dus  nu wel beetje gespannen. Eerst de assistent met een extra mevrouw die doen de testen en ik ben vooruit gegaan met blaaskracht en daar ben ik blij om. Bloed is goed. Testen zijn goed, nachtmetingen prima en ze zijn tevreden. Dan komt de arts, moet je eerst je naam en geboortedatum opzeggen dan je zelf met geldig legitimatiebewijs legitimeren. Dan nog vragenlijstje beantwoorden dat vult de arts in en daarna begint de controle. Ik krijg te horen over nieuwe regels in ziekenhuizen, verzorghuizen enzovoort  dat mensen met beademing  verplicht op intensief care moeten mits er bekwaam personeel is, deze wetgeving  is om ons te beschermen.  Tja wat moet ik hier opzeggen ik bedien het apparaat voor beademingen zelf  is alleen kap op, aan en uit zetten maar ja ik sterf niet als ik hem niet gebruik, wordt er wel beroerd van. In ieder geval krijgen instellingen die hier niet aan voldoen boetes na 1 juli aanstaande.  Goed als ik dus nu in ziekenhuis of zo kom en moet slapen dan zal ik dus op intensieve care komen  standaard. Of ik moet in Utrecht op de speciale afdeling komen voor mensen met beademing, nou toen over mijn operaties die dit jaar gaan plaats vinden gehad en ik zal daarvoor weer een chirurg eerst moeten bezoeken in Utrecht en dan kan hij zeggen wat er gaat gebeuren met galblaas en of ik dan naar speciale afdeling voor beademings patiënten moet of op intensieve care kom. Vrijdag dus maar eens bellen voor afspraak. Verder was alles op orde en was de arts ok  zelfs aardig. Wij naar beneden iets drinken en lekkers halen en lekker even bijkletsen, zon was weg, wind en regen waren er nu dus niet echt lekker buiten. Wachten op taxi en die zou 16.15 uur komen en kwam pas om 17.00 uur en Nienke bleef heel aardig wachten en kletsten met me en was gezellig. Nienke bedankt dat je meeging. Toen ik thuis kwam was Johannes al thuis en ik was er even na 18.00 uur en Johannes deed deur open, koffie stond al klaar echt super lief. Samen na gepraat en Nienke belde nog even. Toen kant en klaar maaltijd warm gemaakt en lekker eten en ondertussen mail wegwerken, spelen op Facebook. In de avond de kittens die ik gebreid had in elkaar gezet en gevuld, 4 klaar nu dus die gaan vrijdag naar hun nieuwe huisjes. Het nieuws over 2 vermiste kinderen (7 en 9 jaar) uit Zeist, wiens vader zelfmoord pleegde houdt me bezig en helaas voor moeder geen duidelijkheid, morgen gaan ze verder zoeken en ik hoop van harte dat ze in goede gezondheid gevonden worden, heel veel sterkte voor alle betrokkenen. Nu hoogste tijd om te gaan douchen en slapen maar niet voor ik een wijze les heb gedeeld……

garfield intelligent

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.