Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

8mrt/131

Goed nieuws dag…….op weg naar huis.

Hier zijn we weer even met een logje. Ik ben hier inmiddels al bijna 2 weken. Ik begin mijn draai te vinden. Ik vind het erg moeilijk hier en het is niet te beschrijven goed wat je hier allemaal ziet, hoort en meemaakt. In de recreatiezaal komt een groepje ouderen aardig en zo vrolijk en gezellig en daar zit ik nu vaak bij. Ik snap dat de ouderen het hier moeilijk hebben en dat hun wereldje wel klein is geworden, maar er gebeurt zoveel tegelijk hier en in verband met privacy schrijf ik dus geen details op. Momenteel heerst er griep dus hebben we veel invallers, elke dag wel een aan tal is gezellig, leuk om te zien hoeveel jonge meiden nog kiezen voor dit vak, want het is zwaar voor hun en toch kiezen zij er bewust voor. Tussen alle vrij uurtjes door heb ik veel ergotherapie gedaan en fysiotherapie en met goed resultaat en wel zo goed dat als er niets meer veranderd dan ga ik woensdag over 5 nachtjes naar huis. Johannes komt elke dag op bezoek en daar ben ik erg blij mee, met grote regelmaat bijna elke dag komt moeders ook mee. Verder heb ik bezoek afgehouden vanwege de moeilijke sfeer die er nu op de afdeling is. De verzorging is top en het eten smaakt echt heerlijk net weer warm gegeten een kalkoenfilet, aardappels en wortels, heerlijk.  Vanmiddag heb ik nog een extra afspraak voor wat extra lopen, samen rondje lopen met rollator. Tot slot nog even een reactie op Gerth die reageerde eerder hier en had van mij meer respect verwacht.........ik ben wel benieuwd wat hij dan meer had verwacht ik spreek de mensen aan met mevrouw en meneer en achternaam, U, laat ze in hun waarde en bemoei me niet met hun zaken. Omgekeerd wordt ik continue uitgescholden, willen ze elk detail weten, bemoeien ze zich met  gesprekken die ik voer met mensen van verpleging en ga zo even door. Geloof me ik besef dat dit een moeilijke groep is en dat hun ook alleen zijn, moeilijk hebben maar respect dient wel een tweerichtingsverkeer te zijn het is ook hier en ook voor ouderen geven en nemen of zie ik dat fout?
Nu ga ik weer breien ik ben voor alle mensen op de afdeling een katje aan het breien omdat ze die leuk vinden en ik vind het dan wel leuk omdat even voor hun te doen.
Goed mijn tijd zit erop er is nog een mevrouw die haar kleinkinderen wil mailen dus tot snel allemaal en hopelijk is dat woensdag vanaf mijn eigen pc uit mijn eigen huisje.

Reacties (1) Trackbacks (0)
  1. Hoi Moontje,
    Goed dat je lekker snel naar huis mag en ook dat je zo actief aan het breien bent voor de anderen, even wat afleiding.
    En inderdaad respect is heel belangrijk en soms ver te zoeken.
    Laat je niet gek maken

    groetjes


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.