Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

28jan/130

Koningin Beatrix treed af!

Vanmorgen werd ik wakker en had veel pijn, heel veel pijn dus direct droge boterham en daarna pijnstillers erin en snel bed weer in. Precies ik heb weer een galblaas aanval achter de rug. Ik slaap dan tot half 2 en dan als ik wakker wordt is de pijn houdbaar, ik sta op en neem een warme douche en nog een pijnstiller. Dan aan de koffie en een berichtje aan San, San is dan al geholpen en heeft de eerste ingreep erop zitten, morgen de grote dag. Ik begin heel rustig en kom langzaam bij van de aanval en doe wat was opvouwen en een draaien en dan weer even niets rustig op de pc en internet wat prijsvragen doen en spelletje spelen. Ik krijg mail van de Lidl ik heb een prijs gewonnen bij hun kerst adventskalender, ik krijg een XL Weegschaal. Leuk ben benieuwd. Johannes werkte thuis vandaag. Het is in de tuin weer grauw en dus geen sneeuw meer, de vijver is bijna helemaal ontdooit heerlijk en de zon scheen vanmiddag ook weer en werd gevolgd door regen. Dan is het tijd om eten te maken gebakken aardappels spruitjes en schnitzel, we eten bij de tv en kijken een film, maar die is erg flauw en zetten we af en dan vallen we midden in het nieuws dat Koningin Beatrix aftreed. Op 30 april 2013 zal Koningin Beatrix stoppen en haar ambt overdragen aan Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima. Ik kan me 1980 nog wel herinneren ik was jong maar weet het vaag nog, de beelden zijn nu wel op tv ook weer en Koningin Juliana was erg lief zegt iedereen, maar daarvoor was ik te klein toen, maar Koningin Beatrix heb ik heel bewust bijna 33 jaar meegemaakt. Ik ben erg dol op ons koningshuis en ik kijk graag naar onze koningin Beatrix en vind haar een lieve, zorgzame vrouw een soort moeder van een ieder. Het is dubbel ik denk dat ze er nu heel verstandig aan doet, ze wordt 75 jaar, ons koninkrijk bestaat 200 jaar mooi jaar om dan de “jeugd” het heft in handen te geven. Laten we niet vergeten dat Koningin Beatrix een heel heftige tijd achter de rug heeft in haar privé leven, ze verdient rust en daar kan ze nu wel verdiend van genieten. Ze heeft 33 jaar van haar leven gewijd aan ons land, ons als volk vol overgave en zorg. Ik denk dat Koning Willem-Alexander  en koningin Maxima het prima kunnen samen. Ik kijk uit naar de laatste Koninginnedag en hoop op mooi feest want het is toch wel bijzonder om zoiets mee te maken. En dan in 2014 koningsdag op 26 april en al jaren erna op 27 april dat is dan zijn verjaardag.We mogen wel blij zijn dat Willem Alexander uit april is en niet geboren is in het najaar dan werden het koude feestdagen in de toekomst. Uiteraard heb ik dus heel de avond de tv op Nederland 1 gehad en van alles gehoord. Lianno belde en met hem zitten kletsen en daarna even met zijn begeleidster. En nu ga ik maar verstandig nog eens douchen en dan bedje zo opzoeken. Ik post nog even een mooie foto van Koningin Beatrix, voor mij toch altijd de nummer 1 van koningshuis gevolgd door Prins Pieter van Vollenhoven en dan Johan Friso.

Koningin-Beatrix

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.