Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

23jan/130

Nederland is alleen voor gezonde en sterke mensen

Vanmorgen op tijd opgestaan, koffie en Johannes ging aan het werk en werkt dus thuis vandaag. Ik verzorg de dieren, doe wat huishouden en rommel op mijn pc en  internet. Toen kwam er een meneer die de boel kwam opmeten en kijken of de aanpassingen kunnen die we willen, nu gaat hij een offerte maken en dan  moet ik nog een offerte laten maken zodat de Gemeente Lelystad kan kiezen wie het mag gaan doen. De meneer was aardig en houdt van lekkere koffie en was erg onder de indruk van alle dieren. Na zijn bezoek samen lunch gedaan met Johannes en toen was het alweer tijd voor infuus. Mijn bloedvaten dachten er anders over, maar voordeel is in mijn handen doet het mooi geen zeer en zelfs gevoelig is groot woord, wel heb ik nu blauwe plekken maar dat is geen probleem die gaan wel weer weg en ach nu heb ik versierde handen. Bij de derde poging was het raak en kon het infuus beginnen Jop baalt dan wel maar dat hoeft niet liever zo in mijn handen dan in mijn voet, want dat is pas echt pijnlijk. We keken naar een de film Kong Fu Panda deel 2 was erg leuke film. Aan het eind aten we zoals altijd chinees en daarna was infuus klaar en ging Jop weer verder.Ik hoorde het nieuws van een nieuw rapport gemaakt door CVZ en ongelofelijk die mensen leren echt niets. Vorig jaar wilde men een discussie starten over dure zeldzame medicatie end at ging over de rug met heel veel steres van de patiënten. Nu zijn de mensen in de psychiatrie aan de beurt, ik hoor Minister E. Schippers op de tv de schuld van deze nieuwe onrust leggen bij de media (in dit geval NOS) want die kregen het rapport in handen. Het rapport wordt gemaakt door CVZ en dan naar partners gestuurd en zo ontstaat er dan discussie. Een van de nieuwe dingen is dat ze de vergoeding voor psychische hulp niet meer willen vergoeden bij mensen die mishandeld, verwaarloosd of misbruikt zijn. Hallo Den Haag niet zo lang geleden staken jullie kop in het zand en dat leidde tot een excuus van de minister tegen over mensen met verleden van misbruik, dit wordt nu weer ongedaan gemaakt omdat jullie nu de (na)zorg niet meer willen vergoeden. Een ander iets is dat ze maar een jaar willen vergoeden bij  mensen met bv autisme of andere hersenletsel (verstandelijke handicap) daarna moeten ze maar naar de HA en pillen slikken…..Nederland veranderd de HA is een alleskunner en de patiënten in zombies zodat ze geen geld kosten en braaf hun leven uitleven en dan verdwijnen.  Toen ik vroeger geschiedenis kreeg leerde ik dat Adolf Hitler bezig was een sterk en gezond volk op te bouwen, gehandicapten cq chronische zieken (vooral mensen met down Syndroom)de Joden en zigeuners paste daar niet en werden massaal afgevoerd, slecht behandeld en uiteindelijk massaal vermoord. Hitler geloofde sterk in de maakbaarheid van de mens, maar dat ging ten koste van de in zijn ogen zwakkere, die ruimde hij massaal op. Ik kan er niets aan doen, maar krijg vandaag de dag echt het gevoel dat Nederland dezelfde modus aan het starten is. In Nederland is geen plaats voor mensen met ziekte, handicap en of oudere. Je moet gezond zijn, je uit de naad werken en meedoen in de 24 uurs economie en wie dat niet kan wordt uitgekleed en alles afgenomen en krijgt voor alles zelf de rekening en dat gaat door dat die groep is uitgeroeid. Ik vrees dat men vergeet dat ze zelf ook ouder worden en ouderdom komt met gebreken, ze kunnen ook ongelukken krijgen en afhankelijk worden en zelfs werkloos worden. Het zijn geen leuke tijden voor mensen uit de groep zwakkere in Nederland. Maar of de huidig ingeslagen weg er voor zal zorgen dat de sterke in Nederland nu werkelijk meer welvaart, minder crisis en een betere economie krijgen ik betwijfel het. Goed in de avond nog wat tv gekeken en nu ga ik douchen en naar bed.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.