Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

15dec/120

Zaterdag grijs en koud

Vanmorgen lekker samen uitgeslapen tot een uur of 11. Uiteraard was het afgelopen nacht veel te laat, maar moet ook wel een keer kunnen. Koffie gedronken en rustig wakker geworden. Daarna aan de slag vriezer moest leeg en ontdooien, dat is gelukt en klaar.  Brief zitten schrijven en op de pc gerommeld met prijsvragen en spelletjes van Facebook. De post bracht  5 pakketten, ik vind het altijd leuk  zelfs als dit zelf gekocht is. Dit keer levend voer voor reptielen, 2 kerstpakketten voor mijn hulp een en een voor mijn verpleegkundige, dit doe ik elk jaar met kerst. En verder wat kleine dingetjes voor onder de boom. Kerstversieringen doen we morgen. We hebben veel series gezien die nog op de band stonden. Ik heb de kerstkaarten klaar end ie gaan op de bus, hele klus maar we zijn erdoor heen. Johannes heeft de kikker bak wat nieuwe plantjes gegeven er waren er een paar die het niet hadden gered, hopelijk nu wel. Dieren goed verzorgd en overal staan kijken hoe ze eten en lekker doen wat ze moeten, zwemmen, kruipen, liggen noem maar op ik ben echt zo dol op de dieren. Ik kreeg ook brief dat maandag mijn andere duwrolstoel komt, met aangepaste rug ik ben erg benieuwd en blij dat het voor de feestdagen is kan ik hem meenemen met kerstuitje. Ondertussen volg ik het nieuws over de bultrug Johannes, deze is aangespoeld bij Texel en iedereen heeft een mening en ondertussen spuiten ze het dier nu gewoon plat. Hoop dat de Burgemeester van Texel tevreden is, hij kan nu lekker gratis op de koffie bij Johannes in leiden. Soms doen we hier in Nederland heel veel teveel als het om dieren gaat zoals geen weg neer leggen ivm zeldzaam muisje,, maar aan de andere kant doen we ook veels te makkelijk een spuit in een dier als het zo uitkomt. Ik heb er geen verstand van moet ik zeggen maar ik heb wel een raar gevoel bij deze situatie en als je het mij vraagt is dit een zeer slechte soap geworden met dodelijke afloop. Uiteraard ook het nieuws van de schietpartijen gevolgd in USA ongelofelijk dat iemand een lagere school in loopt en daar gewoon maar een groep kinderen neerknalt van 8-10 jaar alsof het loslopend wild is. Hoe ziek moet zo’n persoon eigenlijk wel niet zijn. De wereld is een raar iets en veel dingen snap ik niet, teveel ellende en teveel nare zaken die niet kloppen. Jonge tieners die zelfmoord plegen ivm pesten het is echt hard in de wereld en we zouden met zijn allen dit gedonder een halt toeroepen, harder optreden en aanpakken dit slechte en niet sociale gedrag, want het loopt geweldig uit e hand. Maar gelukkig  over 10 dagen is het kerst en dan mogen we weer genieten van 2 dagen rust, vrede ook al is dat het meest hypocriete wat ik ooit  gezien/gehoord/meegemaakt heb. Goed genoeg voor nu ik ga mijn bed opzoeken ben moe, slaap lekker allemaal.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.