Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

2nov/120

weekend begint bijna

Het is raar maar dit is de geboortedag van mijn Opa en die is al jaren gelden op hoge leeftijd (95 geloof ik) overleden, vandaag spookt hij door mijn hoofd. Ik hoor hem steeds zingen dat deed hij veel en het is niet naar  om dit gevoel te hebben alleen vreemd omdat ik er eigenlijk nooit zo mee bezig ben, bewust of onbewust. De liedjes klinken wel  mooi van de groene sterren en andere kinderliedjes. Het is een liedje over een wegelopen kleuter, een grote hond en dan valt hij huilt hij en komt zijn moeder hem weer troosten, nou de precieze tekst weet ik niet meer hoor het zijn flarden, maar mocht ik het compleet kunnen herinneren of familie weet het wel en leest dit dan post ik het nog wel eens.

Vandaag op tijd op en Sjoerd kwam, Johannes werkt thuis en das maar goed ook hij werkt vee lover en nu kan hij de tijd van reizen ook nog overwerken. Deze week is het elke avond laat voor hij klaar is kan ook niet gezond zijn, maar goed hoort er wel bij vrees ik. Sjoerd is erg blij met de telefoon en ik help nog even verder, hij slaat dan nar huis komt in de middag terug voor wat hulp van Johannes en stofzuigen, normaal als Johannes er si slaat hij dat over en doe ik het, maar mijn lijf kan even niet dus bood Sjoerd aan het in de middag alsnog te doen, heel lief! Voor het eerst kwam albert mijn boodschappen brengen, helemaal blij! Ik deed de dieren en  de gewone dingen op de pc, heb ook het achterpand afgebreid en nu alleen nog de mouwen breien. Ik kook lekkere taco’s en we kijken samen tv tijdens het eten daarna moet Johannes weer werken aan studie materiaal, volgende weken geeft hij cursus dus dat moet nu af. Hij maakt zijn eigen presentaties en studie materiaal en das heel veel werk end vandaar dat hij deze week elke avond uren bezig is geweest. Ik kijk wat tv, brei wat. Op ons forum is een lid ze noemt zich Mumble en zij weet dat ik gek ben op spullen van Blond Amsterdam, zij wint daar best vaak spullen van eerst melkkannetje en suikerpot en die ruilden we en nu won ze de theepot. Ik kreeg van haar mailtje hierover en in ruil voor portokosten kreeg ik de pot cadeau omdat ze zo blij is met al het werk dat ik doe voor het forum, ik vind dat zo gaaf en super lief! Nu heb ik dus melkkannetje, suikerpot en de mooie gave theepot pronkend op de salontafel staan en ben zo blij ermee dus Mumble heel erg bedankt!
delftsblondtheepot158873

Uiteraard heb ik het VVD congres op tv gevolgd en tja de laagste inkomens krijgen iets meer en de hoogste betalen iets meer, behalve de ministers in Den haag natuurlijk, maar ok dat terzijde. Als ik zie hoe die mensen daar reageren dan wordt ik misselijk en niet omdat nivalering (verkleining inkomsten verschil rijk-arm) maar om hoe zij daarover denken. Natuurlijk is niemand blij met de bezuinigingen, ik ook niet, maar niet iedereen die niet werkt en een uitkering heeft doet dit uit gemakzucht, er zijn er vele die echt niet kunnen werken. Daarnaast denk ik dat de groep ouderen  met AOW veel te hard wordt aangepakt als ik de cijfers mag geloven van RTL en NOS. Echter roept meneer Samson steeds getallen en Meneer Rutte zegt dat dat niet te berekenen valt door de vele factoren en die zegt nog aan de knoppen te gaan draaien…ik vraag me af of hij aan de knoppen gaat draaien of dat zijn achterban gelijk krijgt dat hij hen naar de knoppen helpt.
Hoe dan ook ik ga nu maar lekker slapen en we gaan het allemaal zien gebeuren, al die regels gaan pas op 1-1-2014 in dus we kunnen nog van allerlei wijzigingen meemaken.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.