Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

24aug/120

Reptielen erg mooie dieren, maar het zijn ook monsters!

Vandaag wederom vroeg op, Sjoerd was er en die deed het huisje, dronk koffie met ons en we kletste.
Johannes werkte vandaag thuis en dat is ook altijd gezellig.
Vanmorgen wat gerommeld met papieren, op de pc wat prijsvragen gedaan, onderhoud pc en mail opgeruimd.
Ik heb vandaag ook weer lekker door gebreid aan de sjaal en heb nu ruim 40 cm dus dat gaat goed, ik maak om en om blauw witte stukken best leuk om t e zien.
Toen ik de Tokkeh Gekko’s eten wilde geven  zagen we iets wits, vond de dieren erg boos doen tegen elkaar de dames vlogen elkaar aan, maar ook toen ik de bak opende richtte ze zich op mij……en tja nu achteraf denk ik dat is logisch want voor het eerst hadden we 2 eieren.
Ze leggen 3 a 4 keer per jaar 2 eieren, dit was voor onze de eerste keer, tenminste dat we het constateerde.
Ze eten hun jongen op direct na geboorte, maar dat voorkom je door d eieren direct uit de bak  te halen en zelfs daarvoor kregen wij de kans niet want 10 minuten alter had ze beide eieren opgegeten, monsters!
Wij broeden op dit moment geen eieren meer uit de markt is niet gunstig en ik wil altijd wel dat de dieren goed terecht komen en het aanbod is extreem veel hoger dan de vraag.
Vandaar dat we zo wie zo moeder natuur haar  eigen gang laten gaan en dan krijg je dus dit soort zaken te zien…….bij de Anolis is het jong ook opgegeten.
Het is de natuur en ook weer zielig, maar ik heb geen plek in de bak voor nog meer dus doen we het zo en om even de eieren  te pakken bij de Tokkeh Gekko moet je speciale handschoenen aan want als ze  je bijten dan klemmen ze keihard vast,m tanden hebben ze niet, maar het doet wel extreem zeer en ze alten niet snel los, ja als je ze onder de koude kraan houdt bv. en dan loop je het risico dat die los door je huis rent, kortom we laten het dus door moeder natuur maar oplossen in de bak zelf.
Reptielen zijn erg mooi en als ze nageslacht maken doe je het dus ook goed om hun omgeving na te bootsen, maar het zijn wel monsters eigen jongen eten, eieren opeten brrr.
Wel heb ik er een leuke foto van gemaakt.
20120824_130140 20120824_130159
De dag ging zo om en dat is elke keer en het weekend komt er nu aan.
In de avond nog wat tv gekeken, gelukkig begint nieuwe seizoen weer op 3 september en stoppen de eeuwige herhalingen van de herhalingen en kunnen we weer genieën van onze series.
We hebben dus dit keer maar gekeken naar de campagne aftrap ven PVV, Geert Wilders liet mevrouw Agema de mensen van de lijst voorstellen ………..en toen kwam hij zelf en tja ach alles is herhaling op tv dus ook hier.
Allemaal oud en bekend en niets nieuw, nou ja Geert is erg bruin geworden dat is nieuw.
De kikkerbak is klaar en ook de guppen zwemen er nu in en het is echt super, ik kan er uren naar kijken.
Nu tijd om te douchen en bedje opzoeken, morgen vroeg op.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.