Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

3aug/121

Ons reusje Stampertje is niet meer……

Vandaag stond de dierenarts op het programma voor ons lieve reusje en voor Kuifje.
Kuifje heeft zich verwond aan zijn keel (onderkant bek) daar zat een wondje en een bult, een week later krabde hij het stuk en kwam de troep eruit, maar helaas niet alles.
Toen wij in de Efteling waren werd hij in de gaten gehouden door Sjoerd en was alles onveranderd dus vandaag toch maar weer mee ter controle naar de dierenarts.
Die heeft een stuk kaal gemaakt zodat de haren niet meer op de wond vastplakken, verder ziet het er rustig en goed uit en moet de troep die er nu nog zit ook vanzelf eruit komen.
Om te voorkomen dat hij ziek wordt omdat het zijn lijf in gaat heeft ze hem een antibiotica injectie gegeven.
Nu is het afwachten wanneer het weer open gaat en de troep er dan hopelijk allemaal uit komt, we houden ons oog goed op hem gericht.

Ons reusje is een ander verhaal, hij had eerst een oorontsteking, toen bleek na tijdje dat er oormijt was en hij had wondje aan pootje en dat was gaan ontsteken dus antibiotica en schoonmaken van de wond dagelijks en hopen dat het over zou gaan.
Maar helaas was er wel een verbetering te zien aan pootje en haar gedrag, maar ze was al de helft van haar gewicht kwijt en ze woog nu nog net 3 kilo.
Het pootje was te slecht en ze reageerde dus niet op de diverse antibiotica injecties en het pootje bleef gezwollen en ontstoken met alle gevolgen van dien.
Nu kleurde het zwart en de dierenarts zei: “ als we door gaan lijkt het dierenmishandeling te worden”.
We hebben kosten noch moeite gespaard en alles gedaan wat wij konden, maar vandaag na ruim 3 maanden hebben we haar moeten laten inslapen.
Het ene probleem  zorgde voor meer en alles bij elkaar werd het haar fataal.
Rust zacht lief reusje.
Vlamaamse reus binnen

Reacties (1) Trackbacks (0)
  1. Heel veel sterkte !!
    Wat een vreselijk besluit ; Je verstand weet dat je voor het dier het beste doet; maar je gevoel is het daar meestal niet mee eens.

    groeten,
    Marian


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.