Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

3aug/121

Een sprookjesachtige ervaring in het Efteling Hotel.

Woensdag 1 Augustus
Vroeg op en meteen koffie en dan spullen pakken en om half 9 zijn de moeders hier.
Samen spullen in de auto laden en wachten op de  rolstoeltaxi en die komt precies op tijd en ik ga rechtstreeks van Lelystad naar het Efteling Hotel, geen combinaties dus.
Als ik vertrek vertrekken ook Johannes en de moeders die gaan eerst naar Hoenderloo om Lianno op te halen en dan door naar het Efteling Hotel, onderweg bellen we met elkaar.
Ik ben er al om 10.45 uur en de reis verliep snel en voorspoedig, ik neem plaats op terrasje en bestel koffie en geniet van de zon het is echt super lekker weer.
Terwijl ik wacht op de rest bekijk ik wat van de omgeving en rijd wat rond en dan jawel daar zijn ze dan……..
We checken in en krijgen vast de toegangskaarten en later in de middag de sleutel van de kamer, maar die hebben tot  een uur of 21.00 uur niet nodig dus geen probleem.
We gaan eerst bij De Gelagkamer van het Efteling even wat lunchen……Lianno, Moeder en Johannes aan de stokbrood met American Filet, Moeke 2 een tosti en ik aan een Kabouter schuitje, dit is een kindermenu en niet bedoeld voor volwassen maar omdat Lianno een ander menu nam kreeg ik het toch en ik kreeg dit al niet eens op dus.
010820122610108201226201082012263
Deze foto’s maakte ik met mijn mobieltje de rest heeft Johannes gemaakt en Moeders en zodra die er zijn zal ik ze posten op de homepagina en Facebook veel te veel om hier neer te zetten.
Na de lunch lopen cq rollen we naar de ingang van het park, speciale ingang voor Hotel gasten en die is erg dichtbij en aan de andere zijde dan waar de andere gasten komen.
We genieten van de zon die volop schijnt en het is zelf erg warm in de volle zon, we bewonderen alles in sprookjesbos daar is het heerlijk in de schaduw en ik geniet van de dingen die ik precies 30 jaar geleden zag. 
Voor Lianno was het 6 jaar terug, de moeders en Johannes beide zo'n 10 jaar geleden dat ze in de Efteling waren en die zijn ook vaker geweest, ik ben er nu 2 keer geweest.
De dansende rode schoentjes dansen nog, de sprookjesboom is magisch zelfs voor mij en het is gewoon super.
We bezoeken panda droom en die 3D film vind ik verschrikkelijk en ben al snel misselijk en doe mijn brol maar af en ogen dicht, dit is niets voor mij  de anderen genieten volop.
Het is rustig in het park, we genieten van de natuur, heel veel mooie  bloeiende bloemen die heerlijk ruiken.
We gaan bij het Witte Paard zitten voor ons avond eten, Lianno heeft kindermenu met een kip lolly en Johannes en moeders een schnitzel en Moeke 2 en ik heerlijke gepocheerde zalm.
Het is ook de dag van het belmoment van Lianno en zijn moeder dus dat doen we ook meteen even, we zitten vrij rustig dus bellen is goed mogelijk.
Lianno belt een klein kwartier met zijn moeder en dan gaan we veder want he tis dan al 19.00 uur geweest en we gaan op weg naar de nieuwe watershow Aquanura en daar si voor mensen in rolstoel speciaal vak en we staan dus helemaal vooraan en het is echt schitterend, jammer dat het nog niet donker was want dan si het nog mooier met al die licht effecten.
Ondanks de lichteffecten niet zo zichtbaar waren, was dit een geweldige show.
570
Na de show sluit het park ook en vertrekken we naar het Efteling Hotel en halen we de spullen uit de auto en gaan we naar onze kamer.
Lianno stuurt zijn moeder mooie kaart van het hotel, het hotel heeft die klaar liggen op de kamer en ze betalen de postzegel ook nog erg leuke actie van ze.
Een nette kamer we kiezen de slaapplaatsen en Johannes en ik nemen het twee persoon bed en Lianno het bovenste van stapelbed en daaronder moeder en tot slot op de grond Moeke 2.
We kletsen na en spelen een spel dat op de kamer aanwezig is en dan om de beurt gaan we ons klaar maken voor bed, als eerste Lianno en die ligt er dan om 22.00 uur maar slapen  lukt hem dan niet.
Johannes en ik gaan nog even naar beneden om te roken en drinken wat op het terras en dan naar boven en om 23.00 uur ligt iedereen moe en voldaan op bed, licht uit en dromen maar.
In de avond regent het en hard ook, maar dat is prima want de dag was super mooi  en volop zon.

Donderdag 2 augustus
Om 7 uur staan we op en allemaal aankleden en uiteraard is Lianno als eerste klaar en dan volgt de rest, we gaan naar beneden en wij roken even een peukje terwijl; de anderen in de zon staan te genieten van de mooie vijver bij het hotel.
Op naar het ontbijt een heerlijk buffet met heel veel lekkers ik eet altijd weinig dus neem een croissantje en wat vers fruit met uiteraard koffie.
Lianno eet super goed ei met gebakken spek, broodje en sapjes en fruit en hij geniet en straalt van oor tot oor heel de dag door.
Na het ontbijt spullen ophalen en kamer netjes maken en  uitchecken, spullen in de auto en op weg naar het park, als hotel gast mag je een half uur eerder naar binnen.
Vandaag staan de attracties op programma en Lianno en moeders beginnen met de Vogelrock, daarna een draaimolen en uiteraard Joris de Draak achtbaan, Villa Volta, zweefmolen en dan even met de slakken trein door land van Laaf, ik rij er doorheen en Johannes loopt mee.
En we genieten volop ik weet echt niet alle namen meer van de attracties en ik ga zelf met Johannes nergens in, de moeders en Lianno wel en die genieten en dat  is heerlijk om te zien.
De vliegende Hollander is druk wachttijd meer dan een uur en de rest valt mee maximaal 20 minuten  behalve de Python maar daar mag Lianno niet in.
De dag vliegt om en we gaan lunchen lekker kibbeling en das ook meer dan genoeg voor mij en de anderen, wat drinken erbij en weer verder.
Lianno wil nog een keer in de vogel rock en dan nog even spelen in speeltuin en de volwassenen zitten dan op terras en kletsen gezellig.
Al snel is het half 3 en tijd om terug te keren naar de auto, even allemaal naar de wc en daar is de rolstoel taxi en mooi op tijd  eigenlijk een half uur te vroeg maar dat mag  dat zijn de regels.
We nemen afscheid en Lianno zegt dit was de mooiste tijd in mijn leven tot nu toe en geeft me dikke knuffel.
Ik vertrek en we hebben combinatie en gaan via Amsterdam naar Lelystad en de anderen rijden via Hoenderloo want Lianno moet naar de groep.
Zij eten onderweg als leuke afsluiter bij de MC Donalds en dan komen zij ook naar Lelystad en ze zijn tegen 20.00 uur thuis, ik was er om 17.45 uur.
Ik verzorg alvast de dieren, die zijn gisteren door Sjoerd gedaan en de post heeft mijn nieuwe mobiel een Galaxy SIII gebracht, die kreeg ik cadeau bij verlening van mijn abonnement, erg mooi toestel maar ik moet eerst andere sim kaart ontvangen voor ik er wat mee kan.
We drinken gezellig samen wat en kletsen na en het was erg gezellig en na 2 dagen in sprookjes wereld zij we nu weer terug in de echte wereld.
Als de moeders naar huis gaan, ruimen wij nog even de spullen op, Johannes reageert nog even in de discussie op het web log bij andere berichten en uiteraard gaan die over mijn dure medicijn.
Dan is het al laat voor mijn gevoel dan en ik ga douchen en slapen, ik heb niet veel slaap gehad in hotel mar dat wist ik ook wel, ik kan slecht ergens anders slapen, mar dat geeft niet ik had het er graag voor over.
Wij gaan daarom ook niet veel weg nu dan speciaal voor Lianno maar voor ons zelf is thuis blijven en niet werken voor Johannes, leuke bezoekjes en soms een dagje uit meer dan genoeg.
De foto’s zal ik zo plaatsen op onze homepagina Klik hier halverwege zal straks een album staan over ons verblijf in de Efteling en ook op Lianno zijn site komen ze te staan.
Het was super en bedankt moeders en dit zal ik niet gauw vergeten deze sprookjesachtige ervaring. 

Reacties (1) Trackbacks (0)
  1. hoi, wat fijn dat jullie zo genoten hebben ! heerlijk zo er even uit te zijn.
    sterkte, liefs, groet tw


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.