Verlichting in en om de vijver

Vandaag lekker samen uitgeslapen tot een uur of 12, heerlijk uitgerust samen wakker worden dat was lang geleden.
Dieren verzorgd en wat gerommeld op pc en internet.
556369_359106944162589_408316784_n
Het weer is wat beter vandaag en eind van de dag krijgen we zelfs wat zon, maar hoe goed de regen ook was voor de natuur teveel is ook niet goed dus blij met een droge dag.
Johannes heeft de vijver verlicht, 3 onderwaterlampjes en 3 lampjes bij de waterloop allemaal op zonne-energie.
Het staat echt super vooral de verlichte waterloop vind ik mooi, het water is nog niet helemaal helder merken we nu er licht in zit, maar goed de vijver is er ook nog geen jaar en alles bloeit en groeit hard dus volgend jaar nog mooier.
lampjes onderwaterlampjes
Bovenstaande foto’s zijn van de sets die we hebben aangeschaft en nu dus onze vijver verlichte in het donker, echt gaaf.
In de namiddag zijn we even naar de Intratuin en Praxis geweest, Johannes is begonnen met nieuwe inrichting te maken voor de kikkerbak.
Dit bouwt hij op van piepschuim en laag voor laag en dan moet dat afgewerkt worden met tegellijm en een beschermlaag end at hebben we vandaag weer gehaald.
Op de foto hieronder kun je zien hoe ver Johannes nu is en het is nog lang niet zoals hij  het wil hebben.
23062012217 24062012225
Bij de Intratuin haalde we 3 keer de Labeo Bicolor deze hebben we reeds eerder gehad maar zijn in de tijd gestorven dus nu 3 nieuwe in de grote bak ze zijn vrolijk en erg speels en snel.
Labeo_Bicolor
Ik werd natuurlijk weer voor de volle 100%  niet goed in de winkels, maar ik zat in mijn rolstoel dus kan weinig gebeuren en dus rustig doorgegaan met winkelen, want ik vind het altijd heerlijk in de Intratuin en de zon scheen dus bij de planten liepen we in de zon en op weg naar de Praxis ook  heerlijk.
Thuis eerst de vissen laten wennen uiteraard, de buitenpomp aangesloten het water even goed schoon filteren en de vissen vinden die stroming heerlijk en zwemmen er  vrolijk doorheen, erg leuk om naar te kijken.
Toen reusje verzorgd, het ziet er beter uit de wond, maar die gaat steeds dicht en dan moet ik het weer open maken is zo tegen mijn principe en gevoel in maar goed de troep moet er toch echt eerst uit en zo te zien duurt dat nog wel even.
Het reusje eet nog steeds erg weinig maar der pit komt langzaam weer wat terug ze trapt nu weer als je bezig bent en dat is goed teken.
Daarna gegeten en een film gekeken en nog wat op Facebook gespeeld, paar prijsvragen gedaan en ik ga nu lekker douchen en bed in.
Ik kan door mijn spierziekte en de spierdystrofie al minder maar momenteel met dat virus wordt ik door de kleinste dingen al beroerd en goed ook voel me nu echt een vrouw van over de 80 jaar.
maar goed het is maar tijdelijk maar omdat ik het niet gewend ben en het zo verschillend is wanneer ik beroerd wordt kan ik er weinig mee en wordt ik onzeker en dat vind ik dus niet prettig.
goedenacht

Dit bericht is geplaatst in Dagelijks Leven. Bookmark de permalink.

Geef een reactie