Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

12jul/120

Leuke prijs gewonnen en nieuwe …………..

Vannacht redelijk geslapen op het wakker worden van onweer, hoosbuien en hele harde wind na.
In de ochtend ging het niet zo lekker weer koortsaanval en raar in mijn hoofd, een gevoel van ik ga flauwvallen end at is een heel naar  gevoel.
In de middag zakte alles weer wat af en knapte ik weer wat op, ik heb ook deze week fysio maar weer afgebeld zo lukt dat dus niet.
De dierenarts kwam langs en hielp ons reusje ze heeft de wond open gemaakt en schoon gemaakt, had er een half uur voor nodig.
Het was een bende blij dat ik er niet bij hoefde te zijn, Johannes was er bij die was weer thuis gebleven omdat ik zo  beroerd was.
De wond is open en moet open blijven zodat de pus eruit kan komen, dus een middel gekregen dat ik erop moet doen, op de open wond, ben erg benieuwd of ik dat kan maar dat zien we morgen wel.
Verder krijgt ze druppels in de bek gespoten om eetlust weer op te wekken, dat moet wel lukken.
Het enige positieve puntje is dat dit reusje met de dag tammer wordt, dat is echt wel fijn en hopelijk blijft ze lekker tam en knapt ze nu toch echt helemaal op.
Ik rommelde wat op de pc, verzorgde de dieren, met lange pauze er tussen want ik ben echt zo op en moe.
In de middag won ik leuke set gebaksvorkjes op facebook bij Teitloos.
Ze zijn in 6 kleuren echt heel schattig en ben er erg blij mee.

564146_444888065534381_852809424_nEind van de middag  toen Johannes klaar was met werken wilde ik toch even naar buiten, samen naar de Intratuin, we hadden speciale bodembedekking nodig voor de reusjes en meteen plantjes halen voor het aquarium.
Dus dit keer in de rolstoel en even eruit dat viel niet mee maar gedaan, de bodembedekking hadden ze helaas niet dus nu online aanschaffen.
Het aquarium van 120 liter waar we Kulhi’s en Malawi Ciclieden in hadden, was dus leeg op de kUlhi’s na, de bak was al  helemaal schoon en vernieuwd zondag na onze tragische sterfte.
Nu hebben we wat plantjes gehaald en een belletjes fontein met mooi blauw licht erin gedaan, die had ik van Nordy en Greetje bij hun oude aquarium gekregen.
Bij de Intratuin hebben gevraagd naar Poecilia Wingei (Endler guppen), want dat soort zitten er in onze kikkerbak en die willen we graag uitbreiden en dan als de kikkerbak straks vernieuwde inrichting heeft gaat een deel terug en de rest blijft in de 120 liter bak.
Het zijn guppen die heel klein blijven.De vrouwtjes 4-5 cm en de mannen 2-3 cm, ze zijn erg schattig.
man mannetje
voruwenman vrouw
Foto’s boven zijn de mannen van de eerste foto hebben we er eentje en de tweede foto hebben we er 3.
De onderste rij foto’s is de eerste man en vrouw en de twee een vrouwtje daarvan zijn er 15.
Die delen de mooie bak met 4 Kulhi’s
kuhli -Kuhli
We hebben ook 3 Gastromyzon punctulatus, dit zijn kleine algeneters worden max 5 cm.
Op de foto zie je beide kanten
Gastromyzon punctulatus
En tot slot een foto van de bak, je ziet er alleen geen vissen op want die zaten lekker verstopt tussen de planten.
In het midden de luchtbelletjes met het blauwe led lampje, das zo leuk in de avond om te zien, verder een rots om in te verstoppen, stukken hout en veel plantjes.
12072012245
Toen we thuis kwamen was ik compleet op en Johannes heeft de bak mooi in orde gemaakt, daarna zijn we gaan eten lekker laat pas om 21.00 uur.
Wat gehangen in mijn relaxstoel en nu ga ik zo douchen en snel mijn bed in morgen weer een dag en ik hoop een zonder al te veel gezondheidsproblemen.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.