Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

8jul/120

Zondag met vissen drama en erg veel regen, goed voor tuin.

Vanmorgen had ik de wekker op half 10 maar was uiteraard al eerder wakker, Lianno ging naar de wc en sliep daarna door.
Later hoorde ik hem zachtjes spelen en hij was erg leuk en lief bezig met de kat.
Na het opstaan zagen we vrijwel direct dat er iets mis was met het kleine aquarium, de bak van de Malawi Cichliden, 4 slangetjes en een meerval achtige vis.
De laatste dreef levenloos rond en de anderen nergens te zien al snel werd duidelijk dat ze allemaal dood waren op de 4 slangetjes na. (Koelie’s)
Gisterenmiddag samen met Lianno nog staan voeren en kijken naar onze eigen kweekje ruim 3 cm nu dus  erg trots en niets te merken en dan opeens alles dood.
We tasten volledig in het duister, water was net deel ververst (vrijdag) ook het filter schoonmaken, geen wijzingen of nieuwe dingen in de bak kortom geen flauw idee waarom dit gebeurt, maar feit si dat het wel is gebeurt.
Lianno zegt heel leif  tegen me soms doet de natuur onverklaarbare dingen, maar ka je niets aan doen……lief he?
Het zal wel heel de dag kosten om dit probleem aan te pakken alles reinigen en weer opbouwen.
Eerst toen ontbijt gemaakt althans Lianno met Johannes , Lianno heeft eitjes gebakken en Johannes hielp waar nodig.
Het was echt slecht en zeer nat weer er viel in Lelystad vandaag zo’n 40 mm regen en de tuin stond blank.
Na het ontbijt zijn we de bak leeg gaan halen en Lianno hielp en vermaakte zich verder met de laptop en op zijn kamer.
De 4 slangetjes hebben het gered en apart gezet zodat we de bak helemaal leeg konden halen, planten goed afspoelen, heel nieuw filter erin gedaan en toen nieuw grind, water met water voorbereider en o temperatuur laten komen.
Aan het eind van de dag plaatsen we hun dus weer in deze bak terug.
Dit weekend is wel drama qua dieren zaterdag toen we bij Intratuin waren hadden we de katten in de tuin gelaten, was mooi weer en resulteerde in dode mus op terras, niet fijn.
Toen we de konijnen hun medicijn gaven, vervolg van de vorige druppels ontdekte we dat de zieke hinkte, dus gevangen en kijken…..drama dus dikke harde poot en pus wat er uitkomt kortom heftige ontsteking  en dus morgen weer de dierenarts bellen.
Het reusje is erg afgevallen viel ons op en de kale plekken waren wel te verklaren dat komt door mijt en die behandelen we nu, maar dit is echt niet normaal zo dik die poot en je ziet dat natuurlijk alleen als je hem vastpakt, dat vindt ze niet leuk dus doen we alleen uit noodzaak.
Morgen dus dierenarts bellen overleg wat nu…dit is dan de 3e keer in 2 maanden dat ze moet komen voor deze Vlaamse reus……is zo zielig.
Nou die twee dingen gisteren dan nu de vissen….pffff dan wordt ik emotioneel en vraag me af waarom ik toch zoveel dieren heb genomen als je dit soort dingen ziet, hoe meer dieren hoe meer risico op dit soort zaken, maar ja ik zou niet zonder mijn beesten kunnen dus knop om en aanpakken die problemen.
Ondertussen kwamen de moeders gezellig gedag zeggen en koffie drinken.
Ik had mijn moeder gevraagd sigaretten voor me mee te nemen dat scheelt toch 4 euro per slof, dus dat deed ze en het zijn Malborro met ice ball zei me in eerste instantie niet veel zat wel iets menthol smaken maar niet veel, maar gaf niet want gewoon is ook lekker hoor en zijn mooie pakjes  met 3d plaatje erop.
217e5462c21811e1aebc1231381b647a_7
We maakte er een gezellig middag van en ondertussen gingen Johannes en deels ik door met de aquarium drama.
Toen gingen de moeders naar huis en ik maakte eten en na het eten bekeek ik nog eens het pakje sigaretten, alles in Italiaans dus echt begrijpen deed ik het niet  en toen opeens in een flits begreep ik het…….ik probeerde het uit en WOW! daar was de menthol en hoe…heerlijk
Wat is het nou deze sigaretten hebben 2 smaken een gewone van Malborro en een met heerlijke ice fresh menthol, als je in de filter knijpt knapt er klein balletje die de smaak vrij laat en voilà…….
Natuurlijk even een filter ontleed en zo ziet dat er dan dus uit.
foto 1 Op de filter staat de plek waar dit gelballetjes zich bevindt
foto 2 na roken heb je dit
foto 3 het balletje zoals het erin zit voor je het activeert
download (1)downloaddownload (2)
Het zijn dus heerlijke sigaretten en ik kende dit echt niet, ben wel blij mee nu want deze kan ik eerst half gewoon roken dan  knijpen en omschakelen naar heerlijke frisse menthol smaak.
Goed natuurlijk meteen even mijn moeder gebeld en uitgelegd dat het wel menthol was en hoe het werkt echt humor, daarna hebben we lekker melen als toetje gegeten en was het tijd om de spullen te pakken en Lianno terug te brengen.
Gezellig gekletst onderweg en bij aankomst aan de koffie terwijl Lianno speelde met ander kind, we hebben 1,5 uur zitten kwekken was gezellig en daarna weer naar huis.
We hebben een heerlijk weekend gehad en Lianno zei bij terugkomst: “ik was echt gelukkig zo hoort het te zijn”.
Het was gezellig en we hebben erg genoten en nu is het bijna om…nog wat rommelen en dan lekker slapen.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.