Superdagje in Friesland

Vanmorgen op tijd opgestaan want vandaag gaan we dagje op bezoek bij vrienden in Friesland.
We hadden pas geleden Kimigirlz al hier ontmoet en nu gaan we naar haar toen en zullen we haar man en hondje ook ontmoeten.
Na de dieren te hebben verzorgd vertrekken we het is anderhalf uur rijden en het is mooi weer.
We komen netjes op tijd aan en het is lekker weer dus gaan we gezellig in de tuin zitten, onder overkapping met tv zodat ik de Tour de France kan zien, super!
Het is super gezellig, we drinken koffie, kletsen worden verwend met lekkers en gaan gezellig samen aan de BBQ.
Johannes en Nordy laten samen de hond even uit en wij  de dames blijven thuis sen kletsen vrolijk door.
We nemen hun aquarium mee, ze zochten een god huis voor hun maanvis en een slangetje die komen dus bij ons wonen.
01072012229
Het aquarium blijft nog even heir zodat onze kikkers erin kunnen tijdens renovatie van hun bak en daarna brengen we het mooie aquarium naar Nienke mijn nichtje die er graag een wilde.
Dus Johannes maakt de vissen klaar voor vertrek en ruimt de spullen in de auto.
Het was erg mooi weer en super gezellig toen we naar huis gingen kregen we en heel lekker en mooi ontbijt pakket, met daarin beschuit, sesamcrackers, suikerbrood, krentenbrood en nog een soort suikerbrood, mooi ingepakt met lintje met Friese kleurtjes en hartjes.
Een super lekker pakket en we gaan de komende dagen er heerlijk van smullen.
01072012228 01072012226
Toen weer naar huis onderweg zagen we op de weg veel water daar had het flink geregend, links van ons was een super mooie regenboog te zien en in de polder waren we opstand getuige van een behoorlijke brand aan de rook te zien die ook over de weg trok.
Wij kwamen droog en veilig thuis en meteen de vissen laten wennen, slangetje als eerste in de bak meteen vertrok die naar de bodem en groef zich in, die zal vannacht wel op onderzoek uit gaan.
De maanvis moest ff wennen en toen in de bak bij de rest van de vissen, de maanvis was bij hun alleen met slangetje en in bak van 60 liter en nu kwam hij in een grote bak 350 liter met heel veel vissen en een grote maanvis collega.
Toen we hem loslieten gaven we direct eten en de maanvissen waren direct maatjes even kijken en nu zwemmen ze samen heel de bak rond naast elkaar, met elkaar en daar ben ik blij om beide ware wel wat eenzaam denk ik zonder soort genootje.
Toen suikerbroodje genomen en koffie n uiteraard de EK finale en tjonge in de eerste helft staat Spanje helaas al voor met 2-0.
Dan valt er een speler uit door blessure en omdat men al drie wissels had gedaan nu met 10 man verder tweede helft ppffff en  na de 2-0 rust ……….4-0 eindstand.
Spanje terechte winnaar al had ik liever Italië zien winnen, maar alle fans en Spanjaarden van harte met jullie terechte  overwinning.
Zo nu is het al laat dus ga ik snel douchen en bed in nog wel even de tv daar aan op sportzomer de avondetappe.

Dit bericht is geplaatst in Dagelijks Leven. Bookmark de permalink.

Geef een reactie