Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

17apr/121

Lekker ouderwets bij Moeders aan tafel!

Vanmorgen vroeg op en dat moest ook wel want Johannes zou laat thuis komen en we wilden dus het reusje eerst verzorgen dan is het tenminste licht.
Het lieve dier was even niet zo lief en hij beet Johannes 2 keer snel achter elkaar in zijn wijsvinger en diep ook , dus veel bloed en zere vinger, maar goed medicatie toegediend.
Hopelijk gaat het morgen weer iets makkelijker en zonder bijt en krap en schopwerk.
Omdat het zo hard bloedde vertrok Johannes wat later naar Amsterdam met een dikke pleister.
Ondertussen kwam Sjoerd en die deed het huisje en ook lekker staan kletsen met hem.
Ik rommelde wat op de pc, deed wat administratie en speelde wat spelletjes.
Moest ook vandaag weer een en ander bellen en werd blij verrast door San die belde, dat was weer super gezellig.
Ik werd gebeld door Welzorg, de leverancier van mijn rolstoel ze komen morgen  en dan is er gesprek over wat er veranderd moet worden en willen ze toch eerst kijken of de stoel aangepast kan worden, tijdverspilling maar prima we doen het maar weer.
Ik heb meteen bij de passing toen al gemeld van de hoog laag functie en dat kon allemaal niet dus ben erg benieuwd wat voor creatieve oplossingen er nu boven water zullen komen of dat er toch een compleet andere rolstoel gaat komen.
In de middag ben ik weer lekker op pad geweest met de Canta even boodschap doen en naar de opticien voor nieuwe bril eerst uitgebreid meten en  pfff mijn ogen gaan wel snel achteruit links is al erg slecht en lui en zat ik op –2.25 wordt nu –2.75 en rechts mijn goede oog zoals we dat zeggen zat ik op –2.50 en ga ik nu naar –3.00 das dus achteruit, maar goed monteur gepast en daar ben ik altijd snel mee klaar hoor ik zie het toch niet en zij vonden het wel aardig en ik vond hem leuk dus klaar……..meteen kreeg ik zonnebril op sterkte erbij dus over een dag of 10 nieuwe lok qua brillen.
Ben wel blij met Canta hoor het was hier vannacht onder 0 en erg koud dus vandaag en het ging steeds harder waaien en dan zit ik toch mooi lekker warm en droog.
Na de winkels door naar moeders lekker koffie drinken en kletsen en we aten samen, Johannes zou uit eten met collega's maar heeft het afgezegd te druk op werk en die ging thuis eten en kwam uiteraard in een dikke file op de A10 door ernstig ongeluk en was dus toch weer laat thuis.
Moeders had heerlijk gekookt voor ons tweetjes, even terug in de tijd is lang geleden dat ik met moeders haar zelf gekookte eten zat te eten aan tafel met bestek uit mijn jeugd dus was heel grappig.
We aten verse snijbonen, bal gehakt en aardappels en het was heerlijk.
17042012151
Nog even met Moeke 2 gekletst en toen ben ik voor het donker wordt naar huis gegaan, het waaide hard en het regende en in het donker rijden vind ik nog niet prettig.
Maar ik ga steeds meer rijden met de Canta in het eerste jaar reed ik zon 80 km op mijn teller en nu is hij bijna 2 jaar en staat er 496 km op mijn teller en dat zegt genoeg en ik geniet er van.
IK rij nog niet buiten de stad, maar er is bv een Cantaclub die  regelmatig toert met heel veel tegelijk en wie weet durf ik dat ook wel in de toekomst een keer te doen.
Want kijk eens naar deze foto….dat is toch wel gaaf om te zien of niet dan?
553521_428654077151803_111672372183310_1945435_1278548694_n
Er komt ook een boek uit over Canta rijden, er komt een radio programma en een documentaire in 4 delen over Canta rijders.
Er is een grote campagne aan de gang sinds april 2012 tot 28 juni 2012 over en voor Canta rijders en de afsluiting is  het Nationaal Canta Ballet en nee ik ga niet meedoen dat durven we dus echt niet, er worden ook tv opnames gemaakt.
Het Nationale Canta Ballet wordt uitgevoerd door in totaal 30 balletdansers en 60 Canta-rijders. De solisten en de prima Canta hebben we al, maar er is een groot 'corps de Canta' waarin nog plek is voor meer deelnemers. Het corps de Canta gaat figuren rijden en synchroon handelingen uitvoeren: alle rechterdeuren ...tegelijk open of dicht, ruitenwissers aan en uit, cirkels rijden, allemaal tegelijk naar voren en naar achteren rijden, etc.
Voor meer info kijk even hier http://hetnationalecantaballet.nl/
en dit filmpje legt uit hoe en wat…ik ga zeker volgen dit spektakel van auto’s en dansers.

Ernst Meisner / Het Nationale Canta Ballet from bert kommerij on Vimeo.

Zo deze dag was weer prima en ik ga zo douchen en bedje in morgen weer een drukke dag…..en Infuus@Home.

Reacties (1) Trackbacks (0)
  1. wie weet rij je ooit ook in de stoet mee. maar het is wel een leuk gezicht zo’n rij canta’s


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.