Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

9apr/121

Relaxte paasdagen

Zondag eerste paasdag lekker wat uitgeslapen en toen samen de dieren verzorgd.
Het reusje ziet er verder nog goed uit, eet goed en drinkt maar toch moet de dierenarts komen van de week, het bevalt hem wel goed dat we nu veel hooi hebben neergelegd over de stenen en ze ligt er lekker languit in.
De andere dieren geen problemen die maken het goed en de vooral de cavia’s hebben lol samen en daar zijn we blij om Eva is natuurlijk al ver over de leeftijd die cavia’s normaal krijgen, ze krijgen ruim 9 jaar en de jonkies bevallen haar ze zorgt voor ze.
Maar Eva is ook de baas en dat weten ze maar al te goed, de nieuwe huisjes worden volop gebruikt ze hebben er drie, voor elk een maar het is natuurlijk veel leuker om met zijn allen in een huisje te kruipen.
We kijken even naar Urbi et Orbi, de Paus, ik vind deze Paus niet zo leuk als de vorige hij straalt niets uit en op een monotoon vertelt hij zijn verhaal en de paasgroeten, totaal geen emotie met zijn stem of uiterlijk, saaie man sorry maar zo zie ik het. 
Johannes werkt in de tuin als de zon wat doorkomt en maakt in de achtertuin het terras schoon, het ziet er weer super uit nu.
De vijver begint zich te ontwikkelen en er is ook wat alg en we hopen dat die snel vertrekt, de planten groeien en de eerste bloemen van de dotters zijn zichtbaar, heerlijk die gele bloemen.
Het wordt alleen maar mooier als de tijd verstrijkt de vijver heeft zo’n 2 jaar nodig om in evenwicht te komen en heel erg vol te worden.
Ik kijk naar wielrennen en erger me zoals heel vaak aan de heer Mart Smeets, maar goed de sport wordt er niet minder om.
Ook kijk ik naar de bekerfinale van de KNVB en hoop dat Heracles zal winnen, maar helaas PSV wint, wel leuke wedstrijd om te zien.
We rommelen wat op onze pc, internet en doen wat klusjes in huis, zoals de was die weggewerkt moet worden.
Kijken gezellig een film en dan gaan we samen lekker gourmetten, heerlijk en het smaakt prima.
In de avond kijken we nog wat tv want het is weer Nikita avond en dan gaan we naar bed.

paas2

Maandag tweede paasdag weer wat uitgeslapen en jammer genoeg is het grauw en grijs weer, het regent zachtjes de hele dag door en het waait.
Voor de natuur een welkome vocht hoeveelheid en omdat het gestaag gaat kan het ook de grond goed intrekken en dus ben ik er ook wel weer blij mee, goed voor het ontwaken van de planten na de koude winter.
Vandaag hadden we een paas brunch gemaakt lekker verse broodjes uit de oven, vers geperste sinaasappelsap en dat was erg smakelijk.
We keken weer wat films en vermaakte ons wel met van alles, het was erg relaxed en dat is goed en lang geleden want het is zo drukke tijd op het werk bij Johannes en nu wordt het iets minder.
In de avond samen eten gemaakt  de stukjes vlees gebakken die over waren van gourmet en daarbij heerlijke witlofslade met feta, ham, paprika, tomaat, komkommer en het smaakte ons prima.
Na heten lekker samen tv gekeken naar CSI en Bones en dan is ons relaxte weekend alweer over en gaan we douchen en zo meteen naar bed.
Het was echt heerlijk en nodig om zo relaxt weekend te hebben hopen op snel weer eentje.

Reacties (1) Trackbacks (0)
  1. Zo te lezen hebben jullie samen erg fijne dagen gehad, wel lekkerom dat zo nu en dan eens te doen, het is vaak zo druk 🙂


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.