Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

17feb/120

Sjoerd is er weer!

Vandaag op tijd op en Johannes werkt lekker thuis.
Vandaag kwam Sjoerd weer en hier ben ik erg blij mee, hij bracht heerlijke verse pompoensoep mee, dat wordt smullen.
Lekker even bijgepraat en toen maakte hij mijn huisje helemaal schoon.
Tussen de middag aten we meteen de heerlijke verse soep op met wat brood, heerlijke lunch.
Verder heb k een was gedaan en de dieren verzorgd de verkoudheid is er nog steeds en daar begin ik nu wel van te balen.
Yvonne kwam langs op mijn verzoek want ik heb een mooie foto laten maken voor haar op aluminium in sepia kleur.
Op de foto die ze zelf erg mooi vindt staan mijn vader en zijzelf en dit is alvast voor haar verjaardag en ze was er erg blij mee.
Nadat zij wegging hoorde ik het nieuws van Prins Johan Friso en dat hebben we uiteraard gevolgd, ik wens de familie en betrokkenen veel sterkte en hoop op een goede afloop.
Ik heb met mateloos gestoord aan de verslaggeving van NOS en helemaal aan de krant de Telegraaf, mijn hemel zeg wat maakt het nou uit of de prins niet de troonopvolger is en geen lid meer van koninklijk huis, hoepel op  het huwelijk met Mabel maakt de jongen gelukkig  ze hebben 2 mooi kinderen en wat er ooit ook gebeurt het blijft de zoon van koningin Beatrix.
De Telegraaf lijkt al een necrologie te plaatsen om 16.32 uur das een klein uur na het ongeluk en de inhoud is echt ziek en totaal fout, maar ach die krant is al heel zijn bestaan fout dus wat maakt het nog uit.

Friso verkoos Mabel boven de troon

DEN HAAG - „Je mag Alexander wel in elkaar slaan, maar zorg dat hij niet doodgaat, want dan moet ik koning worden.” Prins Johan Friso (43), de tweede zoon van koningin Beatrix en prins Claus, stak weleens de draak met zijn langdurige positie van 'reservetroonopvolger' achter Willem-Alexander. Na 2003 hoefde hij echter niet bang meer te zijn ooit tot het koningschap te zullen worden geroepen. Door een omstreden huwelijk met Mabel Wisse Smit viel hij af als lid van het Koninklijk Huis.

Het gezin van prins Johan Friso in 2011 tijdens de fotosessie in Lech Het gezin van prins Johan Friso in 2011 tijdens de fotosessie in Lech Foto: PPE

Johan Friso werd op 25 september 1968 geboren in Utrecht. Zijn jongste jaren bracht hij door op Drakensteyn in Lage Vuursche, met zijn ouders en zijn twee broers Alexander en Constantijn. Friso ging in Baarn naar school.

Na de inhuldiging in 1980 van Beatrix als koningin verhuisde het gezin naar Den Haag, waar Friso zijn vwo-diploma behaalde. De uitermate intelligente prins volgde aansluitend een technische opleiding aan het College of Engineering in Berkeley in Californië.

In 1988 ging hij aan de Technische Universiteit in Delft lucht- en ruimtevaarttechniek studeren. Aan de Erasmus Universiteit Rotterdam deed de prins gelijktijdig ook nog eens bedrijfseconomie. In de jaren '94 en '95 studeerde hij af en maakte hij vooral carrière in de financiële wereld. Sinds dit jaar heeft hij een topfunctie bij energiebedrijf Urenco.

Zijn uiterlijk bezorgde hem een tijdje een 'prince charming'-imago, maar nooit kwam hij met vriendinnetjes in het nieuws. De homowereld dacht daar het zijne van. Toen dat echter in februari 2001 door enkele weekbladen serieus werd overgenomen, liet de prins via de RVD korte metten maken met het geroddel over zijn vermeende homoseksualiteit.

In 2002 volgden berichten in de media over een vriendin, Mabel Wisse Smit. Zelden kwam Friso zo prominent in beeld. Direct na de verloving in 2003 liet de Tweede Kamer doorschemeren het paar geen strobreed in de weg te zullen leggen. De verloofde van de prins, die ontkende een liefdesaffaire te hebben gehad met de in 1991 vermoorde topcrimineel Klaas Bruinsma, kwam echter tegenover een lijfwacht van Bruinsma te staan die zei dat Mabel wel degelijk de minnares van de crimineel was.

Uiteindelijk werd het toenmalig premier Balkenende te gortig. Balkenende maakte bekend dat er geen toestemming voor het huwelijk zou worden gevraagd. Het vertrouwen was geschonden. Het paar zou hem onjuist en onvolledig hebben ingelicht. Friso trouwde op 24 april 2004 toch, in Delft, en verloor het lidmaatschap van het Koninklijk Huis. Samen met Mabel kreeg hij twee dochters: Luana (2005) en Zaria (2006). Het gezin woont in Londen.

Goed na die ergernis ben ik maar de diverse live blogs gaan lezen en RTL gaan kijken, later Pauw en Witteman end at beviel me beter.
Toen lekker avond eten gemaakt en daarna ontdekte ik dat de laatste twee kleurmuisjes dood in de bak lagen, in de ochtend waren ze ok.
Het is jammer maar hiermee komt er een eind aan het tijdperk kleurmuisjes we hebben er in de loop van de tijd in totaal 20 gehad en het is nu goed zo.
Dan is de dag weer om en ga ik naar bed, ben erg moe en niet in orde moet energie opdoen vannacht, morgen bezoek en zondag Lianno en wat er ook gebeurt dat zeg ik niet af! 

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.