Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

3feb/120

Johannes moet flink sneeuw ruimen!

Vanmorgen stonden we samen op om 7 uur, het was koud brrrr Johannes heeft eerst de konijnen hun ijs bak geleegd en nieuw water gegeven.
De vijver gaat nu echt langzaam dicht alleen niet bij de fontein, de waterloop loopt nog en daar heeft Johannes wat heet water over gedaan om hem beetje verder open te smelten.
Toen vertrok Johannes naar Amsterdam en toen begon het al zachtjes te sneeuwen en dat werd meer en meer en uiteindelijk ligt er tussen de 15-20 cm sneeuw in Lelystad, een heel pak dus.
Ik heb wat foto’s in de vorige post neergezet, mooi om te zien toch?
Ik vind sneeuw erg mooi, maar ben te slecht op de been om erin te gaan lopen, dus de tijd van binnen blijven is aangebroken, of als het niet anders kan onder goed begeleiding zoals Johannes.
Ik verzorgde de dieren en deed wat in huis en rommelde zoals altijd op de pc, speelde op de Nintendo 3D en belde gezellig met Nienke.
Yvonne belde ook nog even gezellig om bij te kletsen en om over de sneeuw te kletsen, is toch wel erg sneeuw valt en Nederland zit in de problemen treinen rijden niet meer, dikke files bijna 900 km al om half 3 en veel mensen die vallen en gewond raken kortom leve de winter.
Ik volg uiteraard de nieuwsberichten en dan belt Johannes dat hij onderweg is op tijd weggegaan en had mijn sms niet gezien over de extreme files, maar het leek al weer erg mee te vallen het meeste was niet op zijn route gelukkig.
Johannes kwam na een reis van 2,5 uur thuis de files waren toen al gelukkig heel veel minder en de mensen reden langzaam en hielden veel afstand en dus was het goed te doen alleen wat langer dan normaal.
Als hij thuis komt moet Johannes eerst het pak sneeuw  weg werken op de oprijlaan……heel werk onze voortuin is nu een grote sneeuw bak, het pad ligt helemaal vol en de vakken met planten ook, blijven ze lekker warm.
20120203_173042 20120203_17304820120203_173052 20120203_173058
IK had al geprobeerd een stukje te doen, maar het lukte me niet het was te zwaar en onder de sneeuw was al stuk platgestampt door pakketdienst en de postbode en dus erg glibberig en  dat was me te link.
Het is erg lastig om met rollator en sneeuwschuiver te hobbelen, maar goed een heel klein stukje was dus gelukt en ik heb verder gekeken naar de buren die allemaal druk aan het schuiven en scheppen waren, mooi gezicht hoor.
Toen lekker gaan eten en in de avond wat tv gekeken naar ATWT nog 14 afleveringen en dan stopt men definitief en zal ik de serie na jaren vaste fan te zijn echt gaan missen, helaas pindakaas.
Ik kreeg met de post een mooi boek De goden van Gotham van Lyndsay Fye  gekregen van H De Vries Boeken via Facebook actie.
Het is een speciale uitgave ongecorrigeerd en een dikke pil van bijna 500 pagina’s en ik ben er direct in begonnen.430129_334570833255001_100001062613211_1155800_651337248_n

Verder ben ik aardig opgeknapt, nog wat last van oren en keel, soms een flinke niesbui maar verder ok en daar zijn we erg blij mee, want dit is ons weekend met bezoek aan Lianno en dus nu geen sneeuw meer alstublieft en dan komt alles in orde.
Nu ga ik nog even een uurtje lezen en dan douchen en slapen, morgen ook plannen en bezoek.

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.