Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

3jan/121

Rustig begin 2012

Maandag lekker rustig aan gedaan en Johannes is deze week ook nog vrij dus we doen lekker weinig, verzorgen dieren en maken  mooie foto's en filmpjes van onze kikkers die echt aanwezig zijn, heel de dag wordt er gefloten en huppen ze door de bak.
Johannes heeft een voorruitverwarming gemaakt bij de kikkers die zorgt voor een stijging van zo’n 2 graden in de bak en zorgt er ook voor dat er geen condens op de ramen komt, een heldere bak dus.
Hij heeft ook ventilators geplaatst voor betere lucht circulatie en de kikkertjes vinden het prima en de oude 5 komen ook nu wat meer tevoorschijn.

Als we in de avond naar bed gaan gebeurt er iets raars……..ik hoorde vlak voor ik naar douche ging wat vallen en dacht dat er weer een kerstkaart van de deur viel, maar die lag er niet dus ging ik verder ruimde op en liep naar de douche in de gang speelde Kuifje met iets en Smockey keek toe, zag er leuk en actief uit.
Johannes zei  o dat is die veter maar de veter is zwart en dit rood bruin dus Johannes liep door maar ik stopt een keek, toen Kuifje naar mij toe liep ging het touwtje  door…das vreemd en Smockey pakte het toen en in een flits deed ik het licht aan de in kamer van Lianno want daar waren de katten met het touwtje nu……en toen zag ik wat er op de grond zat de zoetwater kreeft!
Onze kleine leuke zoetwaterkreeft was dus ontsnapt en die had ik dus horen vallen op de grond en de katten vonden hem weer…….Johannes pakte hem snel en terug naar de bak waar we direct het gat waar de snoeren door komen van lucht en pomp en filter hebben afgeplakt.
Hij zit nu weer veilig in de bak en hij is altijd erg verstopt in de gaten van de stenen en dus hadden we hem niet gemist in de andere bak is de kreeft altijd op de voorgrond.
Het diertje kan zonder water en is heel snel maar goed de katten zijn groot en met zijn tweetjes en ik ben dus wel blij dat we het op tijd door hadden.
Maar goed eind goed al goed en nu konden we rustig gaan slapen.

Dinsdag Sjoerd kwam weer en alles lekker fris en gezellig gepraat en ook Sjoerd vindt het geluid van de kikkers erg vrolijk.
Het stormt buiten en het komt zo nu en dan met bakken uit de hemel vallen regen, hagel en de vijver loopt over, heel het pad in de tuin en het terras staan blank, daar gaan we dus dit jaar maar eens een putje in maken want dit is niet leuk meer, het water kan niet meer weg.
Vandaag zouden we even naar het centrum gaan, maar ja dit weer hield ons tegen en nu komt het wel later, want het is echt een herfststorm buiten.
Ik klaag niet hoor, want ik ben allang blij dat het niet vriest, sneeuwt en ijzelt de winter is ver weg geloof ik.
We kijken nog wat tv en ik doe nog wat in prijsvragen wereld en kreeg al de eerste prijs van dit nieuwe jaar in mijn mailbox.
Ik heb een mooi boek gewonnen op facebook en bij koopmans een tas vol bakspullen ben erg benieuwd wat daar allemaal in zit.
De tweede box  van de set die ik won is ook aangekomen en er staan dus nu twee grote boxen in de kamer, als het weer beter is halen we kabels en kunnen we het aansluiten.

Reacties (1) Trackbacks (0)
  1. De avonturen van een zoetwaterkreeft 😉 Gelukkig dat jullie er op tijd bij waren. Gefeliciteerd met je leuke prijzen, goed begin van het nieuwe jaar. Geniet nog lekker samen.


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.