Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

2dec/110

Onze eigen Pijnacker Hordijk Zoo

Zo maar weer eens even de tijd nemen om rustig een log te schrijven.
Johannes heeft heel de week thuis gewerkt, omdat hij het zo druk heeft dat hij de reistijden beter als werktijd kan gebruiken en dan nog was het elke avond niet voor 20.00 uur klaar.
Maar goed hoort bij zijn werk en is echt balen als hij zulke weken heeft, in de avond moe eten douchen en soms wat tv of hij speelt even op FB wat en vaak moet hij nog wel iets doen in huis met dieren dat ik niet kan.
Goed nog even volhouden en dan heeft hij 2 weken vrij.
Het infuus ging weer prima nog een keer extra lang of juist langzaam als je het over de inloopsnelheid hebt en dan  weer naar oude ritme  van 3,5 uur infuus.
De degoes zijn na de verhuizing compleet van slag ze maken ruzie ruzie en nog eens ruzie en het vechten werd steeds heviger zo erg dat we besloten woensdagavond der eentje uit de kooi te halen.
Gelukkig hebben wij meerder kooien dus de muizen in een glazen bak gedaan en de degoe  daarin en de rust keerde weer, een degoe hoort niet alleen te zitten maar laten vechten tot er eentje aan overlijdt doe ik ook niet.
De andere twee zijn nog even wat humeurig gebleven maar nu is de rust er weer en is ieder tevreden.
De degoe alleen zit in de gerbril muizenkooi die is erg groot en hij kan dar naar harte lust graven, klimmen en slopen, dat laatste doen ze volop.
In de grote kooi hebben we 2 hoekplanken met huisjes erbij gezet en nu kunnen ook zij zich heerlijk verstoppen, maar het eerste wat ze doen is proeven (slopen) de tanden erin ha ha
Ik moet eerlijk zeggend at ik erg blij en dankbaar ben dat het vechten is afgelopen, ik kan er niet zo goed tegen als dieren zo lelijk doen ……maar goed dat hoofdstuk hebben we gehad.
Elke dag geven we ze een snack en een zandbad en dan is het badderen en snoepen geblazen.
Ik heb niet zoveel bijzonders gedaan afgelopen week  zoals  vaak infuus, prijsvragen, wat tv, beetje zitten elzen wat mensen gesproken over de telefoon, aan ons forum gewerkt, de dieren verzorgd en gedaan wat ik kon in het huisje.
De diere maken het nu allemaal goed en gezellig en het verzorgen valt wel mee, gisteren kwam men de boodschappen brengen en die mevrouw kreeg rondleiding langs dieren noemde het een gezellige dierentuin end a tis het inmiddels ook.
Dit is een opsomming van onze dieren op dit moment.

een aquarium met tropische vissen (350 liter)
een aquarium met Malawi Chicliden (120 liter)
2 Maine Coon katers Smockey (3) & Kuifje (2)
2 Baardagamen Vita & Skip
2 Luipardgekko's dame Lizzy en  man Hubby!
2 Vlaamse Reuzen Snuffie & Stampertje
1 Waaierteengekko's Liz
4 Apothekersskinken
3 Tokeh Gekko
6 Roodkeelanolisen 
6 kleurmuizen
3 Degoes Kwik, Kwek & Kwak
1 cavia Eva
een paludarium met guppen en 5 tropische kikkers
een vijver met goudvissen, goudwindes

Voor nu is dat wel even meer dan genoeg en beide genieten we er volop van!
Komende weekend wordt het gezellig we gaan dan de verjaardag van Johannes klein vieren, familie en vrienden komen langs en Twil komt een nachtje logeren.
Hierover later meer….Lianno doet het redelijk op de groep is nog erg aan het wennen maar heeft een erg leuke Sinterklaas gehad en kreeg een 3D poster van Cars die hij zelf moet kleuren, een doos stiften en echte dartpijlen en hij si er super blij mee.
Volgende week zondag gaan we weer de zondag met hem doorbrengen, normaal stoort het me dat de tijd vliegt maar in dit geval zeg ik gelukkig maar!

Verder ben ik door TRND uitgenodigd om een product te testen, TRND is dus een site net zoals Buzzer, je meld je aan en dan aan de hand van de info kun je meedoen aan het testen van producten , je krijgt de producten of koopt ze met heel veel korting en geeft je mening, spreekt erover met anderen en geeft bekendheid aan het product.
Ik vind dat erg leuk en deze site  kwam ik tegen en meteen de eerste ronde mag ik meedoen en dus ga ik Ambi Pur 3volution testen en ik heb er erg veel zin in.
Ik wacht nu op het pakket en dat is erg uitgebreid:

Knipsel

Reacties (0) Trackbacks (0)

Nog geen reacties


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.