Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

22nov/114

Moeilijke beslissing moeten nemen

Zoals ieder ander mens moet ik ook zo nu en dan een moeilijk besluit nemen.
De afgelopen twee weken heb ik na lopen denken en uiteindelijk een besluit genomen.
Zoals vele weten is mijn vader “Ouwe” op woensdag 4 mei 201 overleden, op donderdag 30 juni 2011 heeft Yvonne zijn as verstrooit in ons bijzijn.
Zaterdag 26 November 2011 wordt er een boom geplant ter nagedachtenis van  die Ouwe, ik heb dat geregeld en het is in Dronten in het Koningin Wilhelminabos.
Zaterdag zouden Johannes, Yvonne en ik dat gaan doen en dit is iets waar ik echt naar uitkeek, omdat het een soort afsluiting zou gaan worden.
Helaas heb ik moeten besluiten zelf niet mee te gaan, het si te gecompliceerd, want ik moet in de rolstoel en dus wordt ik afgezet en dan moet Johannes doorrijden (13 km) om de auto te parkeren en vervolgens met een pendelbus terug komen, vanaf dat punt is het over een bospad  10-15 minuten lopen en daarvandaan naar de wc of koffie wederom 10-15 minuten lopen.
Bij de boom zelf kan ik niet komen in de rolstoel en het allergrootste probleem is de duur van de ceremonie, alles bij elkaar zal ik een ruime 2 uur stilzitten in mijn rolstoel in de kou.
kou is iets waar ik niet tegen kan en mijn lijf van op tilt gaat, het is erg fris buiten en als je stilzit is dat dubbel zo koud.
Daarnaast heb ik natuurlijk diverse problemen met mijn lijf dat dit wel een heel groot risico is om erna problemen te krijgen.
Ik kan de gevolgen niet overzien en dus heb ik na wat telefoontjes en over leg met Johannes Yvonne ingelicht over de situatie.
Yvonne heeft nu alle papieren en zal zaterdag de boom gaan planten.
Als Yvonne het niet had kunnen of willend oen dan doet Staatsbosbeheer het  voor me, maar Yvonne wilde het wel doen.
In het voorjaar gaan Yvonne en ik samen daar een mini picknick houden zodat we er toch samen zijn geweest, de boom zal er jaren lang staan en we kunnen er allemaal heen wanneer we willen.
Het was een hele moeilijke beslissing die ik met mijn verstand heb gemaakt, want mijn gevoel zegt ik moet het gewoon gaan doen wat de gevolgen ook zijn, maar ja een longontsteking, griep, onderkoelt of wat dan ook zie ik ook niet positief tegemoet.
Voor Yvonne is dit erg moeilijk nu ze dit zonder ons zal gaan doen, maar in gedacht zijn we bij je Yvonne!
Ik wil iedereen vragen om zaterdag 26 November rond 11.00 uur een beetje positieve energie naar Yvonne in Dronten te sturen, als symbolische steun.
Zelf zal ik een kaarsje branden en in gedachte leef ik mee.
Yvonne bedankt en heel veel sterkte zaterdag!

rounded-fir-tree-29941281448266nN4W

Reacties (4) Trackbacks (0)
  1. Wat pijnlijk dat je deze beslissing hebt moeten nemen, maar het is beter voor je lijf en je lijf blijft toch het belangrijkste!

  2. Hoi Moontje,

    Wat vervelend dat je die beslissing hebt moeten nemen. Dat je er zo lang over hebt moeten denken zegt wel hoe belangrijk het voor je zou zijn om er bij te zijn. Niemand heeft er wat aan als je hierdoor ziek zou worden! Gezondheid gaat boven alles!

    Liefs Monique

  3. Wat heb je weer een moeilijke beslissing moeten nemen, maar denk ook dat het de juiste is voor je, gelukkig begrijpt Yvonne dat ook wel ondanks dat het erg jammer is en het voor haar erg zwaar zal zijn zonder jullie steun, Yvonne heel veel sterkte zaterdag. En in het voorjaar als het weer wat warmer is, gaan jullie mooi samen erheen. Jullie ook heel veel sterkte as zaterdag.

  4. Een moeilijke beslissing om te nemen, verstand en gevoel zijn 2 verschillende dingen. Het is erg moeilijk dat jullie er niet bij kunnen zijn. Heel veel sterkte zaterdag Yvonne en natuurlijk ook Moon & Jo op afstand. Ik zal aan jullie denken zaterdag en positieve energie sturen. Sterkte!


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.