Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

17nov/113

Lianno verhuisd, paludarium afgemaakt.

Woensdag 16 November
De dag ging prima, infuus verliep super en ik had helemaal geen bijwerkingen zelfs geen jeuk!
Tijdens infuus genoten we met zijn allen van een heerlijke Chinese rijstafel en mijn moeder kwam nog even langs en schoof gezellig aan.
Na infuus ging Jop naar huis uiteraard en moeders bleef en hielp opruimen en de muizen verschonen, thnx moeders.
Johannes was nog even bezig met de lichtbak voor ons paludarium.
En dan is de dag zo om……..het was vandaag ook de dag dat Prema (mijn schoonmoeder) 7 jaar geleden overleed.
Ik was in de ambulance bij haar toen ze overleed en hield haar hand vast, dit was erg emotioneel en ingrijpend en ik kan het niet loslaten.
De dag dat ze overleed kende ik haar precies 9 maanden, maar wel intensief contact alle weekenden waren we bij haar en zorgde we voor haar, in het voorjaar waren we nog op vakantie geweest met haar en de zus van Johannes en haar dochter waren er ook.
Elk jaar in november komen de dromen, uren wakker liggen en de herbeleving van die dag, ik heb er vrede mee dat zij haar rust kreeg, maar vergeten zal ik het nooit.

Donderdag 17 November
Vanmorgen werd ik al vroeg wakker en stond maar op.
Johannes had door de mist dikke vette file en kwam dus dik een uur te laat op zijn werk, erg balen. 
Dieren verzorgd, huisje gerommeld en Yvonne kwam langs en bracht heerlijk vlaai mee voor ons, bedankt Yvonne hij is lekker!
We hebben zitten praten en toen ging ze naar een afspraak, ik wachtte op de post die niet kwam ook fijn.
Moeders kwam nog even langs en dronk gezellig wat koffie.
Vandaag is Lianno verhuisd naar een nieuwe vaste plek en we hopen dat hij daar zorg en hulp vindt die hij nodig heeft, helaas houdt dat in dat hij dit weekend geen bezoek mag hebben, wel mag ik bellen.
Het is wel logisch dat er geen bezoek mag zijn, het is erg kort na de plaatsing en Lianno moet gewoon even in alle rust aan zijn nieuwe plek en omgeving wennen.
Johannes kwam thuis we aten en hij heeft de lichtbak voor paludarium afgemaakt, het ziet er super gaaf uit en nu si de bak af en staat hij te pronken op de eettafel in kast.
Ondertussen heb ik op onze home pagina ook een pagina gemaakt over de Tropische Kikkers, Phyllobates lugubris.
Vanmiddag heb ik na het sproeien en eten geven met de camera geduldig voor de bak zitten wachten en jawel ik kreeg ze op de foto!
Tropische Kikkers Tropische Kikkers 
Tropische Kikkers Tropische KikkersTropische Kikkers Tropische Kikkers 
We zijn super blij met de diertjes en ook met het resultaat van de bak en hoe het staat op de tafel in de kast.
Toen hoorde we dat ons nichtje Pippe van 10 jaar was vermist, ze was weggelopen en gelukkig na een kleine 4 uur weer terug gevonden, ze was bijna 10 km verderop maar helemaal in orde.
Ik wil iedereen heel erg bedanken die op Facebook en Twitter mijn oproep heeft herhaald, mede hierdoor was ze snel terecht, uiteraard heeft politie, brandweer, hondenteam en amber alert zeker zijn werk gedaan en ik ben heel erg dankbaar dat ze snel en veilig weer bij haar ouders was.
Dankbaar en opgelucht kan ik nu rustig mijn bed gaan opzoeken.

Reacties (3) Trackbacks (0)
  1. Hopelijk krijgt Lianno nu inderdaad weer de zorg die hij verdient, ik ben blij dat hij toch nog redelijk snel een ander plekje gevonden heeft!

    Die kikkers komen we graag snel bekijken. Wat ons betreft woensdagavond 😉 Ik heb je op facebook een berichtje gestuurd.

    Tot snel!

  2. Mooie fotos van de nieuwe huisdieren en wat een mooi paludarium (wist niet eens dat het zo heette). Ik wil Lianno heel veel sterkte en succes wensen, hoop dat hij snel zijn draai zal vinden

  3. Lieve Moon en Jo wat een heftige week. Spannend voor Lianno dat hij verhuisd is. Ik hoop dat hij het daar naar zijn zin heeft en dat jullie hem volgende week weer kunnen bezoeken. Leuk die kikkers, mooie foto’s.


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.