Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

13nov/111

Tropische kikkers zijn gearriveerd!

De afgelopen dagen voelde ik me echt beroerd kon geen eten binnenhouden, was aan diarree, misselijk, overgeven en leefde op bouillon (cup of soep) en crackers.
Heel veel krampen en last van mijn maag, het schijnt dat er weer wat heerst en uiteraard kan ik het niet laten om even mee te doen.
Inmiddels ben ik stuk opgeknapt moet wel opletten wat ik eet en heb dan wel wat krampen maar veel minder.
Omdat ik zo beroerd was en het begon echt mis te gaan in de nacht van donderdag op vrijdag moest ik het diner van vrijdag bij tante Sandra en oom Rien afzeggen, ik baal daar nog steeds van.
Zondag op tijd op en alles klaar gemaakt voor de middag, spullen gepakt voor Lianno en rond de middag kwam moeders en zijn we naar Almere gegaan.
Lianno zat niet lekker in zijn vel, maar was erg blij ons te zien, we hebben gepraat en lol gemaakt en hij heeft op zijn PSP gespeeld, een tekening gemaakt voor zijn vader.
We zijn bij de Mac Donalds geweest en daar hebben ze lekker gesmuld ik hield het bij koffie en een hapje fruit.
De middag was zo weer om en toen moesten we hem weer terug naar de groep brengen.
Op weg naar de groep kreeg ik telefoon en daar was ik blij mee Jop belde en zei me alles is klaar en ging perfect.
Nou is de vraag wat ging er perfect, wel ik heb voor Johannes zijn verjaardag een kant en klaar paludarium gekocht, een bak met water, planten, tropische kikkers en als afwerking wat guppen (vissen).
De bak is 100 cm  breed, 50 cm diep en 50 cm hoog en is erg mooi om naar te kijken alleen al om de planten.
Er leven nu 4 guppen in en dat wordt vanzelf meer hoor, die fokken wel aan en 5 tropische kikkertjes.
De kikkertjes zijn zwart met geel/oranje strepen de naam weet ik niet precies maar dat komt nog wel.
Ze lijken op deze, ze 2 a 3 cm groot.
GroteFoto-ALOYB4GD
De bak staat op de grote eettafel en in de kast (op de foto nog voor de kast, maar dus in de kast) en Johannes en ik gaan er nog een mooie lichtbak op bouwen de komende tijd.
Verder moeten we nog sproei installatie instaleren, maar voor nu doen we het even met de hand.
Toen wij bij dus bij Lianno waren heeft Jop de bak opgehaald in de buurt van Breda en naar Lelystad gereden waar hij geholpen door Sjoerd de bak bij ons thuis heeft geplaatst.
Het is een zware bak zelfs als je het water eruit hebt, het vereist veel voorzichtigheid en daarbij was het een heel eind rijden in hele warme auto.
Dat zware en toch wel moeilijke klus hebben deze twee mannen en nog 2 andere mannen die Jop bij afhaal punt hielpen voor ons geregeld en daar zijn we erg blij mee, dus heren allemaal heel erg bedankt!
Nu een foto van de mooie bak!
13112011340
De bak is erg mooi en toen we thuis kwamen heb ik even gesproeid en wat eten gegeven en ja hoor toen zagen we voor het eerst hier 2 van de 5 kikkertjes, echt mooi en schattig.
Kikkertjes houden was al een lange tijd een wens van ons en we hebben al veel dieren dus steeds hielden we toch op bij kijken en informeren, maar nu kreeg ik deze kans een kant en klare bak en heel mooi dat kon ik niet laten dus de wens van ons beide is vervuld en we gaan er volop van genieten.
We hebben na het bewonderen en zien van de kikkertjes eerst gegeten en toen heeft moeders geholpen de planken uit de kast te halen, de boeken te verplaatsen en de bak achterruit te plaatsen.
Na wat kletsen en koffiedrinken heeft Johannes haar naar huis gebracht en heb ik tante Wil nog even gebeld en bijgekletst.
Daarna heeft Johannes de ramen gepoetst van het paludarium  en zitten genieten van het uitzicht.
De avond is om was een vermoeiende dag, mooi weer  gehad en ook emotioneel met Lianno en dus nu de hoogste tijd om te gaan slapen.

Reacties (1) Trackbacks (0)
  1. Bijzonder die kikkers! Maken ze ook geluid? Fijn dat jullie Lianno hebben gezien, ook al zit hij niet goed in zijn vel wat heel logisch is. Valt niet mee voor jullie allemaal. Ik hoop dat je snel beter bent. Heel erg jammer dat jullie het feest moesten missen!


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.