Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

9nov/112

Afdeling WMO gemeente Lelystad in actie

We gaan weer even een verhaal over de Gemeente Lelystad posten, want ik moet dit echt even delen.
Vrijdag 28 oktober belde mijn oude buren van de Kustrif, er was post van de Gemeente Lelystad op ons oude adres gekomen, vreemd die weten toch allang dat we er al maanden niet meer wonen, de post werd 6 maanden doorgestuurd en nu niet meer dus zijn we blij dat de nieuwe bewoners het afgaven bij de buren.
Zaterdag 29 oktober hebben we de post opgehaald en jawel nu waren er zelfs 2 brieven en beide van de WMO afdeling, de brieven zijn gedateerd donderdag 27 oktober.
De gemeente Lelystad heeft recent besloten dat er een eigen bijdrage op de vervoersvoorziening komt, de scootmobiel dus.
We zijn vanaf 1 November al betalings plichtig en het CAK zal ons laten weten wat de maandelijkse kosten zullen worden.
Goed even zien 3 dagen voor invoer stuur je dus een brief, ok das weinig bedenk tijd en er zit een andere brief bij die gaat over de twee opties die ik nu heb.
1. scootmobiel in natura en dat houdt in ik behoud hem en heb er onderhoud bij en betaal dan dus een eigen bijdrage 39 maanden (3 jaar) ja ja ik weet het 3 jaar is 36 maanden maar de gemeente Lelystad vermeld echt 39 termijnen.
2. PGB ik lever hem in en krijg in overleg met de gemeente een bedrag om alles zelf te regelen, hmm met alle bezuinigingen op PGB vraag ik me af hoe dit gaat.
Ik moet mijn keuze voor 14 november kenbaar maken kies ik optie 1 ben ik een eigen bijdrage verschuldigd per 1 november en kies ik 2 dan moet ik dus de brief insturen en hun reactie afwachten.
Hoe dan ook er zal een beschikking volgen van het CAK.
Nou ik vind het wel erg kort door de bocht 3 dagen van te voren even zo uit het niets zo’n brief sturen, maar goed zal wel normaal zijn.
Maandag 31 oktober heb ik eerst maar eens even gebeld naar de afdeling WMO om te informeren waarom dit op het oude adres werd bezorgd, nou leuke dame aan de telefoon die mijn geboortedatum vraagt en zegt: “U krijgt u post op …nieuwe adres volgt” en geïrriteerd vraag ik haar of ze misschien een kopie wil van de brief met het oude adres erop…..nee dus nou ik laat dat rusten en vraag haar of ik het allemaal goed begrijp en laat weten dat ik dit niet normaal vind op deze manier.
Als wij iets willen moet alles schriftelijk en 6-10 weken bedenktijd bla bla, maar goed het is dus niet anders geen probleem.
Wat de mevrouw niet weet is dat ik een aanvraag in behandeling heb voor een elektrische rolstoel en daar zit geen bijdrage op, ik wacht op hun beslissing nu en dat kan dus 6-10 weken duren.
Ik vraag de mevrouw dan ook vriendelijk om mijn overeenkomst met betrekking tot de scootmobiel te beëindigen, ze antwoord ik al het min collega doorgeven, maar dat wil ik dus niet dus ik zeg nog even duidelijk dat ik wil dat het per nu stopt 31 oktober want ik ga dus geen eigen bijdrage betalen en gezien ze ook binnen 3 dagen van mij een besluit verwachten , wil ik nu een besluit in 8 uur!
Goed dan beëindig het gesprek en komt toevallig Yvonne langs en zij verteld me dat mijn vader ook een brief heeft gekregen en dan wordt ik echt boos van binnen.
Mijn vader overleed 4 mei 2011 en dat weet de gemeente Lelystad maar al te goed en de scootmobiel is dus al weg sinds vrijdag 13 mei 2011.
Dit is dus blijkbaar ruim 6 maanden na dato nog niet verwerkt in het systeem.
Yvonne heeft ook een brief met beschikking van CAK, niets berekening gewoon een brief met daarin het bedrag (kleine 75 euro per maand) voor zijn scootmobiel, die dus al maanden in het bezit is van de gemeente.
Je zou denken dat als je een beschikking krijgt er ook een berekening is, maar nee hoor alleen een bedrag, een bedrag dat ik trouwens erg hoog vind voor iemand die een AOW had.
Ik vraag me dan ook meteen af hoeveel ouderen in Lelystad nu hun scootmobiel gaan inleveren om te voorkomen dat ze in financiële problemen gaan komen.
Mensen hebben de scootmobiel om eruit te kunnen en niet voor de lol,m maar goed het zal wel zo moeten zijn, we zijn kostenposten dat heeft Den Haag ons al tijden duidelijk gemaakt, we zijn te duur de gehandicapten, ouderen en chronisch zieken.
Ik zie dus wel wat ik dan zou dienen te betalen, CAK kennende zal ik die beschikking ook wel gaan krijgen.
De andere brief gaat erom dat ze weer na 4 jaar een andere leverancier hebben, die zal wel goedkoper zijn, want beter in service is die absoluut niet ik was juist blij dat we de laatste vier jaar verlost waren van die leverancier, maar helaas die si terug.
En dan nu het leuke, want men moet bezuinigen maar dit gaat ze echt geld kosten hoor want alle hulpmiddelen worden nu opgehaald en vervangen, de ene leverancier dei vertrekt haalt zijn spul op de de nieuwe leverancier brengt zijn spul.
En wat er met de gebruikte spullen gebeurt …tja die worden opgeslagen mooi antwoord en wat zonde men kan dat toch overnemen het is exact wat we nu ook gaan krijgen, maar nee hoor dat gebeurt dus niet.
Dinsdag 1 november komt er een brief met de post en  super mijn overeenkomst met de gemeente Lelystad is per 31 oktober gestopt ik hoef dus niet te betalen, er wordt contact opgenomen om de scootmobiel op te halen en tot nu toe nog niets gehoord en het is nu 8 dagen later.
Maar ach dat kennen we ook wan tik probeer al 2 jaar lang dat men mijn douchestoel terug komt halen omdat ik hem niet gebruik, hij staat stoffig en vies te worden in tuin en nu in de garage.
Vandaag sprak ik Yvonne nog even en wat denk je ook bij het CAK is het nog steeds niet duidelijk dat mijn vader niet meer leeft, pijnlijk hoor zelf na bellen een week geleden weet men het deze week nog steeds niet.
Yvonne heeft de gemeente Lelystad WMO gebeld en  wel ja ook daar staat nu nog steeds niets in het systeem, ik vind dat erg en pijnlijk zeker voor  Yvonne en na diverse excuses zullen ze het in orde gaan maken.
Nou tot zover dan even het verhaaltje over de gemeente Lelystad en ik vrees dat ik dus ook gewoon een aanslag ga krijgen van het CAK en ergens kijk ik er wel naar uit, ben erg benieuwd hoeveel ik dan wel niet zou dienen te betalen.
Nu bedenk ik me dat ik de gemeente Lelystad maar betalings plichtig ga stellen per 1 november voor stalling van hun scootmobiel in mijn garage LOL, wordt vervolgd.

Reacties (2) Trackbacks (0)
  1. Lekker kort door de bocht en ondoordacht weer van de gemeente 🙁

  2. Vreselijk zeg, daar zijn echt geen woorden voor. Belachelijk die brief aan je vader, heel confronterend. Slordige fout!


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.