Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

5nov/111

Langzaam pakken we ons eigen leven weer op

Na lange tijd maar weer eens even bijkletsen op het weblog.
Na het vertrek van Lianno vielen we in een diep gat, Johannes heeft 2 dagen vrij gehad en moest daarna de knop omzetten en weer hard aan het werk.
Ik probeerde hetzelfde te doen, in de eerste dagen spraken we echt over bijna niets anders, we maken onze grote zorgen over Lianno en zijn toekomst, maar hier blijven was echt geen optie.
De afgelopen weken, ja Lianno is alweer bijna 3 weken weg, hebben we in eerste plaats het proberen een plek te geven en zijn we uiteraard nog veel bezig met Lianno, we blijven hem steunen en alles voor hem doen.
We hebben in de afgelopen periode veel slaap ingehaald, dit vreet allemaal bergen energie en daarbij had ik veel problemen met slapen de laatste weken dat Lianno hier nog was.
Lianno had voor mij een positieve invloed ik moest vroeg op en ging vroeg naar bed, nou dat is nu dus even anders ik sta gemiddeld tussen 8-9 uur op en ga er gewoon tussen 23-24 uur weer in.
Als ik weer helemaal fit ben dan zal dat ook wel weer anders worden denk ik.
We hebben een eindgesprek gehad met pleegzorg begeleidster en dat was goed gesprek, nu zullen alle contacten weer via Jeugdzorg lopen.
Morgen gaan we weer op bezoek bij hem en ik kijk er naar uit, ik heb alles wat hij nog wilde hebben al klaar liggen.
Zijn kamer blijft zijn kamer, maar ik heb hem wel opgeruimd en ben begonnen al zijn technisch en gewone lego in elkaar te zetten, daarna zet ik het voor show neer op zijn planken boven zijn bed.
Zijn kamer staat er leeg en verloren bij, vol met mooie dingen en speelgoed en hopelijk kan hij in de toekomst er weer fijn logeren en gebruik van maken en tot die tijd blijft alles gewoon zoals het nu is.
Verder hebben we het proces rond Mauro hele erg gevolgd en ons aardig boos gemaakt over hoe dit in Nederland zo kan gebeuren, het antwoord ligt voor de hand, dit land wordt met de dag harder en rechtser en das niet goed.
Ook volgen we alle ontwikkelingen rond het gebeuren van de EU crisis zoals Griekenland en Italië.
Ik besteed weer meer tijd aan het prijsvragen-freaks forum en doe ook weer meer mee met leuke prijsvragen, soms als ik bezig ben voel ik me rot en schuldig maar ik moet nu toch mijn leven oppakken en wel zonder Lianno in huis en dan heb je dus meer tijd voor andere dingen en dat geeft me nog wel eens een schuld gevoel.
Ik snap natuurlijk dat ik me niet schuldig hoef te voelen, maar ja gevoel doet soms toch wat die zelf wil.
Gisteren was het precies 7 maanden geleden dat mijn vader overleed, ook daar ben ik nog mee bezig en einde van deze maand gaan we een mooie boom planten in het Wilhelmina bos in Dronten.
Vandaag overleed de cavia van Lianno, ze heet Esmee zoals jullie al konden lezen in het bericht hieronder, dat maakte me direct weer aan het huilen, maar goed ik ben toch altijd erg emotioneel als een dier overlijdt, Esmee was heel oud voor haar doen 8 jaar en 8 maanden en ze heeft prima leven gehad en is rustig overleden en dus is het ook wel goed.
Bij het verzorgen van de muizen zag ik dat zwartje ook overleden was, maar die hadden we echt zien aankomen, zwartje had kankergezwellen en hielden we goed in de gaten, maar hij was speels, rende rond, at goed en was de baas in de bak en dus grepen we nog niet in, maar we hadden al tegen Lianno gezegd  (zolang had hij al gezwellen, bijna 3 maanden) dat als we het idee kregen dat hij pijn kreeg of echt last dat we hem zouden laten inslapen, maar zover kwam het dus niet, hij is ook in zijn slaap gegaan.
Muizen zijn erg lief maar erg kwetsbaar en deze soort wordt gemiddeld maar een jaar dus daar hou je dan al rekening mee, nu zijn er nog 7  muizen 5 in de grote kooi en 2 in kleine bak als die ook overlijden komen er geen nieuwe muizen meer.
De rest van de dieren maken het echt heel goed, vandaag hebben we de bakken omgedraaid van de Luipaardgekko’s en de Apothekersskinken.
Bij de skinken zit een klim achterwand en die hebben ze niet nodig en de gekko’s kunnen wel klimmen en dus vandaar dat we ze verhuisd hebben.
Dit is nu de bak van de Apothekersskinken
05112011335
Vita de Baardagaam zat onder de warmte lamp heerlijk te genieten en keek met haar bekkie open naar wat we deden.
05112011336
Ook heeft Johannes vandaag de tuin opgeruimd, daar lag nog van alles ivm aanleg vijver en tja daarna niet veel meer gedaan, dus afval weg, spullen opgeruimd, geveegd en de decoraties die we hadden liggen eindelijk opgehangen.
De trekvogel die Lianno kreeg van mijn maatje Jan en de vlinder die wij hebben gekocht bij Jan zijn shop.
Vogel hang voor het raam van Lianno en de vlinder voor onze slaapkamer en boven de vijver.
0511201132905112011330
05112011334
En zo ziet het er nu even uit buiten, stoelen opgestapeld en/of ingeklapt aan de kant gezet, stoep schoon ligt alleen nog wat blubber maar dat gaat vanzelf wel weg met regen en sneeuw.
Op de berg liggen nu cacaodoppen en dat staat erg leuk zoals je ziet, kortom netjes en erg blij er mee, de vijver ziet er goed uit en de vissen groeien en vermaken zich prima.
Kuifje en Smockey drinken graag uit de vijver of zijn aan het splashen met hun poten erin zodat het water werkelijk rond vliegt en daarmee concludeer ik dan maar dat de katten blij zijn dat er weer een vijver is.
We zijn even naar de AH gegaan om nog wat dingen te halen, tja tegenwoordig doe ik maar de boodschappen online en laat ze bezorgen, heerlijk en perfecte service van de Boni, dit scheelt vooral hoop tijd voor Johannes alleen lukt het me even niet.
Maar goed we moesten even en er was een actie van Dorcas die verzamelde spullen voor de arme in derdewereld landen en tja dat laat ik niet voorbij gaan dus naar de speciale stelling gelopen  5 producten gepakt en meegenomen, na de kassa netjes ingeleverd bij Dorcas.
Thuis gekomen even met moeders gebeld en toen eten gemaakt en gegeten en dan is de dag om het was een fijne dag en erg mooi weer en dat doet ons echt goed.
Nu gaan we lekker samen een film kijken en lekker naar bed en morgen gezellig naar Lianno.
Ik wil iedereen nogmaals bedanken voor  de steun, lieve reacties op welk front dan ook en het zal even gaan duren maar alles komt goed!

Reacties (1) Trackbacks (0)
  1. Mooie foto’s. Verdrietig als er dieren overlijden. Veel sterkte. Vandaag veel plezier bij Lianno. X


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.