Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

26okt/111

Voor niets naar Utrecht UMC of is het AZU?

Vanmorgen op tijd op en rustig begonnen, heb een hele slechte nacht achter de rug.
Vanmiddag moest ik naar het UMC in Utrecht voor een controle met de longarts end at is ivm beademing en ik ben al 2 jaar niet geweest omdat ik wat onenigheid had over mijn gewicht.
Ik vond hem kortzichtig en was er dagenlang beroerd van.
Nu besloot ik toch maar weer te gaan en eerst veel ellende omdat Valys me niet met een auto wil ophalen en nu heeft Johannes de middag vrij genomen en zijn we samen vertrokken naar het UMC in Utrecht.
Op de brief staat UMC Utrecht afdeling CTB adres Heidelberglaan 100 Utrecht, nou leuk nummer 100 kende onze navigatie niet maar dan maar zonder nummer en we gingen.
In Utrecht borden UMC gevolgd en kijk daar is een garage na 15 minuten ook een vrije plek rondje na rondje en eindelijk ging iemand weg en wat bleek we stonden bij UMC WKZ, leek me fout toch maar eens bellen naar de afdeling …o die gesloten ……de receptie  ja mevrouw u zit fout u moet de borden UMC negeren en rijden naar het AZU …het duizelde me al behoorlijk.
Overal in de omgeving staan borden en omleidingen, wegafzettingen en dus rijden maar weer terug naar de stoplichten en dan links af AZU volgen, doodlopende weg hee kijk Johannes afdeling revalidatie hier kunnen we ook naar binnen si wel eind lopen, maar dan zijn we er tenminste….euh foutje geen ingang meer dus weer gebeld met receptie.
Stoplichten mevrouw dan links en AZU volgen negeert u de borden UMC maar ok nog een poging en ondertussen kook ik en dan het bord AZU geweldig ja ja mooi niet dan kom je bij de EHBO en ambulances uit……hoofdingang mag je maar een uur parkeren en alles vol dus weer terug………..en geen parkeergarage met AZU bezoekers  alleen UMC en alles eenrichting verkeer dus weer helemaal terug om te kunnen draaien en dan ben ik het zat en te boos dus zeg dat we terug gaan en dat  doet Johannes.
Mopperend rijden we terug en ik snap er niets van……adres klopt toch wel op de brief en de frustratie is groot uiteraard zitten we allebei al niet goed in onze vel, maar dit is onbegrijpelijk.
Dan wordt ik gebeld door de verpleegkundige waar ik ben en ik vertel boos dat ik op weg naar huis ben  en goed boos en probeer hem uit te leggen hoe en wat maar dat schiet niet op en we spreken af dat we later even opnieuw het erover hebben.
Mijn hem,el wat een gedoe zeg normaal ging ik met de taxi maar ja omdat ik de bus niet in kom kan dat niet meer, nooit geweten wat voor een ellende dit is daar bij het UMC.
Thuis gekomen ga ik eerst nog eens kijken op hun website www.umcutrecht.nl
Ik vind niets (net als gisteren) over route maar wel twee teksten over parkeren
De eerste staat bij patiënten:

Parkeren
U kunt uw auto betaald parkeren in de parkeergarage voor bezoekers van het UMC Utrecht. De ruimte is echter beperkt. Op sommige tijden kan het zelfs voorkomen dat de parkeergarage vol is. Wij adviseren u dan ook met het openbaar vervoer te komen of ruim de tijd te nemen om parkeerruimte te zoeken.
Komt u met de auto, dan kunt u medepassagiers eventueel uit laten stappen vlak voor de hoofdingang. De betaalautomaat vindt u buiten bij de hoofdingang van het ziekenhuis. In de centrale hal staat een wisselautomaat.
Invalidenparkeerplaats
Als u met de auto komt en in het bezit bent van een invalidenkaart, dan kunt u parkeren in de hiervoor gereserveerde parkeervakken bij de hoofdingang (kort parkeren, tot maximaal één uur) of in de parkeergarage (op niveau twee, betaald parkeren). In de parkeergarage zijn ook rolstoelen te leen. De borg hiervoor is één of twee euro, afhankelijk van het type rolstoel.
De parkeergarage is uitsluitend voor patiënten, bezoekers en medewerkers van het UMC Utrecht.

De tweede bij bezoekers:

Parkeren
U kunt parkeren in de parkeergarage van het UMC Utrecht (locatie AZU). De ingang van de garage is aan de Universiteitsweg. Rijdt u rechtstreeks de garage in, sorteer dan voor op de linkerbaan. Uw inritkaart is ook uw uitritkaart.
Bent u moeilijk ter been of hebt u een rolstoel of kinderwagen bij u, parkeer dan op laag 2 van de garage. Vanaf daar kunt u met de loopbrug naar de hoofdingang. Auto’s hoger dan 1.90 m kunnen niet de garage in; hiervoor is een speciaal parkeerterrein voor de garage.
Eventueel kunt u medepassagiers vlak voor de hoofdingang laten uitstappen.Daarna kunt u via de brug ook de garage bereiken.

Tja dat is dus heel iets anders he de Universiteitenweg of de Heidelberglaan dus routeplanner erbij gehaald, want er zou een loopbrug zijn en ook die hebben wij niet gezien en geen idee hoe dat eruit ziet, want ook een parkeergarage zie je toch niet over het hoofd.
Groen is Heidelberglaan 100 en rood zou de parkeergarage zijn……..
Knipsel
Nou hoe dan ook het was tijdrovend en erg frustrerend en ik ben nog steeds boos, we hebben veel gezien van de omgeving daar grote gebouwen, parkeerplaatsen voor fietsen, WKZ maar niet wat we zochten en wat ik nu ook op de routeplanner zie we snappen er nog steeds erg weinig van.
Kortom we komen er niet uit en ik ga nu maar wachten denk ik tot ik de aanvraag van de elektrische rolstoel rond is, dan bel ik de taxi en die zet je gewoon bij de ingang neer, geen parkeer ellende, want ik eruit en de taxi gaat verder.
Ik weet nog dat we een keer met eigen auto naar het Erasmus MC in Rotterdam zijn geweest end aar waren we toen ruim een uur bezig om een vrije plek te vinden, maar de garage hadden we zo alleen was die compleet overvol.
Goed ik ben zo wie zo geen type voor al die drukte op wegen in een stad met veel eenrichting verkeer, allemaal omleidingen, afsluiten  langs de weg vele gele borden die je gewoon niet eens allemaal kan lezen als je rijdt, maar Johannes rijdt veel in de grote steden Den Haag, Rotterdam, Amsterdam en zelfs hij  kwam er niet uit.
Als ik nu de brief bekijk met afspraakbevestiging dan klopt het adres dus niet want UMC moet ik niet zijn maar AZU en dan dus niet op de Heidelberglaan maar aan de Univeristeitenweg, op de borden gaat alles over UMC en als er AZU staat gaat het naar wat wij gezien hebben enkel om spoedeisende hulp.
Nou ik hou er maar over op want ik kom er toch niet uit, wacht wel af tot mijn verpleegkundig die hier 2 keer per jaar op huisbezoek komt me belt en dan eens met haar ervoer hebben, want ik wil dit graag snappen.

Reacties (1) Trackbacks (0)
  1. Erg vervelend en frustrerend. Jammer dat jullie voor niets daar naartoe zijn geweest.


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.