Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

13okt/111

Moeilijke knoop doorgehakt, dag scootmobiel!

Vandaag is het donderdag en ik blijf een uurtje langer liggen en Johannes helpt Lianno naar school en gaat dan naar Amsterdam.
Nienke belt en we kletsen bijna de hele morgen met elkaar en ondertussen rommelen we beide in huis en op onze pc’s.
Ik verzorg de dieren, doe het huisje verder en dan is de dag zowat om en komt Lianno thuis.
Niet veel later komt ook Johannes thuis en gaan we lekker eten, na het eten belt Lianno met zijn moeder en kijkt dan in herhaling het jeugdjournaal en gaat naar  bed.
Vandaag heb ik een moeilijke knoop doorgehakt, na 2 jaar lang proberen een andere oplossing te vinden zodat ik weer vrij en vrolijk met Valys door heel Nederland kan reizen is het dan vandaag gekomen tot de oplossing die ik wilde voorkomen.
Het is heel tragisch dat je na twee jaar toch komt tot een besluit als ik nu neem en enkel en alleen omdat men nergens naar wil luisteren of wil meedenken.
Dit grapje gaat de Gemeente Lelystad en mijn zorgverzekering weer hoop euro’s kosten, maar dat is niet mijn probleem.
Ik heb dus vandaag een aanvraag ingediend om mijn scootmobiel in te ruilen voor een elektrische rolstoel.
Dat houdt in dat ik dus nu weer terug ben naar waar ik zon 2 jaar geleden was, maar goed het is niet anders en ik ben het zeuren, vragen en vechten zat.
Den Haag schreeuwt steeds moord en brand dat de zorgkosten de pan uit rijzen, maar ja als ik dit weer meemaak dan denk ik tja gek hé?
Maar goed hoe dan ook ik heb zelf alles gedaan wat ik kon en meer en dus leg ik me er maar bij neer, reizen kan ik alleen nog in elektrische rolstoel want anders moet ik altijd iemand meenemen, omdat ik mezelf niet in duwrolstoel meer kan voortduwen, mij spierziekte geeft me te weinig kracht in de armen daarvoor.
Daarnaast weigert men mij om medische redenen een gewoon auto vervoer pas te verstrekken en dus moet ik altijd op handen en voeten de bus in klimmen en dat ben ik dus niet meer van plan.
Ik ben dus hier al twee jaar mee zoet en nu geef ik het op en neem mij vrijheid terug dus hopelijk heb ik begin volgend jaar de rolstoel in huis en kan ik weer lekker alleen met Valys overal en nergens naar toe.
Hoop dat de aanvraag snel wordt afgehandeld en dan kunnen we weer verder.
In de avond naar House MD gekeken laatste aflevering van het seizoen en die was erg spannend en de nieuwe aflevering van Castle ook erg heftig en die wordt vervolgd.
Zo nu snel stoppen en mijn bed in morgen vroeg op ook al is Lianno vrij, die heeft studiedag.

Reacties (1) Trackbacks (0)
  1. Balen Moon, ik weet hoe hard je er tegen gevochten hebt. Alles geprobeerd, jammer dat niemand mee wil werken. Bijzondere aflevering van House, ik zal het missen. Castle volgen wij niet meer, maar volgende week begint The Mentalist weer en die vinden wij geweldig. Goed weekend!


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.