Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

15sep/111

Heerlijke Texelse brandnetelkaas & stoofpeertjes uit onze eigen boom

Vandaag is het donderdag en op tijd op en Lianno gaat naar school, Johannes werkt thuis.
Ik rommel in huis, doe de dieren, vermaak me op internet met prijsvragen en het spel op facebook.
Nienke belt en we kletsen gezellig en we spreken af voor zondag, want haar man is jarig dus we gaan er gezellig op bezoek.
San belt en dat is erg fijn, want ze had al eens gebeld maar toen was ik veel te moe en nu konden we gezellig even bij kletsen.
In de middag komt Yvonne langs en ze is op Texel geweest en heeft voor mij een leuke zeehondenpuzzel meegenomen en een grote verse biologische brandnetelkaas.
Ik vind die kazen altijd erg lekker maar ook schattig als ze zo rond en klein zijn, nou ja klein is toch gauw een kilo!
images
We kletsen en drinken koffie in de tuin is erg lekker weer buiten, Johannes haalt een paar stoofpeertjes van de grond en uit de boom, nu hangen er nog 3 of 4 in, deze boom gaf er dus weinig dit jaar.
Ik hou niet van stoofpeertjes maar de mannen hier wel en dus maak ik ze voor het eerst klaar, eerst  internet op voor recept en dan aan de slag.
Wist niet dat het zo lang op moest staan, maar goed had nog een pot met stoofperen dus die krijgen ze dan vandaag m,aar toe en morgen die uit eigen tuins als het me lukt.
Lianno komt thuis is erg vrolijk en kletst met Yvonne tot ze naar huis gaat en geeft haar wat zijn eigen geoogste aardappels mee, zijn er zoveel en een paar zijn rot geworden en dus zonde.
Ik zit dan even op twitter en lees dat de miljoenennota bekend is dus downloaden en lezen maar, 354 pagina's met veel ellende om ziek van te worden, maar had wel zoiets verwacht.
Na het globaal lezen si er maar een ding waar ik meteen van zeg goed ding, de geldigheid van paspoort wordt verdubbeld van 5 naar 10 jaar, de rest pffffff.
Lianno gaat dan lekker buitens pelen en ik maak eten kip uit de oven, aardappels, worteltjes en stoofpeertjes(uit pot) toe.
Na het eten douchen voor Lianno, moeder bellen en jeugdjournaal en dan bedtijd.
Vlak voor Lianno gaat slpaen zijn de stoofpeertjes klaar en JIPPIE!!!! ze vinden ze heerlijk, goed dat is dan voor morgen.
Ik kijk dan wat tv en lees verder in de miljoenennota, dan kijken we de juiste actualiteiten programma's en is de avond zo om en tijd om te gaan slapen.

 

Reacties (1) Trackbacks (0)
  1. Lekker stoofpeertjes! Geniet van je kaas, wat lief van Yvonne en ook je leuke puzzel. Mooi kado. Goed weekend! X


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.