Monique & Johannes Pijnacker Hordijk Een kijkje in ons leven

10sep/113

Bezoek uit Eindhoven en Lianno zijn eerste oogst aardappelen!

Vanmorgen om half 8 uit bed, eerst Maup feliciteren want die is jarig en Maup is de man van San, dus Maup van harte en San jij met je man uiteraard.
Na ontbijt  spullen gepakt en op naar de Zonnehoeve, het is zaterdag en dan gaat Lianno altijd een dag naar de boerderij.
Op de terug weg zijn wij boodschappen gaan doen bij de AH en wat opgeruimd en toen naar station om  Bets en Elize op te halen.
Elize is de vriendin van Bets en was ook een vriendin van Johannes zijn moeder, Bets was de buurvrouw van Johannes zijn moeder en heeft na haar overlijden de zorg voor de katten op zich genomen.
Zij kwamen met de trein helemaal uit Eindhoven om ons te bezoeken en ons nieuwe huis te bekijken en dat vind ik eigenlijk heel bijzonder, de dames zijn ook de jongste niet meer en het is best een hele reis.
We begonnen met koffie en taart nog vanwege onze huwelijksdag en daarna een heerlijke lunch gemaakt en het was echt lekker weer dus hebben we heel de middag in de tuin gezeten.
Het was heel erg leuk en gezellig en uiteraard rondleiding door huisje en toen hebben we ze eind van de middag bij het station afgezet en gingen ze weer terug naar huis, wij reden door om Lianno op te gaanhalen.
Bets en Elize het was super gezellig dank je wel!
Lianno heeft vandaag geen paard gereden maar aardappels uit het  veld gehaald, ze zijn gerooid en nu hebben zij de achtergebleven aardappelen uit het veld gehaald, echt super tot de enkels in de blubber…..ook pompoenen zijn geoogst  en een ander groepje heeft walnoten geplukt.
Toen we aankwamen liep Lianno in zijn onderbroek zijn kleren zaten onder de blubber net als de kinderen ha ha en ze zijn onder de tuinslang schoongemaakt en liepen heerlijk in de zon te drogen.
Verder heeft hij iets voor de geiten gemaakt  en mocht hij met een boormachine werken, ook heeft hij een varken gevangen en ze hebben geknutseld met bierviltjes.
Tja het was dus een superdag en toen we wegingen ging hij dus maar simpelweg in zijn onderbroek mee en kreeg hij deel van de oogst en een grote pompoen mee.
De pompoen wil Lianno uitsnijden voor Halloween en de aardappels zullen we lekker van smullen de komende dagen, het waren er niet een paar iks chat  het toch zo gauw op een kleine 5 kilo heerlijke nieuwe biologische aardappels.
We hebben er uiteraard mooie foto’s van gemaakt waar Lianno al reeds in pyjama trots zijn eigen geoogste aardappels en pompoen laat zien.
Lianno met zijn eerste oogst Lianno met zijn eerste oogst

Lianno met zijn eerste oogst
Thuis gekomen heb ik de tas en kleren schoongemaakt en dan vooral zijn rijlaarzen en ging Lianno even lekker douchen.
Daarna gezellig gegeten en toen hebben Johannes en ik even de aquaria vers water gegeven en Lianno hielp en speelde op Facebook.
Na het spelen nog wat gezellig zitten kletsen over de dag en toen naar bed, ik rommelde nog wat op internet en ga nu lekker tv kijken en dan op tijd naar bed.
Het was een super leuke dag en we hebben allemaal genoten van onze dingen, het weer en elkaar!

Reacties (3) Trackbacks (0)
  1. mmmm die zien de lekker uit kom vlug een keertje aardappels bij jullie eten.

  2. wat zal hij eruit gezien hebben in de blubber.
    maar fijn dat het zo lekker gaat op de boerderij.
    mooie aardappels heeft hij gerooit. eet smakelijk met deze eerste eigen gerooide aardappels.

  3. Wat gezellig bezoek uit Eindhoven! Leuk dat Lianno het zo naar zijn zin heeft op de boerderij. Wat een leuke foto’s, je ziet hoe trots hij is. Geniet van de aardappels!


Geef een reactie

Nog geen trackbacks.